Akibrokštas pataisos namų parduotuvėje: prekiavo labdarai skirtu kondensuotu pienu | KaunoDiena.lt

AKIBROKŠTAS PATAISOS NAMŲ PARDUOTUVĖJE: PREKIAVO LABDARAI SKIRTU KONDENSUOTU PIENU

  • 3

Kriminalinės žvalgybos pareigūnai nustatė, kad Marijampolės pataisos namų parduotuvėje buvo prekiaujama labdarai skirtais produktais.

Marijampolės pataisos namų Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai gavo nuteistojo skundą. Jis  nurodė, kad nuteistiesiems skirtoje parduotuvėje įsigyto sutirštinto saldinto pieno indelio etiketė jam sukėlė įtarimų. Nuklijavęs nuo indelio etiketę, nuteistasis pamatė, kad po ja yra užrašas, leidžiantis suprasti, jog įsigyta prekė yra skirta labdarai.

Reaguodami į šį faktą, pareigūnai nedelsdami atliko patikrinimą Marijampolės pataisos namų parduotuvėje –  UAB „Pontem“ nuomojamose patalpose.

Patikrinimo metu buvo rasti ir paimti 144 indeliai (12 pakuočių po 12 vnt.) saldinto sutirštinto pieno. Ant visų rastų sutirštinto pieno indelių popierinių etikečių buvo užklijuoti lipdukai, po kuriais ant etiketės matomas užrašas. Iš jo galima suprasti, jog šis gaminys skirtas labdarai, skelbia Kalėjimų departamentas.

Reaguodamas į Marijampolės pataisos namuose įvykusį incidentą, Kalėjimų departamentas pavedė atlikti patikrinimą visose laisvės atėmimo vietų įstaigų parduotuvėse bei išsiaiškinti, ar jose nėra prekiaujama labdarai skirtu sutirštintu pienu.

Medžiaga perduota Europos socialinio fondo agentūrai. Ji turėtų ištirtų, ar prekyba labdarai skirtais produktais nepažeidžia Lietuvoje galiojančių teisės aktų.

Dėl nustatyto fakto Marijampolės pataisos namuose pradėtas patikrinimas. Laukiama paaiškinimų iš UAB „Pontem“ vadovų.

Kalėjimų departamento direktorius Robertas Krikštaponis, susipažinęs su jam pateikta medžiaga, teigia, jog netoleruos sukčiavimų laisvės atėmimo įstaigose ir darys viską, kad įstaigų personalas dirbtų skaidriai.

„Pavedžiau kuo skubiau išsiaiškinti situaciją ir imtis visų galimų priemonių, kad panašūs atvejai nepasikartotų. Nesitaikstysiu su piktnaudžiavimais ir nesąžininga veika,“ – teigė Kalėjimų departamento vadovas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

SCIPAKAS.KAU.

TAI VISOSE IKALINIMO YSTAIGOSE KAINOS DIDESNES NEI PARDUOTUVESE,NES IS NUTEISTU GALIMA PLEST IR TAI VYKSTA LABAI SENIAI.KAZI KAM TAS PELNAS ,GAL PATALPOS BRANGIOS,TURBUT VISI DALINASI PAGAL PAREIGAS.

Stas.V

Na ir kainos cia Lietuvoje gal ,kad pataisos namuose ir dar vargsams skirtam naudojimui daug brangiau viskas .Mes mokame Vokietijoje uz saulegrazu alieju 1,11 arba 1,29.Kondencuotas pienas 1,09.Vagys-daugiau nieko pasakyti negalima Kada versite vagis salin? Keisti valdzia del nemoksiskumo ir istatymu skaidrumo.

AS

Esame pensininku seima,bet kol dviese pragyvename ir visada prisidedavome prie labdaros.Bet ne syki is gerai pazistamu isgirdome kaip gaunantieji labdara kruopas atiduoda giminaiciam kiaulem serti,nes jiem per prastas valgis.O daugeliui jos ir nereikia.O kai dar paskaiteme kaip tie dalintojai pelnosi tai keleta metu tikrai neperkame ir i krepseli nemetame.Jei matome kad kam reikia tai pervedame i saskaita keleta e.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS