Kauno pareigūnui kolegos išdavė smurto orderį | KaunoDiena.lt

KAUNO PAREIGŪNUI KOLEGOS IŠDAVĖ SMURTO ORDERĮ

  • 8

Kauno rajone trečiadienį policijos pareigūnui išduotas smurto artimoje aplinkoje orderis.

Kaip informavo Policijos departamentas, trečiadienį 21 val. Kauno rajone, Domeikavos kaime, savo namuose blaiviam ne tarnybos metu Kauno apskrities policijos pareigūnui, kuris gimė 1979 metais, surašytas smurto artimoje aplinkoje orderis.

Liepos 1-ąją pradėjo galioti naujos redakcijos Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas, jame pirmą kartą numatytas apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis.

Pagal įstatymą, esant smurto artimoje aplinkoje rizikai, pilnametis smurto pavojų keliantis asmuo gali būti įpareigojamas laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos, jeigu jis gyvena kartu su smurto pavojų patiriančiu asmeniu, nesilankyti šio asmens gyvenamojoje vietoje, nesiartinti prie jo ir kartu su juo gyvenančių asmenų.

Apsaugos nuo smurto orderį 15 dienų skiria policijos pareigūnas. Sprendimą dėl to jis turi priimti ne vėliau kaip per 12 valandų nuo pranešimo apie galimą smurtą artimoje aplinkoje gavimo. Orderis nustoja galioti praėjus 15 dienų nuo jo paskyrimo momento arba kai pradedamas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje ir skiriama bent viena kardomoji priemonė. Pareigūno skirtą orderį galima apskųsti teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ko gero

Žmona turi tvirtesnį stogą , arba šiuo atveju ,kas pirmas paskambino, tas teisus Nemuno

na

tai va nereik sakyti, rašyti ir liaupsinti, kad visi pareigūnai atlieka savo pareigas super gerai...nušauta moteriškė bejėgė, 50 m. dirbanti...tuo viskas ir pasakyta..

Dobrovolskienienyte,

Įdėja tavo lygio-taigi visus,tuos policijos ir tt,kurie 15 parų išvaromi-apgyvendink Domeikavos ,,pakelės,,hatoj,,tuo pačiu prižiūrės zekus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS