Vienuolika nemokamų treniruočių per savaitę! Kaip suspėti į visas? | KaunoDiena.lt

VIENUOLIKA NEMOKAMŲ TRENIRUOČIŲ PER SAVAITĘ! KAIP SUSPĖTI Į VISAS?

  • 2

Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, net 90 proc. diabeto, 80 proc. širdies ir kraujagyslių sistemos bei 30 proc. onkologinių ligų galėtume išvengti, jeigu gyventume sveikai. Valgytume sveiką maistą, nepiktnaudžiautume alkoholiu ir būtume fiziškai aktyvūs.

„Nuo žalingų įpročių atpratinti nepažadame, bet patarimų dėl sveikos mitybos ir fizinės veiklos pasiūlysime sočiai“, – šypsosi S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus pristatydamas šią savaitę startuojančią nemokamų treniruočių platformą „Kaunas sportuoja“.

Padeda išvengti ligų

Vienas iš rodiklių, rodantis mūsų sveikatos būklę, vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė. Deja, ES kontekste lietuviai – lentelės apačioje: vyrai vidutiniškai gyvena maždaug 69 metus, o moterys – 80. PSO duomenimis, mūsų sveikatai net 50 proc. įtakos turi mūsų gyvenimo būdas.

Mūsų tikslas, kad kiekvienas kaunietis turėtų galimybes užsiimti aktyvia fizine veikla.

Vienas iš būdų išvengti lėtinių ligų – fizinė veikla.

Remiantis PSO rekomendacijomis, vaikai nuo 5 iki 17 metų turėtų būti fiziškai aktyvūs bent po valandą kiekvieną dieną. Bent tris kartus per savaitę jie turėtų užsiimti fizine veikla, kuri stiprina kaulus ir raumenis.

Suaugę, nuo 18 iki 64 metų, turėtų užsiimti vidutinio intensyvumo fizine veikla bent 2,5 val. per savaitę. Raumenims stiprinti rekomenduojama skirti bent dvi treniruotes per savaitę.

Panašiu intensyvumu turėtų treniruotis ir senjorai (nuo 64 metų), tačiau jie daugiau laiko turėtų skirti raumenims stiprinti, o tris ar daugiau dienų per savaitę atlikti pusiausvyrą gerinančius pratimus. Tai padės siekiant išvengti griuvimų ar kitų traumų.

Sportas – prieinamas visiems

„Parengėme skirtingų treniruočių programą įvairaus amžiaus, fizinio pasiruošimo ar pomėgių turintiems kauniečiams. Iki metų pabaigos vyks po vienuolika treniruočių kiekvieną savaitę. Ir visos jos nemokamos“, – sako G.Bielskus.

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centre treniruotės senjorams vyks trečiadieniais, o vaikams – pirmadieniais. Mėgstantiesiems intensyvesnius užsiėmimus skirtos funkcinės treniruotės vyks pirmadieniais ir penktadieniais. Ketvirtadienį lauks smagūs zumbos užsiėmimai, o antradieniais – funkcinė „I Run LT“ treniruotė su bokso ir tekvondo elementais.

Ramesnio judesio gerbėjams skirtos pilateso treniruotės pirmadieniais ir joga trečiadieniais.

Bėgikų laukia legendinių Kančių duetas: olimpietis Remigijus Kančys ir jo sesė Loreta, ilgų nuotolių bėgikė ir šalies rekordininkė, treniruotes ves trečiadienio vakarais.

Beje, kauniečiams siūloma išbandyti ir netradicines sporto šakas: riedučių treniruotes bei golfą. O norintieji pramokti šokti visą birželį galės lankyti „Solo latino“ užsiėmimus, kuriuos ves garsi šokėja Eglė Straleckaitė.

„Mūsų tikslas, kad kiekvienas kaunietis turėtų galimybes užsiimti aktyvia fizine veikla. Suprantame, kad aplink viskas tik brangsta. Sumokėjus už maistą, komunalines paslaugas (o kur dar išlaidos darželiui ar mokyklai!), dažnai pinigų sau nebelieka. Tikimės, kad nuo šiol visi kauniečiai turės lygias galimybes sportuoti nepriklausomai nuo savo piniginės svorio“, – sako G.Bielskus.

Treniruočių grafiką rasite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Cccp

Sovietų sąjungoje buvo 1000-čiai nemokamų treniruočių, stovyklų ir kelionių ir niekas taip kvailai nerašinėjo...

Bronius

„Vienuolika nemokamų treniruočių per savaitę! Kaip suspėti į visas?“ Tikrai sudėtinga. O jei dar ir dirbti reikėtų....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS