Kaune – pirmoji Žemės ūkio ministerijos perkėlimo „repeticija“ | KaunoDiena.lt

KAUNE – PIRMOJI ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS PERKĖLIMO „REPETICIJA“

Pirmadienį pirmą kartą Kaune, Žemės ūkio rūmuose, dirbs žemės ūkio ministras Giedrius Surplys. Ši jo darbo diena susijusi su būsimuoju ministerijos perkėlimu į Kauną.

Tai – savotiška „repeticija“, per kurią ministras numato priimti 11 iš anksto užsiregistravusių interesantų – nuo įvairių su žemės ūkiu susijusių organizacijų, draudimo įmonių atstovų iki žurnalistų.

Pirmadienio rytą LRT radijui vardindamas argumentus, kodėl ministeriją numatoma perkelti į Kauną, ministras G. Surplys sakė: „Pagrindinis argumentas – įsipareigojimas rinkėjams. Greta to – ir regioninės politikos reikalai, ir tai, kad Aleksandro Stulginskio universitetas, rengiantis žemės ūkio specialistus, ir ūkininkų savivalda – Žemės ūkio rūmai - veikia Kaune. Svarbus, žinoma, ir geografinis momentas – Kaunas yra Lietuvos viduryje.„

ELTA yra skelbusi, kad ministras jau yra aptaręs su Kauno miesto meru Visvaldu Matijošaičiu klausimą dėl tinkamų ministerijai patalpų paieškos. Norima, kad jos būtų arčiau miesto centro, kurį būtų patogu pasiekti ministerijos darbuotojams, atvažiavusiems iš Vilniaus traukiniu. Kuriame jau pastatytame ar dar tik statomame pastate Kaune galėtų įsikurti Žemės ūkio ministerija, kol kas nežinoma. Konkrečią jos vietą nulems konkursas, patalpų savininkų siūlomos nuomos kainos. Tačiau jau dabar svarstoma, kad būtų visai palankus variantas patalpas ne nuomotis, bet įsigyti, nes per dešimtmetį mokant nuomą galima sudėti pastato kainą.

Nuo šio pirmadienio bent pusmetį ministras G. Surplys žada vieną dieną per mėnesį dirbti Kaune ir tuomet spręs, ar tai (ministerijos perkėlimas) gali pasiteisinti. Tuo pačiu ministras neabejoja, kad ministerija, būdama Kaune, Vyriausybės rūmuose (kurioje sostinės vietoje ateityje jie bebūtų) Suomijos, Danijos ar kitos Europos šalies pavyzdžiu turės kelis savo darbo kabinetus.

Žurnalistams priminus, kad didelė dalis Žemės ūkio ministerijos darbuotojų priešinasi ministerijos perkėlimui į Kauną, ministras sutiko, jog visai natūralu, kad žmonės nenori pokyčių, sukrėtimo. Tačiau su ministerijos darbuotojais nemažai kalbamasi apie būsimą pertvarką, aptariami argumentai, motyvai.

Perkėlus ministeriją į Kauną, vilniečiams darbuotojams galėtų būti kompensuojamos kelionės išlaidos, taip pat kelionės laikas galėtų būti įskaičiuojamas į darbo laiką. Galimas variantas ir bent penketą dienų per mėnesį daliai darbuotojų taikyti lankstaus darbo grafiką, nes yra užduočių, kurioms reikia tik kompiuterio, ir jas nesunku atlikti ir neišvažiuojant iš Vilniaus. Taip pat ministras užsiminė aptaręs su Kauno miesto meru ir vietų ministerijos darbuotojų vaikams parūpinimo (jei toks poreikis būtų) darželiuose bei mokyklose.

Planuojama, kad Žemės ūkio ministerija Kaune darbą pradės 2020-ųjų sausį, prasidėjus naujam šalies biudžeto planui. Ministeriją tikimasi perkelti kartu su visomis jai pavaldžiomis įstaigomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

blyn,

repeticija ar renginys rinkėjams, tik -kas apmokės? ir vėl mes visi? visiškas nesupratimas apie eilinius ekonomikos dėsniu, nes pateikta informacija, kad perdavus žemės ūkio ministerijai priklausančius pastatus rinkos kainomis galės nuomoti 10 metų Kaune. kas gali būti geriau atsipirkimas nekilnojamam turtui max 7-10 metų priešingu atveju nerentabilus arba ekonomiškai nenaudingas. kas po 10 metų vėl mokėsime visi ar aplamai panaikinsime žemės ūkio ministerija kaip neracionalia ir nereikalinga? Per brangia eksploatuoti laiko atžvilgu interesantų aptaranavimas ir dirbančiųjų joje (ministerijoje ) išlaikymas, iškelta į Kauna toli ir pan. Panaikintus visas esančias satelitines /prilipines įmones įmonėles, kurias išlaikome to nežinodami (mokesčiai didėja, o nauda iš jų (mokesčių) paskirstymo-šnipštas ir tai per gerai ,Todėl sukamės sekundės banko principu reikia pingų-didiname mokesčius ir ištaškome "ultra idėjoms“- repeticijos, ne už savus važiavo į Kauną- finansavo visi Košmaras blyn

Anonimas

Nepakeičiamų darbuotojų nėra,o ir šiaip rotacijos metodas labai naudingas įstaigose;pagyvėja veikla,mikroklimatas,vienu žodžiu šviežio vėjo gūsiai nepakenks tikrai.Ir nereiks jokių papildomų išlaidų.

Anonimas

Kas nenorės keltis į Kauną, tegul pasiima išeitinę. Per porą metų visos vietos bus užpildytos Kaune gyvenančiais specialistais. Juk biurokrato darbas nesudėtingas. Kauniečiams, sakyčiau, netgi perprastas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS