Atleista notarė, patvirtinusi komos ištikto kolegos „testamentą“ | KaunoDiena.lt

ATLEISTA NOTARĖ, PATVIRTINUSI KOMOS IŠTIKTO KOLEGOS „TESTAMENTĄ“

  • 3

Už šiurkščius pažeidimus iš pareigų atleista Kauno miesto savivaldybės 5-ojo notarų biuro notarė Rūta Palšauskienė. Šią 54-erių metų teisininkę teismas pripažino patvirtinus testamentą, kurio autorius tuo metu buvo ištiktas komos.

Likimo ironija: nelaimėlis, kurio vardu manipuliuota, - buvęs ilgametis Kauno apylinkės teismo teisėjas A.L. Jis mirė 2015-ųjų gruodį, nepraėjus nė keturiems mėnesiams po R.Palšauskienės patvirtinto esą jo testamento, kurį 2016-ųjų rugsėjį pripažino negaliojančiu buvę velionio kolegos iš Kauno apylinkės teismo, o jų sprendimą šiemet kovą patvirtino ir Kauno apygardos teismas, kuriam šis buvo apskųstas.

Apie tai, kad komos ištiktą A.L. šio žmona, kuriai esą jis paliko visą turtą (namą Vičiūnuose, 2010 metų gamybos automobilį „Toyota“ bei pinigines santaupas), neleido lankyti jo motinai „Kauno dienoje“ ne kartą rašyta. Tačiau, kaip paaiškėjo po Teisingumo ministrės Mildos Vainiutės praėjusios savaitės sprendimo atleisti R.Palšauskienę iš notarės pareigų, tai tebuvo žiedeliai marčios ir anytos dvikovoje. A.L. „testamentą“, kuriuo esą jis paliko visą turtą žmonai, minėta Lietuvių gatvėje savo biurą turėjusi notarė patvirtino buvusiam teisėjui jau beveik metai esant komoje, kai jis jau buvo parsivežtas iš ligoninės į namus.

Kauno apylinkės teismui panaikinus minėtą R.Palšauskienės patvirtintą „dokumentą“, pernai Teisingumo ministerija kreipėsi į Notarų atestacijos komisiją, kad šiai notarei būtų paskirta neeilinė atestacija. Minėta komisija pripažino, kad R.Palšauskienė negali toliau atlikti savo pareigų.       

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Faktai

Va, Gaižiūnų kaimo mergaitei nepasisekė įsibrauti į "elitą". Išskyrė 20 metų vyresnio karjeros dieduko šeimą, dirbo "visais galais" ir ... nepavyko. Teks vėl eit gert kaip kaime priimta...

ella

Anu;iuoti notares falsyva patvirtinima,,

Faktas

O jei paprastas zmogelis gatve butu perejes ne toj vietoj , tai butu susaude ar kaliuzej supuves.O cia aiskus nusikaltimas ir lengvas sokas..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS