Vytauto prospekto remontas patinka ne visiems | KaunoDiena.lt

VYTAUTO PROSPEKTO REMONTAS PATINKA NE VISIEMS

Vytauto prospekto remonto darbai pačiame įkarštyje. Kauno savivaldybės atstovai informavo visuomenę apie šios senos miesto gatvės metamorfozes, tačiau toli gražu ne visiems šios gatvės modernizavimas kelia džiaugsmą.

Darbai kelia nerimą

"Kauno dieną" pasiekė Vytauto prospekte įsikūrusių paslaugų įmonių vadovų susirūpinimas dėl naikinamų automobilių aikštelių. Verslininkų vardu kalbėjęs Valdas Gincas neslėpė nuoskaudos, kad norėjęs sužinoti, kas planuojama Vytauto prospekte, skambino net aštuoniais jam savivaldybėje duotais telefonų numeriais. Tačiau arba neprisiskambino atsakingiems asmenims, arba atsiliepusieji telefonu negalėjo atsakyti į jam rūpimus klausimus.

"Prieš 20 metų automobilių stovėjimo vietas Vytauto prospekte prie kirpyklų, maitinimo įstaigų įrengėme patys, tačiau jas perėmė savivaldybė. Vietos buvo apmokestintos, kauniečiai įprato ir atvykę palikdavo ten automobilius", – dabar jau istorija tapsiančių aikštelių atsiradimą priminė V.Gincas.

Verslininkas neslėpė apmaudo, kad prie paslaugų įmonių panaikinus stovėjimo aikšteles, klientams atsiras nepatogumų.

"Kai tos aikštelės buvo, tai pas mus dar kažkas atvažiuodavo, apsilankydavo, pasinaudodavo paslaugomis. Dabar prie mūsų privažiuoti jau niekas nebegalės. Kuo mes nusikaltome? Niekas neatsako mums daugybės klausimų?" – nuoskaudą liejo verslininkas.

Atitiks reikalavimus

Vargiai ar yra kelias atgal, kad automobilių aikštelės, buvusios pėsčiųjų dalyje, išliktų.

"Tiek Europoje, tiek ir Kaune keičiasi požiūris į pėsčiuosius bei dviratininkus. Vytauto prospekto vietomis buvo sudėtinga praeiti pėsčiajam, pravažiuoti neįgaliajam, sėdinčiam vežimėlyje, ką jau kalbėti apie dviratininkus. Vytauto prospektas turi B kategorijos gatvės statusą, todėl toks parkavimo būdas, koks buvo iki šiol, apskritai neleistinas", – į verslininkų išsakytus priekaištus atsakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Pasak pavaduotojo, prieš 20 metų stovėjimo vietos dažnai būdavo įsirengiamos savavališkai, jokie įstatymai nereglamentavo jų įrengimo. Statybos techninis reglamentas numato, kad negali būti įstrižo parkavimo Vytauto prospekte. "Kitaip sakant, kapitališkai remontuodami gatvę ir įrengę ką nors ne pagal statybos techninį reglamentą, jos negalėsime priduoti ir gauti darbų baigimo akto", – aiškino V.Šiliauskas.

Alternatyva nepaguodė

Valdininko tvirtinimu, prieš pradedant darbus kalbėta su Vytauto prospekte įsikūrusiais verslininkais, šie informuoti apie miesto planus. "Jiems pasiūlytos alternatyvos – stovėjimo vietas įsirengti erdvėje esančioje už gatvės zonos. Klientai automobilius galės laikyti Vytauto prospekto ir Kęstučio gatvės sankirtoje esančioje automobilių aikštelėje, taip pat Kauno autobusų stoties parkavimo aikštelėje, kur tilps 200 automobilių. Bažnyčios ar Šiaulių gatvėse taip pat bus galimybė pasistatyti automobilius", – galimybes vardijo V.Šiliauskas.

Tokie savivaldybės pasiūlymai vargiai, ar nuramins verslininkus, kurių rūpesčiu klientai įprato automobilius palikti prie durų. "Daro požeminę aikštelę. Reiškia, visi maži taškai, tokie kaip kelios kirpyklos, kavinės, jau neturės netoli savęs vietų, kuriose klientai galėtų palikti automobilius. Esu mažas kažką nedidelio miestui sukūręs žmogus, o savivaldybė tą sukurtą dalyką atiduoda dideliam verslo rykliui. Tai mūsų Vytauto prospekte nebereikia?" – replikavo V.Gincas.

Modernūs planai

Savivaldybės pozicija Vytauto prospekto atžvilgiu moderni – ten bus įrengtas mišrus dviračių ir pėsčiųjų takas. Šiuo metu kelininkai ardo senus prospekto bortelius, vėliau imsis lietaus nuotekų sistemos tvarkymo ir frezuos gatvės dangą. Tuomet į Vytauto prospektą bus atvaryta "Remix" asfaltavimo mašina.

Parkavimo vietų ant šaligatvių nebus dėl keliamo pavojaus eismo saugumui. Policijos duomenimis, 2015 m. šeši žmonės buvo sužeisti, šiemet sužeisti jau septyni žmonės.

Planuojama, kad važiuojamoji kelio dalis bus atnaujinta iki lapkričio mėnesio. Šaligatvį nuo Parodos kalno apačios iki Miško gatvės ketinama sutvarkyti iki metų pabaigos, o likusią dalį iki Geležinkelio stoties – per pirmus kitų metų mėnesius. Dėmesio sulauks ir Vytauto prospekte augantys medžiai. Pakirsti ligų ir pavojų aplinkai keliantys medžiai bus pašalinti, o vietoj jų pasodinti nauji.

Šiemet kapitališkai bus sutvarkytas ne tik Vytauto prospektas, bet ir greta esančios Bažnyčios ir Girstupio gatvės.

GALERIJA

  • Vytauto prospekto remontas patinka ne visiems
  • Vytauto prospekto remontas patinka ne visiems
  • Vytauto prospekto remontas patinka ne visiems
  • Vytauto prospekto remontas patinka ne visiems
  • Vytauto prospekto remontas patinka ne visiems
  • Vytauto prospekto remontas patinka ne visiems
  • Vytauto prospekto remontas patinka ne visiems
  • Vytauto prospekto remontas patinka ne visiems
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Anonimas

Lygiai taip pat atrodo dalis naujų visuomeninio transporto stotelių: trinkelės prie krašto išsivažinėję kas sau, neįcementuotos, neįtvirtintos.

Kauno valdžiažmogiai tariasi tik patys su savim?

miestiečių pireikiai- dzin?

Atšaldytas

Jei žmogui reikalinga konkreti paslauga ar prekė- jis ten ateis....Jei reikia bele ko- važiuos, kur patogiau privažiuoti. Kame problema? Burbuliuojantys verslininkai siūlo bele ką- peršasi išvada.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS