A. Veryga uždegė žalią šviesą Kulautuvai | KaunoDiena.lt

A. VERYGA UŽDEGĖ ŽALIĄ ŠVIESĄ KULAUTUVAI

  • 5

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninės Kauno klinikų vadovai pasiryžę statyti Kulautuvos reabilitacijos ligoninės priestatą, o Kauno rajono savivaldybė – greta ligoninės esantį nenaudojamą pastatą pritaikyti bendruomenės reikmėms.

Šiems planams pritarė Kulautuvoje apsilankęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

"Ilgą laiką reabilitacijai Lietuvoje nebuvo skiriama pakankamai dėmesio, todėl norėjome, kad ligoninėje būtų viskas, kas šioje srityje geriausia", – sakė LSMU rektorius Remigijus Žaliūnas.

Kulautuvos reabilitacijos ligoninėje pacientams po sudėtingų kardiochirurginių arba neurochirurginų operacijų teikiamos universitetinio lygio paslaugos – čia ypač daug investuota į šiuolaikinę aparatūrą.

Kulautuvos reabilitacijos ligoninė veikia dvejus metus ir yra viena moderniausių Baltijos valstybėse. Įstaiga įkurdinta buvusios tuberkuliozės ligoninės vietoje.

Ligoninės direktorius Raimondas Kubilius atkreipė dėmesį į dar kelis svarbius faktorius: įstaiga įsikūrusi kurortinėje teritorijoje, pušyne, o atvažiuoti iš Kauno klinikų užtrunka vos 20 min.

Įstaiga įsikūrusi kurortinėje teritorijoje, pušyne, o atvažiuoti iš Kauno klinikų užtrunka vos 20 min.

Direktorius pabrėžė, kad ligoninė dirba pelningai: visos 82 lovos būna užimtos, jų panaudojimo trukmė – 364 paros per metus, eilėje laukia 35–40 pacientų.

R.Kubilius pristatė ministrui ligoninės plėtros viziją. "Norėtume pastatyti maždaug 1 600 kv. m priestatą, kuriame būtų 42 lovos", – dėstė planus įstaigos vadovas.

Susitikime dalyvavusi Kauno rajono savivaldybės vyriausioji architektė Jurgita Sakalauskienė patikino, kad kliūčių tokio priestato statyboms nėra.

Savivaldybė yra pasiryžusi rekonstruoti šalia esantį nenaudojamą Kauno klinikų pastatą, kurį Turto bankas žada perleisti patikėjimo teise. "Šis vaiduoklis darko miestelio vaizdą. Sutvarkę jį, čia galėtume perkelti seniūniją, laisvalaikio salę, biblioteką, ambulatoriją, įkurdinti kavinę, sporto klubą. Dalimi patalpų galėtų naudotis ir Kauno klinikos. Tai būtų racionalaus valstybės turto panaudojimo pavyzdys", – kalbėjo meras Valerijus Makūnas.

"Džiaugiuosi, kad skiriate daug dėmesio paslaugų kokybei", – pritarė A.Veryga.

Kulautuvoje sėkmingai veikia vandenlenčių parkas, yra įrengta nauja prieplauka, verslininkai planuoja pastatyti viešbutį, įrengti diskgolfo aikštyną. "Giraitės vandenų" bendrovė yra išgręžusi mineralinio vandens gręžinį, reikia tik įrengti biuvetę.

GALERIJA

  • A. Veryga uždegė žalią šviesą Kulautuvai
  • A. Veryga uždegė žalią šviesą Kulautuvai
  • A. Veryga uždegė žalią šviesą Kulautuvai
  • A. Veryga uždegė žalią šviesą Kulautuvai
  • A. Veryga uždegė žalią šviesą Kulautuvai
  • A. Veryga uždegė žalią šviesą Kulautuvai
  • A. Veryga uždegė žalią šviesą Kulautuvai
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kas sustabdys?

Kulautuvos afera kainavo desimitIs milijonu. Isvaryti is Kulautuvos sergantys tuberkulioze ligoniai,nors sergamumas tuberkulioze smarkiai auga.Is ju pasipelnyti Zaliunas negalejo, o gyventi salia serganciuju tuberkulioze jam ir Grabauskui ne prestizas. Suzlugdyta Virsuziglio klinika, kuri buvo pritaikyta neigaliesiems, sunaikinta dvigubai daugiau darbo vietu negu sukurta. Zaliuno asmeniniu interesu igyvendinimui padeda ir ministras.Jo veiksmai ir demagogija zmonems atnesa daug zalos. Jis pats jau nesustos!

Saule

Viskas labai graziai atrodo ir garsiai skamba - naujausia technika, pilna renovacija ir pazadai plestis, bet realybe ta, kad tiems, kam ta technika labiausiai reikalinga, ja negali naudotis. Sis reabilitacijos centras nors ir turi 3 lygio reabilitacijos licenzija, bet negauna jam finansavimo is SAM, todel ligoniai, kuriems reikalinga 24 val. per para slauga, cia nepriimami. Tokia situacija buvo 2017 m. gruodi.

Kada

" bus uždegta raudona šviesa kgb-istinės gaujos su grabu priešakyje siautėjimui ir vyks teismas už sveikatos sistemos griovimą?"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS