Vokiečiai atostogas aukoja Lietuvos vaikams | KaunoDiena.lt

VOKIEČIAI ATOSTOGAS AUKOJA LIETUVOS VAIKAMS

  • 2

Lietuvą pasiekė penkių sunkvežimių labdaros vilkstinė iš Vokietijos, kurią atlydėjo organizacijos "Kinder brauchen unsere Hilfe" ("Vaikams reikia mūsų pagalbos") atstovai.

Ši vokiečių labdaros organizacija jau dvylika metų teikia paramą Kauno rajono žmonėms: vaikų namams, socialinėms įstaigoms, ligoninėms, gaisrinėms, sunkiai besiverčiančioms šeimoms. Labdariai atvežė drabužių, baldų, buitinės technikos, medicinos, skalbimo priemonių, dažų, kitų gėrybių. Vokiečiai užsuko ir į Jurbarko, Kaišiadorių, Elektrėnų savivaldybes, kurioms taip pat teikia paramą.

Svarbiausias "Kinder brauchen unsere Hilfe" rūpestis – vaikai. "Tai pasaulio ateitis, todėl privalome rūpintis ne tik Vokietijos jaunąja karta, bet ir kitų šalių vaikais, kuriems reikia paramos", – kalbėjo grupės vadovai Hartmutas Schulzas ir Peteris Dittmaras.

Šiemet buvo nuspręsta surengti stovyklą vaikų namų auklėtiniams. Prie šios akcijos aktyviai prisidėjo Vilkijos apylinkėse, Baravų kaime, įsikūrusios kaimo turizmo sodybos savininkai Roma ir Eimantas Zalensai – jų valdose ir įsikūrė stovykla. Su dovanėlėmis vaikams atvyko ir Vilkijos apylinkių seniūnas Arūnas Bačiūnas, Kauno rajono socialinių įstaigų vadovai.

"Vokiečiai kiekvieną vasarą aukoja savo atostogų laiką, kad galėtų atvežti labdaros mūsų krašto žmonėms – tai yra tapę jų gyvenimo būdu", – pasakojo E.Zalensas. Verslininkas pastebėjo, kad stovykla ne tik suartina vaikus, bet ir moko juos dalytis, būti jautresnius.

Kauno rajono savivaldybė palaiko ryšius su šia ir kitomis Vokietijos labdaros organizacijomis. Ypač aktyvūs Lipės apskrities ugniagesiai savanoriai, kurie ne tik perduoda savo patirtį pakaunės kolegoms, bet ir nuolat atveža labdaros. Pernai Pagynės vaikų namams jie padovanojo mikroautobusą. O Vokietijos samariečių paaukotomis lėšomis Laumėnų kaime (Samylų sen.) buvo pastatytas Vaikų dienos centras.

GALERIJA

  • Vokiečiai atostogas aukoja Lietuvos vaikams
  • Vokiečiai atostogas aukoja Lietuvos vaikams
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

vaziuodavai ir as y stovyklas....jas apmokedavo tevu darbovietes.....buvo smagu.......stovykla buvo ne 5 ir ne 7 dienas o 24......tevai atvaziuodavo aplankyti......vezdavo kokia diena ir padirbeti y koluky,susipazinti su lauko darbais...... buvo smagu....

c

jau nėra žodžio kur matyta vokiečiai išgirdo vaiku balsą o mūsų ponai negirdi tiek metu nugyvenom ir žiūrim ubagai labdaros gauti, laukiam ,, juk kas 4 metai vis renkame naujus seimo darbininkus jau 28 metai kaip esame juodegoj, juodoj, kiek turėjo vaikai sovietu laiku vasaros stovyklu juk lampedžiai inkaras stovykla turėjo ir buvo kačerginei, kiek ten stovyklu vaikams kulautuva kur nepasižiūrėsi ten stovyklavo sportavo vaiku stovyklos varenoj, gulbinas vilniaus krašto, kokie ten skaičiai buvo , o šventoji ,palanga , juodkrantė nida juk visas pajuris buvo kempingais apstatytas ,moletai ignalina ,jonavos raj, kedainių ukmerges ir po visa lietuva vaikams buvo erdve o kas liko liko ubaginas šašlavinas ir labdaros laukimo procesijos .,.,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS