Apleistas kareivines prarijo ugnis | KaunoDiena.lt

APLEISTAS KAREIVINES PRARIJO UGNIS

Sekmadienio vakarą Žemuosiuose Šančiuose ugnis suniokojo buvusių kareivinių pastatą. Kodėl kilo gaisras, tiriama.

Sekmadienio vakarą Žemuosiuose Šančiuose ugnis suniokojo buvusių kareivinių pastatą. Kodėl kilo gaisras, tiriama. 

Pranešimas apie gaisrą A. Juozapavičiaus prospekte gautas maždaug 22 val. Atskubėję ugniagesiai plušėjo iki vidurnakčio, kol numalšino liepsnas. Tačiau gaisro likvidavimo darbai buvo tęsiami ir pirmadienio rytą – nuogąstauta, kad ugnis vėl neįsipliekstų.

Kauno ugniagesių atstovės Džiugintos Vaitkevičienės teigimu, sudegė pastato stogas, medinės perdangos. Aiškinamasi, kas sukėlė gaisrą.

Pastatas buvo apleistas. Teigiama, kad jame mėgo lankytis benamiai. Pasak Dž.Vaitkevičienės, šios kareivinės prieš jas prarijusį gaisrą degė du kartus. Pirmą kartą šiemet ugniagesiai į kareivines skubėjo balandžio 2 d., o antrą - balandžio 5 d. Ugniagesiams teko gesinti degančias medines grindis, pirmame aukšte sukauptas šiukšles.

"A.Juozapavičiaus pr. kareivinių pusėje ir aplink jas, galima sakyti - padidintos rizikos zona. Ten dar yra apleisti garažai, didžiulės niekieno  netvarkomos teritorijos, kuriose buveines įsirengę benamiai. Pilna čiužinių, šiukšlių, priedangų, kartonų, buteliukų. Apleistuose pastatuose apstu visokių greitai įsiplieskiančių rakandų", - pastebėjo Dž.Vaitkevičienė.

Neatmetama, kad kartais apleisti pastatai padegami tyčia, neapsikentus benamių daromos netvarkos. šiuo atveju gaisro priežastis dar nenustatyta, nes išdegė didžiuliai pastato plotai. Pirmiausia bus išaiškintas gaisro židinys ir tik po to aiškinamasi kaip ten galėjo įsišėlti liepsnos.

Apleisto ir neprižiūrimos teritorijos - didžiulis galvos skausmas ugniagesiams. Apmaudu, kad į tokias vietas dėmesys atkreipiamas tik po to kai įvyksta kokia nors skaudi nelaimė. Kaip pavyzdys gali būti šv.Gertrūdos g. sandėliukai. Į juos ugniagesiai ne kartą skubėjo malšinti liepsnas. Liudininkai matydavo kaip vienas kitą prilaikydami benamiai iššlitinėdavo iš rūkstančių pastatų.

Tačiau miestas rūpintis sandėliukų nugriovimu ėmėsi tik po to, kai juose per gaisrą žuvo žmogus. Galima tik paspėlioti, kaip ilgai kareivinės dar bus ugniagesių galvos skausmu - kai kurie pastatai priklauso Valstybės turto fondui, kiti Aplinkos ministerijai, o jos toli, griūvančios sienos ir šiukšlės akių valdininkams akių nebado. 

GALERIJA

  • Gaisras Šančių kareivinėse
  • Gaisras Šančių kareivinėse
  • Gaisras Šančių kareivinėse
  • Gaisras Šančių kareivinėse
  • Gaisras Šančių kareivinėse
  • Gaisras Šančių kareivinėse
  • Apleistas kareivines prarijo ugnis
  • Gaisras Šančių kareivinėse
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

liolka

kadangi kasdie benamiu "setono zemeje" daugeja reikia ir daugiau irengti namu,kur nelaimingieji galetu prisiglaustim bent ziema

Sąmokslo teorija

Kaip tik ruošiamas šios teritorijos detalusis planas, o norimo požeminio parkingo prekybso kompleksui neleidžia įrengti dėl paveldo reikalavimų. Namas sudegė iki 'reikiamo lygio', kad statiniui nebebūtų keliami paveldo reikalavimai...

Tomas1

Tai,kad nežinau, kurios jau likę apleistos, nebent Juozapavičiaus 19.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS