Žmogžudį paleidęs Kauno teisėjas sulaukė bausmės | KaunoDiena.lt

ŽMOGŽUDĮ PALEIDĘS KAUNO TEISĖJAS SULAUKĖ BAUSMĖS

Teisėjų garbės teismas penktadienį skyrė griežtą papeikimą nepagrįstai nuteistąjį anksčiau laiko iš pataisos namų paleidusiam Kauno miesto apylinkės teismo teisėjui Bronislovui Liatukui.

B.Liatuko drausmės bylos aplinkybes išanalizavęs Teisėjų garbės teismas konstatavo, kad teisėjas, už dviejų žmonių nužudymą nuteistą Egidijų Ašmoną iš įkalinimo įstaigos paleisdamas lygtinai, jam neatlikus paskirtos nustatytos laisvės atėmimo bausmės, buvo neatidus, bylą nagrinėjo paviršutiniškai, neįsigilino į jos faktines aplinkybes, taikydamas įstatymą, nesivadovavo aiškiais faktiniais bylos duomenimis.

„Tai vertintina kaip akivaizdžiai aplaidus teisėjo pasirengimo nagrinėti ir kruopščiai bei atidžiai išnagrinėti bylą pareigos atlikimas“, – rašoma Nacionalinės teismų administracijos pranešime.

Teisėjų garbės teismo pirmininkas Antanas Simniškis sako, kad savo poelgiu B.Liatukas pažemino teisėjo vardą ir pakenkė teismo autoritetui.

Priimant sprendimą, atsižvelgta į tai, kad B.Liatukas savo veiksmus vertina savikritiškai, gailisi dėl jų, bei į tai, kad jo padarytą pažeidimą iš dalies sąlygojo ir kitų teismo posėdyje dalyvavusių proceso dalyvių išsakyta įstatymui prieštaraujanti pozicija.

Griežtas papeikimas taip pat skirtas ir teismo procesus vilkinusiai Pasvalio rajono apylinkės teismo teisėjai Virginijai Jurkštienei.

Teisėjų garbės teismas nustatė, kad teisėja V.Jurkštienė, 2010–2011 metais nagrinėdama administracinių teisės pažeidimų, baudžiamąsias ir civilines bylas, neužtikrino tinkamo savo darbo organizavimo: daugelyje bylų nesilaikė jų nagrinėjimo tvarkos ir terminų, tinkamai neįformino savo atliekamų procesinių veiksmų, pažeidė proceso dalyvių teisę į greitą ir operatyvų teismo procesą.

Priimant sprendimą dėl nuobaudos V. Jurkštienei skyrimo, atsižvelgta į tai, kad teisėja padarytus pažeidimus iš esmės pripažino ir drausmine tvarka anksčiau bausta nebuvo.

Teisėjų garbės teismo sprendimus abu teisėjai per dešimt dienų gali apskųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, skundą paduodami per Teisėjų garbės teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Viskas

Pazemino teisejo varda ir pakenke teismo autoritetui, bet ne daugiau! Supratot?! Zmogus nubaustas, gailisi. Netrukdykit ruostis sekanciai bylai!

Skaitytojas

"Lietuvos Rytas" kazkada citavo anonimiskai pasisakiusi teiseja, tai uz 1 metu bausmes "sutrumpinima" taksa 10000 Lt.

Ričardas

Venskienei skyrė atleidimą, kad jį piktinosi, kad teismai nedirba, gi čia teisėjai skyrė tik papeikimą, kad banditą išleido ir dokumentius klastojo. Ir sakykit po to, kad Venskienė nebuvo teisi ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS