Geriausias patrulis stojo prieš teismą | KaunoDiena.lt

GERIAUSIAS PATRULIS STOJO PRIEŠ TEISMĄ

Prieš Kauno apygardos teismą pirmadienį stojo prieš ketverius metus geriausiu Kauno apskrities patruliu pripažintas Gytis Mikulis. Šiandien jis nušalintas nuo pareigų ir kaltinamas piktnaudžiavimi tarnyba bei savavaldžiavimu.

Buvo gerai nusiteikę

Kartu su 29-erių G.Mikuliu teisiamas jo bendraamžis draugas Vytautas Adomaitis – vienos Kauno uždarosios akcinės bendrovės projektų vadovas.

Teismo sprendimo abu teisiamieji, turintys aukštąjį išsilavinimą, laukia laisvėje ir atvyko į jį neblogai nusiteikę. Policijoje dirbęs G.Mikulis – kardinaliai pakeitęs išvaizdą.

Kaip jau rašyta, sulaikytas su įkalčiais kolegų iš Imuniteto skyriaus, jis ikiteisminio tyrimo metu jokių parodymų nedavė.

V.Adomaitis parodymus davė, tačiau jam pareikšto kaltinimo dėl savavaldžiavimo nepripažįsta, nors neneigė, kad nukentėjęs per įmonės vakarėlį nuo bendradarbio Artūro Andriukaičio, jis pasiguodė apie tai policijoje dirbančiam savo draugui. Nors, kai pas jį, atvežtą į Kauno klinikas, atvyko tądien budėję pastarojo kolegos, rašyti šiems pareiškimą atsisakė. Esą tai tebuvo buitinė trauma.

Sučiupus G.Mikulį su įkalčiais – ką tik iš A.Andriukaičio išsireikalautais 1 tūkst. eurų, V.Adomaitis neneigė, kad sulaikytasis buvo pažadėjęs išspręsti jo problemą. Tačiau kaip, jis esą nežinojo.

Pirmadienio posėdyje nepasirodė tik nukentėjusiojo statusą šioje byloje turintis A.Andriukaitis, nors šaukimas į teismą jam buvo įteiktas asmeniškai. Nesiaiškindamas, kas galėjo jam nutikti, teisėjas Giedrius Endriukaitis paskyrė neatvykusiam nukentėjusiajam beveik 113 eurų baudą ir paskelbė teismo procese pertrauką. Esą būtina užtikrinti nukentėjusiojo teisę pareikšti teisiamiesiems ieškinį, ko jis dar nėra padaręs.   

Įkliuvo su įkalčiais

Kaip jau rašyta, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Eismo įvykių registravimo skyriuje dirbęs G.Mikulis buvo sulaikytas balandžio 5-osios popietę automatinėje degalinėje „Statoil 1-2-3“, esančioje prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ prieigose.

Pasiimti iš A.Andriukaičio išsireikalautos sumos, kuri, remiantis pastarojo pasakojimu, turėjo būti tik pradžia – iš pradžių iš jo reikalauta 15 tūkst. eurų, bet pavyko nusiderėti iki 9500, G.Mikulis atvyko tarnybiniu automobiliu ir dėvėdamas policininko uniformą. Beje, kaip ir visais ankstesniais kartais, kai kviesdavosi jį pokalbiams, dažniausiai – į tą pačią degalinę. Tik šį kartą joje G.Mikulio laukė jau kolegų iš Imuniteto skyriaus, įdavusių reketuojamajam iš anksto sužymėtus pinigus, pasala.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, G.Mikulis reketavo savo auką apie porą mėnesių. Nuo to laiko, kai po vasario mėnesį vykusio kažkokio proginio bendrovės, kurioje dirbo ir V.Adomaitis, ir A.Andriukaitis, vakarėlio viename Kauno restorane pastarasis kitą rytą sulaukė G.Mikulio skambučio.

Neatsilaikė prieš spaudimą

Anot A.Andriukaičio, iš pradžių, kur dirba, G.Mikulis jam nesakė. Prisistatė, kad skambina nuo jo bendradarbio V.Adomaičio.

„Prisidarei reikalų – reikia pasikalbėti“, – teigė G.Mikulis, kviesdamas atvykti į jau minėtą degalinę.

Su kuo turi reikalą, A.Andriukaitis teigė sužinojęs jau pirmo pasimatymo su G.Mikuliu metu. Tačiau šio dėvima policijos uniforma bei tarnybinis automobilis su skiriamaisiais ženklais, iš kurio G.Mikulis išlipo, tebuvo dalis spaudimo, kurį turėjo atlaikyti A.Andriukaitis. Savo pasakojimą, kaip pastarasis, būdamas išgėręs, vakarėlio metu sumušė bei numetė nuo laiptų V.Adomaitį, kuris esą dabar guli ligoninėje be sąmonės, G.Mikulis iliustravo ir nukentėjusiojo nuotraukomis, darytomis mobiliuoju telefonu.

Po tokios atakos A.Andriukaičiui ir buvo įvardinta jau minėta 15 tūkst. eurų suma – kad nebūtų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Prašomą sumą jam vėliau pavyko trečdaliu nusiderėti. Tačiau tada jis buvo priverstas pasirašyti, kad šiuos 9500 eurų yra G.Mikuliui skolingas.

Teisiami visi trys

A.Andriukaitis prisipažino vakarėlio pabaigos neprisimenantis. Tačiau jo bendradarbiai, dalyvavę vakarėlyje, pasakojo apie jo konfliktą su V.Adomaičiu. Pastarojo teigimu, jiedu sukonfliktavo dėl vienos kolegės – jam pasirodė, kad A.Andriukaitis įžūliai prie šios kabinėjosi. Po apsistumdymo jis jau ketino eiti savo keliais, bet apsisukęs pajuto stiprų smūgį į galvą ir parkrito.

V.Adomaitis buvo sulaikytas savo darbo vietoje. Po nakties, praleistos areštinėje, jis taip pat parašė pareiškimą policijai, kad buvo A.Andriukaičio sumuštas. Pastarojo byla dėl nesunkaus jo sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų perduota Kauno apylinkės teismui. Ji dar neatversta. A.Andriukaičiui gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Tiek pat, kiek ir V.Adomaičiui – už savavaldžiavimą.

Už piktnaudžiavimą tarnyba, kuo be savavaldžiavimo dar kaltinamas G.Mikulis, numatytas laisvės atėmimas iki septynerių metų. Tai priskiriama sunkiems nusikaltimams – dėl to jis su V.Adomaičiu jau stojo prieš Kauno apygardos teismą.

GALERIJA

  • Geriausio patrulio teismas
  • Geriausio patrulio teismas
  • Geriausio patrulio teismas
  • Gytis Mikulis <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Vytautas Adomaitis
  • Geriausio patrulio teismas
  • Geriausio patrulio teismas
  • Geriausio patrulio teismas
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Rasoma, kad tik kazka parasyt... Straipsnis baisiai prasilenkia su realybe, bet juk reikia kazka parasyt (nors ir nesamone) :D Nesuprantu kaip tokios zurnalistes alga gauna ir kaip jas gali kas samdyti? Tikiuosi si zurnaliste neisleis kokios receptu knygos, nes tiek meluojant gali kas ir nusinuodinti.

matematikas

Tai jau trečias geriausias policininkas teisme....pavojingas titulas ,,geriausias"?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS