Du žudikai Kauno teisme išgirdo tokį patį nuosprendį | KaunoDiena.lt

DU ŽUDIKAI KAUNO TEISME IŠGIRDO TOKĮ PATĮ NUOSPRENDĮ

  • 2

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendžius dėl nužudymų Kaune ir Jonavos rajone.

48-erių kaunietei Violetai Garmuvienei bei 32-ejų Jonavos rajono gyventojui Rimvydui Kazačiūnui paskelbti apkaltinamieji teismo nuosprendžiai, jie pripažinti kaltais dėl nužudymų ir kalės po 9 metus, pranešė teismas.

Bylos duomenimis, V.Garmuvienė 2016 metų vasarį Kaune esančiame bute, būdama apsvaigusi nuo alkoholio, per konfliktą tyčia peiliu tris kartus dūrė nukentėjusiajam į kairį žastą ir krūtinę. Patirti sužalojimai komplikavosi vidiniu nukraujavimu, vyras netrukus įvykio vietoje mirė.

Moteris prisipažino padariusi nusikaltimą, tačiau nurodė, kad ji gynėsi, nes nukentėjusysis ją norėjo nužudyti.

„Tačiau, nors ir buvo nustatyta, kad kaltinamajai dėl nužudytojo veiksmų nežymiai buvo sutrikdyta sveikata, jos versija, kad ją bandė nužudyti, teisme buvo paneigta. Teismas pripažino kaltinamosios atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis tai, kad ji prisipažino padariusi nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailėjosi, taip pat, kad veikos padarymui įtakos turėjo provokuojantis nukentėjusiojo elgesys, kuris iššaukė neadekvačią kaltinamosios reakciją. Jos atsakomybę  sunkinančia aplinkybe pripažinta tai, kad ji nusikalstamą veiką padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos veikos padarymui“,– paskelbė teismas.

V.Garmuvienė nedirbo, piktnaudžiavo alkoholiniais gėrimais, nesirūpino nepilnamečiu vaiku, bausta už tėvų valdžios nepanaudojimą. Kaunietė anksčiau teista už nesunkius smurtinius nusikaltimus, bausta administracine tvarka, bet galiojančių nuobaudų neturi. Ji taip pat registruota priklausomybės ligų centre.

R.Kazačiūnas 2016 metų balandį Jonavos rajone esančiame gyvenamajame name tyčia sudavė smūgius kumščiais ir spyrė kojomis kitam vyrui į įvairias kūno vietas. Nuo patirtos sunkios galvos smegenų traumos vyras po kelių dienų klinikose mirė.

R.Kazačiūnas kaltu prisipažino, tačiau nurodė, kad neturėjo tikslo ir nenorėjo asmens nužudyti. Jis pripažino esmines nusikaltimo padarymo aplinkybes, nuoširdžiai gailėjosi, atsiprašė nukentėjusiojo, kritiškai vertino savo poelgį, todėl šios aplinkybės pripažintos jo atsakomybę lengvinančiomis.

Pasak teismo, atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažinta ir tai, kad kaltinamasis nukentėjusiajam atlygino dalį neturtinės žalos ir kaltinamojo valia šio tėvai atlygino turtinę žalą – pilnai padengė laidojimo išlaidas. Jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių byloje nenustatyta. Nukentėjusysis neprašė griežtos bausmės.

R.Kazačiūnas Lietuvoje anksčiau nebuvo padaręs nusikalstamų veikų ir neteistas, tačiau gyvendamas užsienyje teistas 11 kartų. Iš jo priteista 15 tūkst. eurų neturtinė žala nukentėjusiajam.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Povilas

Kartais aš tų teismų nesuprantu... Kiek man žinoma , tai apsvaigus yra sunkinanti aplinkybė. Be to TA "asaba" aplamai kažkokia veltėdė....Na , bet...jos pačios žodžiais "gynėsi", todėl ateityje ...galės toliau žudyti...O apie TĄ recidyvistą , kalėjusį 11 kartų...na, nebent užsienyje būtų ką nors "pribaigęs" , tačiau ...Lietuvoje baustas nebūtų..

Sv. Petras

o, jei atsiprasai mirusiojo, tai cia lengvinacios aplinkybes?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS