Veiklios Kauno mamos jungiasi į klubą | KaunoDiena.lt

VEIKLIOS KAUNO MAMOS JUNGIASI Į KLUBĄ

  • 0

Viešoji įstaiga Veiklių mamų klubas susikūrė 2015-aisiais. Šis klubas buvo sukurtas Vilniuje Gitanos Gimbutienės iniciatyva, o dabar jis vienija veiklias mamas visoje Lietuvoje. Jo tikslas –  skatinti moterų tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą įvairiose joms aktualiose srityse. Šiandien klubas aktyviai veikia ir Kaune.

Nuo ko viskas prasidėjo?

Veiklių mamų klubo Kauno padalinys aktyviai veikti pradėjo  2016-ųjų pavasarį. Keturios kaunietės mamos su tuomete klubo vadove Laura Lysak ėmėsi iniciatyvos ir suorganizavo pirmąjį Veiklių mamų šeimų pikniką Kalniečių parke.

Sklandžiai pavykusi šventė pritraukė daug dalyvių ir pranešė Kaunui apie naujai susibūrusį klubą. Šeimų piknikas Vaikų gynimo dienos proga tapo kauniečių mamų tradicija.

Kam to reikia?

Šiuo metu Kauno veiklių mamų klubas jau gausesnis, į jo veiklą  įsitraukia naujos mamos su naujomis idėjomis ir tikslais. Vis dėlto pagrindinis klubo tikslas ir siekis yra skatinti mamas susipažinti, bendrauti, dalytis gerumu, mokytis vienoms iš kitų, padėti įgyvendinti savo svajones. Ir jokiu būdu neužsidaryti su vaikais namuose.

Gimus vaikeliui, moteris dažnai ne savo noru kuriam laikui iškrenta iš aktyvaus gyvenimo. Viena vertus, tai atotrūkis nuo darbo ir kasdienio skubėjimo bei galimybė džiaugtis atėjus į šeimą naujai gyvybei, tačiau iš kitos pusės kai kurioms mamoms toks buvimas namuose gali baigtis net depresija.

Moterims yra būtina bendrauti tarpusavyje (juk vyrai ar kiti šeimos nariai ne visada supranta jų būsenas ir poreikius), būtinos naujos pažintys ir palaikymas.

Ką jos veikia?

Vienos mamos į klubą ateina tiesiog šiaip, pabendrauti, susipažinti, nors kuriam laikui pamiršti pabodusią buitinę rutiną. Kitos pažeria idėjų, norų ir svajonių – juk kartu jų siekti daug lengviau.

Dažnai tam, kad tie norai pradėtų pildytis, o svajonės įgautų realius kontūrus, reikia tik kitų narių pritarimo bei palaikymo. Klubo mamos kartu organizuoja iškylas gamtoje, susitikimus, paskaitas įvairiomis moterims aktualiomis temomis, pamokas, kitus renginius, plečia savo bendravimo ir pažinčių ratą, turi galimybę prisidėti teikiant finasinę arba materialinę pagalbą tiems, kam to reikia.

Moterys, gavusios palaikymą, nejučia pačios išdrįsta pagaliau imtis norimos veiklos, mokytis, keistis ir tobulėti. Šiuo metu Veiklių mamų klubas bendradarbiauja su įvairiomis kitomis organizacijomis ir rėmėjais.

Kas gali prisijungti?

Į Veiklių mamų klubą priimamos visos norinčios mamos. Tereikia susisiekti su jo vadove (šiuo metu šias pareigas eina Dovilė Klimavičienė) ir papasakoti apie savo norus. Ją galima susirasti feibuke pagal vardą ir pavardę arba susiieškoti klubo paskyrą – "VšĮ Veiklių mamų klubas Kaune".

Iš įstojusios į klubą moters nėra reikalaujama, kad ji būtinai dalyvautų susitikimuose ar ką nors organizuotų. Visos mamos pačios įvertina savo galimybes ir norus bei prisideda prie klubo veiklos tiek, kiek pačios nori, gali ir sugeba.

GALERIJA

  • Veiklios Kauno mamos jungiasi į klubą
  • Veiklios Kauno mamos jungiasi į klubą
  • Veiklios Kauno mamos jungiasi į klubą
Veiklių mamų klubo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS