Vandžiogalos gyventojų idėjos virto realybe | KaunoDiena.lt

VANDŽIOGALOS GYVENTOJŲ IDĖJOS VIRTO REALYBE

  • 5

Šiemet Vandžiogala visus nustebino – pateiktos ir laimėtos net trys skirtingos apimties Dalyvaujamojo biudžeto idėjos, kurių bendra vertė – 170 tūkst. eurų. Tai puikus vietos gyventojų laimėjimas.

Šiuo metu įgyvendintos ir pristatytos dvi idėjos iš trijų: Vandžiogalos laisvalaikio skveras ir Sūpynių skveras. Atidarymo metu Kauno rajono savivaldybės vadovai pasidžiaugė bendruomenės aktyvumu, rodomu pavyzdžiu ir pabrėžė, kad dalyvaujamojo biudžeto nauda akivaizdi – taip gyventojai įsitikina, kad patys gali priimti sprendimus jiems svarbiais klausimais. Dalyvaujamojo biudžeto modelis įrodo, kad gyvenimo kokybė priklauso ne tik nuo valdžios sprendimų, bet ir nuo gyventojų aktyvumo, o tai ir yra pilietinės visuomenės pagrindas.

Vandžiogalos seniūnas Jurgis Bukauskas dėkojo idėjos autorei, bendruomenės nariams, ūkininkams, moksleiviams. Seniūnas pabrėžė, kad nedidelei bendruomenei – tai didžiulė pergalė ir linkėjo gražių iniciatyvų ateičiai.

Idėjų autorė vietos gyventoja Ingrida Rockinienė stengėsi pagalvoti apie kiekvieną bendruomenės narį. Sutvarkytos erdvės tarnaus ramiam poilsiui, aktyviam laisvalaikiui, žaidimams ir bendruomenės susibūrimams.

Vandžiogalos laisvalaikio skveras – mažos apimties projektas, kai buvo įgyvendintos numatytos gyventojų idėjos ir įrengta aikštelė su išmaniaisiais suoliukais, betoniniu teniso stalu, betoniniu futbolo stalu.

Vandžiogalos sūpynių skveras – vidutinės apimties projektas, kurį įgyvendinus Vandžiogalos gyventojai džiaugsis kalviškomis sūpynėmis suaugusiesiems, plūduriuojančiais ir šviesą skleidžiančiais fontanais parko tvenkiniuose, vaikų žaidimo aikštelės kompleksu su gumine danga ir sūpynėmis, skirtomis įvairaus amžiaus vaikams. Skveras apželdintas, jame įrengti takai.

Vandžiogalos seniūnija iškovojo finansavimą ir didelės apimties projekto idėjai – įrengti Svajonių fontaną, kurio atidarymas planuojamas 2024 m. pavasarį, minint miestelio 640 metų sukaktį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

kažkodėl Vandžiogala rajone yra podukros vietoje. Svarbiau Zapyškis Kulautuva ir kt. gyvenvietės yra arčiau širdies rajono savivaldybei.

Vandžiogalietė

Taip gėlynai ,parkai ,labai puiku .Bet kažkodėl užmirštama eilė metų žadėta sutvarkyti nuotekų sistema.Meras sugeba atvažiuoti tik juostelių prakirpti ,bet nesidomi kaip gyvena eiliniai piliečiai.Artėja rinkimai ir vėl bus begalė pažadų.Rinkiminiai bukletai spindės pažadais.

G

Puiku. Bėda tik, kad po metų gali ateiti komisija ir konstatuoti, kad aikštelė jau "nesaugi" nes nauji reikalavimai atsirado.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS