Vytauto parke ardomos karuselės, bet atsiras naujos pramogos | KaunoDiena.lt

VYTAUTO PARKE ARDOMOS KARUSELĖS, BET ATSIRAS NAUJOS PRAMOGOS

Šią savaitę Vytauto parke viena po kitos ardomos sūpynės, karuselės, čia veikusios ištisus dešimtmečius. Pašalinti įrenginius pareikalavo Kauno miesto savivaldybė. Žemė – savivaldybės, įrenginiai stovi neteisėtai ir trukdo parko rekonstrukcijai.

Vis dėlto pramogų Vytauto parke liks. Dalis jų perkeliama į parke esančią privačią teritoriją, kurioje anksčiau būdavo rengiami šokiai. Šiuo metu teritorijoje yra asfaltuota aikštelė su sudegusio statinio likučiais. Visa tai aptverta tvora.

"Tvirtiname vartus", – pasakojo toje vietoje darbavęsis vyras, kuriam padėjo kolegos.

Prie žurnalistų netrukus priėjo kitas vyras, kuris, pasirodo, yra šios teritorijos nuomininkas ir čia planuoja įrengti nedidelę pramogų erdvę, kad parkas neliktų be aktyvios veiklos.

"Taip, ten bus baseinas, o kitame gale sumontuosime grindis, ant kurių važinės naujoviškos mašinėlės. Dvi jau atvažiavo, kitų trijų dar laukiu", – apie šonaslydžio mašinėlių pramogą pasakojo ponas Bernardas. Dar stovės ir batutas.

"Dirbau elektriku, kai sudegė va ši estrada. Čia buvo rastas žmogaus kūnas. Tokio vaizdo antrąkart nenorėčiau pamatyti", – nuklydo į prisiminimus vyras, kol buvo tvarkoma privati teritorija.

Vyras kalbėjo labai apgailestaująs, kad karuselės yra iškeldinamos. "Dėjau visas pastangas, kad jos liktų savo vietose", – teigė Bernardas ir užsiminė, kad ilgametis įrenginių savininkas Ričardas Šidlauskas tikriausiai nesutvarkė reikalingų dokumentų, kurie būtų pratęsę atrakcionų parko gyvavimą.

"Viską nukels, o kas liks? Bus atnaujinti parko takai ir aikštelės, įrengtas apšvietimas, pastatyti nauji suoliukai ir šiukšliadėžės, bet to nepakanka. Tegul Kauno meras apžvalgos ratą pastato, kaip žadėjo. O kas bus su paveldiniu fontanu?" – dėstė Bernardas.

Eidami iki kartodromo, kuriame tikėjomės rasti pristatytas naująsias mašinėles, sutikome parke 25 metus dirbančią ponią Reginą. "Aišku gaila, kad čia viskas ardoma. Taigi jūs visi čia užaugote", – apie sentimentus, parko keliamus ne vienai kartai, užsiminė moteris.

Ji sakė, kad ją kviečia dirbti prie naujų įrenginių – mašinėlių, bet dar svarsto, ar apsiimti. "Nežinau, ar sutiksiu. Būnant mano amžiaus jau sunku imtis naujų dalykų", – sakė Regina.

Neapsikentusi Vytauto parke esančių sūpynių savininkų neveiklumo, savivaldybė šią savaitę pati ėmėsi iniciatyvos išmontuoti senus griozdus. Tai pamatę savininkai patys prisijungė prie demontavimo darbų. "Atsitraukėme, nes pamatėme, kad jie patys ėmė veikti. Netrukdysime, bet stebėsime, kad viskas nesustotų", – pasakojo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Ardomos Vytauto parko karuselės

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Išjudinti savininkus nesisekė ne vienus metus. Jau senokai raginamas tvarkytis ilgametis įrenginių savininkas R.Šidlauskas dalį karuselių išparceliavo po vieną ar kelis kitiems asmenims su galimybe atpirkti, tad parko rekonstrukcijos procesas tapo dar sudėtingesnis.

Po pernai rudenį savivaldybės paskelbto ultimatumo, kad bet kokiu atveju karuselės ir sūpynės bus išmontuotos, R.Šidlauskas portalui kauno.diena.lt teigė ne tik pritariąs savivaldybės planams atnaujinti parko infrastruktūrą, bet ir suokė, kad pats prisidės prie parko atnaujinimo. "Mes kartu viską čia keisime", – entuziastingai aiškino R.Šidlauskas ir kartojo, kad visa tai parkui tik į gera, priminęs, kad Kaunas atsigauna įvairiomis prasmėmis.

Pasiteiravus, kada, jo manymu, kauniečiai galės džiaugtis atnaujintu parku, R.Šidlauskas nebuvo linkęs veltis į konkrečias datas ir apskritai pakreipė kalbą kita linkme. "Jie ir dabar džiaugiasi parku", – akcentavo pašnekovas. R.Šidlausko pasiryžimas tvarkytis taip ir teliko žodžiais iki pat šios savaitės, kai miesto valdžia paskelbė pradėsianti įrenginių demontavimo darbus.

Vytauto parkas – valstybinė miško žemė, kurios negalima nei privatizuoti, nei išnuomoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

nesamone

Taip, ten bus baseinas?????

lile

Kokios dar čia privačios teritorijos (kur bus montuojamas baseinas ir mašinytės) gali būti miesto centre esančiame viešajame parke? Iš vienos teritorijos išgrūdami, tai jie įsikuria kitame parko gale. Tos teritorijos atsirado ir kai kurie pastatai nupirkti, kiek teko skaityti spaudoje, mero A. Račkausko laikais

Pilietis piliečiui

Teisybė akis drasko ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS