Vasaros dovana Kauno rajonui – 500-asis kūdikis | KaunoDiena.lt

VASAROS DOVANA KAUNO RAJONUI – 500-ASIS KŪDIKIS

  • 9

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje šiais metais jau užregistruotas 500-asis kūdikis – Matas Žemaitaitis, gimęs Garliavos apylinkių seniūnijoje, Jonučių II kaime.

Tėvams Karoliui ir Ingai tai – antrasis sūnus. „Vyresnėliui Kajui jau septyneri, jis labai laukė brolio“, – šeimos pagausėjimu džiaugėsi gimimo liudijimo pasiimti atvykęs tėvelis.

Gegužės 29-ąją gimusiam mažyliui tėvai vardą buvo sugalvoję iš anksto. „Iš pradžių manėme, kad gims mergaitė, ir ją pavadinsime Matėja. Kai sužinojome, kad turėsime antrą sūnų, be jokių dvejonių nusprendėme berniukui duoti Mato vardą“, – kalbėjo Karolis. Jis papasakojo, kodėl naujagimio vardas jiems taip patiko: „Tai yra šventas vardas, o išvertus iš hebrajų kalbos reiškia „Dievo dovana“. Sūnus – tikra dovana.“

Karolis Kauno rajone gimė, užaugo, čia lankė mokyklą, o susituokęs su žmona Inga, kuri kilusi iš Tauragės, priviliojo ją į Pakaunę. Šeima prieš trejus metus įsigijo butą naujame kvartale. Čia sparčiai statomi modernios statybos daugiabučiai namai ir kotedžai. Pasak jaunojo tėčio, dauguma kaimynų yra taip pat jaunos šeimos, todėl augdami vaikai turės daug bendraamžių draugų.

Gimimo liudijimo pasiimti atvykęs tėvelis nustebo ir apsidžiaugė sužinojęs, kad sūnus pažymėtas gražiu jubiliejiniu skaičiumi. Jį pasveikino savivaldybės meras Valerijus Makūnas, jubiliejiniam rajono kūdikiui tradiciškai įteikęs knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“. Meras pasidžiaugė, kad tokios jaunos, gražios šeimos gyvena Kauno rajone ir palinkėjo Matui užaugti doru savo kraštą mylinčiu piliečiu.

Pernai 500-asis rajono kūdikis užregistruotas beveik dviem mėnesiais vėliau – rugpjūčio

GALERIJA

  • Vasaros dovana Kauno rajonui – 500-asis kūdikis
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jūra

Sumanymas dovanoti kūdikiams kraitelius įgyvendintas Suomijoje. Reikia tik džiaugtis, kad Kauno rajono meras remiasi gerais pavyzdžiais. Vios Lietuvos savivaldybės galėtų pasekti šiuo pavyzdžiu, tada gal ir emigracija būtų mažesnė.

lietuvis

Kai tik gera idėja, tai reikia pulti dergt. Labai lietuviška.

Tina

Sveikiname jaunuosius tėvelius. O kraitelio idėja verta premijos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS