Pažeidėjų nesutramdo net baudos | KaunoDiena.lt

PAŽEIDĖJŲ NESUTRAMDO NET BAUDOS

Daukanto g. užfiksuotas automobilis, kurį puošė ne tik baro reklama, bet ir prie lango priklijuotas pranešimas apie pažeidimą.  Paaiškėjo, afera – pranešimą pakartotinai užsiklijavo, greičiausiai, pats automobilio savininkas.

Daukanto g. užfiksuotas automobilis, kurį puošė ne tik baro reklama, bet ir prie lango priklijuotas pranešimas apie pažeidimą. Paaiškėjo afera – pranešimą pakartotinai užsiklijavo, greičiausiai, pats automobilio savininkas.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius patvirtino, kad Daukanto g. tikrai stovi automobilis, ant kurio priekinio lango stiklo iš vairuotojo pusės yra užklijuotas policijos pranešimas apie pažeidimą.

Daukanto g. skirta tik pėstiesiems. Važiuoti ja gali tik šios gatvės gyventojams, kuriems namus pasiekti tai vienintelis privažiavimas.

Tačiau apžiūrėję ant mašinos užklijuotą kvitą, Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai atskleidė klastą.

„Tai konkretus gudravimo atvejis. Tas pranešimas yra senas, balandžio 23 dienos. Suprantama, pakartotinai už tą patį pažeidimą nebaudžiama, todėl savininkas užsiklijavo seną kvitą tikėdamasis būti nepastebėtas“, – situaciją vertino D.Bortkevičius.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas pasakojo, kad tokie gudravimo atvejai pastebėti jau ne kartą. Nubausti už pažeidimus automobilių savininkai tikisi, kad į kvitą akį užmetę pareigūnai neprieis tikrinti ir jie ramiai sau galės laikyti automobilį draudžiamoje tam vietoje.

Už mašinos stovėjimą ne tam skirtoje vietoje bauda siekia 11 eurų. Baudžiant už pakartotiną nusižengimą bauda dvigubėja. Tačiau ar tokių priemonių pakaks sustabdyti pažeidimų nevengiančius, o juos apeiti ieškančius asmenis?

Neatmetama, kad to paties šeimininko automobilis stovi ir Daukšos g. su striptizo klubo reklama. „Kauno diena“ rašė apie situaciją senamiestyje. Toje vietoje draudžiama statyti mašinas, tačiau ant automobilio yra neįgaliojo ženklas. Nors automobilis yra su striptizo klubo reklama, prievolė mokėti baudą tenka ne klubui, o automobilio savininkui.

Vienas iš klubo savininkų Edvinas Juškauskas „Kauno dienai“ atvirai rėžė ieškojęs, kaip apeiti įstatymą.

"Automobilį registravome neįgalaus asmens vardu, nes taip apėjome įstatymą. Dabar jis gali ten stovėti. Pagal įstatymus viską ir padarėme", – rėžė E.Juškauskas, kuriam Kaune priklauso ir keli barai.

D. Bortkevičius šią situaciją puikiai žinojo. Nes pradžioje už ne vietoje paliktą automobilį savininkas buvo baudžiamas, o po to, kai užsiklijavo neįgaliojo ženklą, tapo neliečiamu.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

manau

kad edvino ateitis busimo politiko, jau dabar ismoko apeit istatymus.

tam kur skaitytojas

Saunuoliai pareigunai. Atvaziavo ir nubaude. Net keista kad ne tik tvarkos skyrius nubaude bet ir policija lapuka uzklijavo. O gal skaitytojas pageidaudu jog tas Barkevicius tai lupenai atejes langus su lazda isdauzytu ar su smartu is laisves al ta viedra istemptu. Kokie istatymai taip zmones ir dirba. Gal reiktu baudas perziureti kad va tokie ir is pareigunu ir is miesto nesityciotu. Tam kad bauda gavus bent pagalvotu jog sekancios jau nebereikia. O cia kazkokie 11 eu tokiam 111 eu ir du kartus dienoje parasyti reiktu. Palaikau tuos su tvarkiecius.

Skaitytojas

Man labai įdomu, kas darosi šio šunsnukio turimose ir vadovaujamose įmonės, jei jau net statydamas automobilį jis ieško, "kaip apeiti įstatymą"? Kas paneigtų galimybę, jog ten taip pat yra įdiegti sprendimai "kaip apeiti įstatymą" pateikiant kasos čekius, deklaruojant pajamas bei išlaidas, mokant atlyginimus, ir nemokant mokesčių? Normalioje valstybėje toks brudas jau turėtų ieškoti kelių "kaip apeiti" probacijos įstatymą. O pas mus gerb. D. Bortkevičiaus klynas per žemai, kad galėtų kažką efektyvaus padaryti. Ir kiek dar tokių brudų kaip E. Juškauskas, Ž. Garšva, ir panašių, kurie save laiko lygesniais už lygius Kaune privisę?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS