Dar viena vaikų pagrobimo drama? Motina juos galėjo išvežti į Rusiją | KaunoDiena.lt

DAR VIENA VAIKŲ PAGROBIMO DRAMA? MOTINA JUOS GALĖJO IŠVEŽTI Į RUSIJĄ

  • 33

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba sulaukė kauniečio kreipimosi dėl jo sutuoktinės galimai į Rusiją išgabentų dviejų vaikų, skelbia portalas 15min.lt. Situacija žinoma Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai, Kauno policija dėl vaikų paieškos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Sausio 22 dieną su Rusijos piliete besiskiriantis vyras turėjo iš ugdymo įstaigos pasiimti 2015 ir 2017 metais gimusius vaikus, tačiau sužinojo, kad jie yra išvežti. Anot vyro, kol vyksta skyrybų procesas, teismas yra nustatęs, kad savaitę vaikai turi būti su tėvu, o savaitę su su motina.

Vyro teigimu, vaikai gali būti išvežti į Rusiją, kadangi Samaros apylinkėse gyvena vaikų motinos mama. Vienas vaikas turi Lietuvos pilietybę, kitas – Rusijos.

Anot vyro, jam iki šiol nepavyko susisiekti su vaikų motina, jis kreipėsi į Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybą, Kauno apskrities policiją.

Vaiko teisių apsaugos tarnybai ši situacija žinoma, svarstoma kreiptis į Rusijos tarnybas.

Pernai rugpjūtį Lietuvos ir Rusijos pilietybės turintis vyras, pasiėmęs iš motinos metų neturinčią dukrą, valtimi perplaukė Šilutės rajone tekančią Skirvytės upę ir taip kirto Lietuvos  – Rusijos valstybinę sieną. Mergaitę susigrąžinti pavyko rugsėjo pradžioje, motinai išvykus į Kaliningrado sritį. Iš vyro buvo atimta Lietuvos pilietybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Straipsn

Motina smurtauja pries vaikus, neveda i ugdymo istaigas, bega nuo teisesaugos, tam kad a) apgint savo interesus b) apgint lietuvoje gimusiu ir augusiu vaiku interesus c) as supermama kuri begu nuo vyro pas kita, kad rupintusi mano vaikais, kuriuos as isniesioujau d) nemoku skaityt straipsnio, ir man pofig

net begemotas bijo skiepų

labai protingai pasielgė. Lietuviai padarai. gali bet kuriuo momentu atimt leidimą gyvent ir išsiųst namo tik be vaikų. Pavyzdžių yra.

skiep

kaip reik nemylet savo vaiku,kad isvezt i rusija,uzuojauta vaikams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS