Vietoj žolės – vietos automobiliams | KaunoDiena.lt

VIETOJ ŽOLĖS – VIETOS AUTOMOBILIAMS

Kauno miesto savivaldybė nusiteikusi verslui pasiūlyti kompromisą ir leisti vietoje žaliosios vejos Studentų g. įrengti automobilių statymo vietas. 

Verslo interesas

Studentų g. automobilių srautas intensyvus. Vis dėlto situacija pasikeis ir bent iš dalies leis padidinti gatvės pralaidumą.

Studentų g. 3 ilgą laiką stovėjo nebaigtas statyti pastatas. Verslininkai nusprendė prikelti jį antram gyvenimui, tačiau po langais gatvėje sustatyti automobiliai privertė susirūpinti. Būsimo verslo centro atstovai kreipėsi į savivaldybės Eismo saugumo komisiją su prašymu leisti įrengti parkavimo vietas prie pat pastato, tačiau šiek tiek sumažinti žalios vejos plotą.

"Aikštelė bus su įvažiavimu ir išvažiavimu, netrukdys nei pėsčiųjų perėjai, nei pėstiesiems, nes šaligatvis išliks. Jis bus tarp aikštelės ir važiuojamosios kelio dalies", – aiškino verslo atstovai. Eimo komisija pritarė tokiam siūlymui.

Gatvėje nebestatys

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikino, kad tai yra tam tikras kompromisas tarp miestiečių ir verslininkų poreikių.

"Kai buvo pradėtas statyti šis verslo centras, niekas apie automobilių vietas negalvojo. Geriau kažką spręsti, o ne palikti vaiduoklį toliau merdėti", – sakė jis.

Eismo specialistai nurodė, kad ties būsimu verslo centru atsiras kelio ženklas "Stovėti draudžiama".

Be to, atkarpoje nuo Rimvydo g. iki Taikos pr., verslo centro pusėje taip pat žalios vejos sąskaita bus įrengtos įstrižinės parkavimo vietos. Eismo specialistai tikino, kad taip bus pagerintas Studentų g. pralaidumas ir saugumas.

"Šioje atkarpoje niekas nestatys automobilių gatvėje. Juos paliks arba naujai įrengtose automobilių statymo vietose, arba kitoje gatvės pusėje, važiuojamojoje kelio dalyje. Taip išsispręs ir šalia esančios pėsčiųjų perėjos matomumo klausimas, automobiliai galės laisviau pravažiuoti", – kalbėjo Eismo saugumo komisijos nariai.

Saugu – ne visur

Vis dėlto, įrengus naujas parkavimo vietas, Studentų g. užstatymo problema išsispręs tik iš dalies. Pagal Kelių eismo taisykles, įrengiant įstrižas automobilių statymo vietas, greitis turėtų sumažėti iki 30 km/h, tačiau kol kas greičio mažinti neketinama.

Be to, kitoje gatvės pusėje, ties prekybos centru "Maxima", nuo senų laikų įrengtas parkavimas 90 laipsnių kampu Iš čia išvažiuojantys automobiliai taip pat sukelia avarines situacijas.

Be to, didelis automobilių užstatymas išlieka ties pačiu universitetu. Norint Studentų g. atlaisvinti nuo transporto priemonių, reikėtų ją visą rekonstruoti, tačiau kol kas tam nėra galimybių.

GALERIJA

  • Vietoj žolės – vietos automobiliams
  • Vietoj žolės – vietos automobiliams
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

klausimas

o kada bus Studentų gatvė atverta į K. Baršausko gatvę, kaip numatyta Kauno miesto plane? Ar ir toliau šią valstybinę teritoriją valdo KTU kaip savo nuosavyb ę? Jei tokiu stiliumi tvarkomasi, tuomet,gerai dar, kad VDU nesugalvoja užtverti Donelaičio gatvės... Dėl žolės plotų, tai tikrai juos galima pamažinti, nes dabar prie KTU korpusų studentai ir dėstytojai pristato tiek mašinų, per kurias kiti negali pravažiuoti siauru tarpu. Lai KTU ir įsirengia tas aikšteles, išleido virš timto milijonų litų stiklo rūmams (slėniui, kur patalpas nuomoja), tai ir asfaltui gali rasti eurų.

to Labai gaila

Pasakykit, kuri valdžia buvo ne siaubūnų ir nesiaubė Kauno? Gal ilgą laiką valdžiusių konservatorių? Nei viena valdžia nesprendė automobilių aikštelių klausimo. Kiek buvo laisvos savivaldybei ar valstybei priklausiusios žemės, kur buvo galima pastatyti anžeminius, požeminius garažus. Ar tokius daugiaaukščius, kaip prie Muravos. Bet juk tai darbas, reikėtų sukt galvas. Pabrukus uodegą galima atsėdėt šiltai kadenciją. O kas liečia dabartinę valdžią, tai būkim biedni ir teisingi, nors automobilių statymo klausimo nesprendžia, bet pokyčiai kitose srityse matosi.

Labai gaila,

kad siaubūnų valdžia siaubia Kauną.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS