Įtariamasis pareigūnų sužalojimu ne pirmą kartą šiurpina Kauną | KaunoDiena.lt

ĮTARIAMASIS PAREIGŪNŲ SUŽALOJIMU NE PIRMĄ KARTĄ ŠIURPINA KAUNĄ

Pirmadienio ryte tarnybos metu peiliu sužaloti du Panemunės policijos komisariato pareigūnai. Tačiau tik antradienio ryte Policijos departamento suvestinėje pateikta naujų šio neeilinio įvykio, kaip pripažįsta pati policija, detalių, kurios buvo nutylėtos pirmadienio popietę – tik po šešių valandų nuo šio incidento Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) išplatintame pranešime apie jį.

Planavo žmogžudystę?

Anot Policijos departamento, šis neeilinis įvykis turėjo kur kas grėsmingesnę priešistorę.

Dviejų policijos pareigūnų sužalojimu įtariamas T.K. sekmadienį apie 15 val. smurtavo vieno Pramonės prospekto daugiabučio, kuriame gyvena, kieme ir prieš septyneriais metais jaunesnę sutuoktinę, su kuria skyrėsi, ir prieš judviejų pusantrų metų dukrą.

Pirminiais duomenimis, tada jis savavališkai įsėdo į sutuoktinės, kuriai prieš tai trenkė kieme ranka per veidą, automobilį "VW Passat". Šiai bandant telefonu išsikviesti policiją, mėgino sutrukdyti tai padaryti. Griebdamas už telefono, T.K. alkūne sudavė vaikiškoje kėdutėje sėdinčiai savo mažametei dukrai į veidą. 

Tada sulaikyti T.K. į įvykio vietą iškviestiems Kauno policininkams nepavyko. Nors, kaip aiškėja, jis greičiausiai turėjo kur kas grėsmingesnių planų. Sulaikius T.K., jau Panemunės policijos komisariato vidiniame kieme, kaip teigia įvykio liudytojai, žmonos automobilio bagažinėje, kurioje jis slėpėsi, buvo aptikta ir virvė su izoliacija.

Per plauką nuo tragedijos

Pirminiais duomenimis, visą naktį važinėjęs po Kauną savo automobiliu "Toyota", T.K. paryčiais atvyko į vieną Petrašiūnų kiemą, kuriame, prasidėjus skyrybų procesui, su dukrele gyveno jo žmona, ir, įlipęs į šios "VW Passat" bagažinę, ėmė laukti sutuoktinės. Tačiau ši netrukus įsėdo į savo automobilį ne viena. 

Kaip praneša Policijos departamentas, apie tai, kad kažkoks vyras įlipo į jos automobilio bagažinę, T.K. 23-ejų metų sutuoktinei pirmadienį, apie 9 val. pranešė pas ją atėjusi kaimynė. Abi moterys nusprendė pačios nuvežti bagažinėje pasislėpusį T.K. į policiją.  

Joms po pusvalandžio atvykus į Panemunės policijos komisariatą, patikrinti "VW Passat" vairuotojos informaciją – kad jos automobilio bagažinėje galimai slepiasi sutuoktinis, pasiųsti minėto komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas – 40-metis D. B. ir vyresnysis tyrėjas – 43-ejų V. S. Sprendžiant iš jų amžiaus, turintys ne vienerių metų darbo stažą policijoje.

Tačiau, minėtiems pareigūnams su "VW Passat" vairuotoja priėjus prie jos automobilio bagažinės ir šią atidarius, joje buvęs T.K., laikydamas rankoje savadarbį peilį, iššoko laukan ir puolė vytis sutuoktinę, šaukdamas: "Aš tave užmušiu!". Šią atlydėję pareigūnai buvo sužaloti grasintoją sulaikant. Jiems konstatuotos durtinės-pjautinės žaizdos pirštuose bei dilbyje.

Laikinai nedarbingi

Į įvykio vietą iškviesti greitosios medikai išvežė tarnybos metu nukentėjusius policininkus į Kauno klinikas, iš kurių jie, suteikus būtinąją pagalbą, tą pačią dieną išleisti gydytis ambulatoriškai.

Abu jie antradienį tarnyboje nebepasirodė – turi nedarbingumo pažymėjimus. 

Pradėtas ikiteisminis tyrimas ne tik dėl fizinio skausmo mažametei dukrai bei žmonai sukėlimo, bet ir grasinimo pastarąją nužudyti, esant pakankamam pagrindui manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, bei pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Įtariamajam sulaikymo metu nustatytas lengvas girtumas – 1,2 prom. alkoholio.

Pavojinga asmenybė

Kaip jau skelbta, 31-erių T. K. jau teistas, pirminiais duomenimis, penkis kartus ir praleidęs už grotų ne vienerius metus. Prieš dešimt metų už vienos Kauno gimnazijos dvyliktoko suluošinimą iš savanaudiškų paskatų jis buvo izoliuotas nuo visuomenės septyneriems metams.

T.K., kuriam tada buvo 20-imt metų, auka tapęs 19-metis abiturientas buvo užpultas vidury dienos prie vieno S. Žukausko gatvės daugiabučio, kai norėdamas prasiblaškyti per egzaminų maratoną pjovė žolę už Kalniečių butų ūkio tarnyboje dirbusią tetą. T.K. gviešiantis žoliapjovės, tetos padėjėjui tada buvo sulaužytas kaukolės skliautas bei konstatuotas kraujo išsiliejimas į smegenis.

Atlikdamas bausmę už abituriento suluošinimą, T.K. 2012-aisiais buvo pabėgęs iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos. Tačiau buvo pagautas ir paleistas į laisvę tik 2015-ųjų sausį.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, T.K. yra gydytas ir psichiatrijos ligoninėje. O prieš išpuolį Panemunės policijos komisariato kieme vartojęs ne tik alkoholį, bet ir psichotropinius vaistus.

Išvakarėse išskirtas, antradienį suimtas

Antradienio popietę antrankiais surakintas T.K. atvežtas į Kauno apylinkės teismą, kuris, kaip paaiškėjo, išvakarėse patenkino jo ir sutuoktinės prašymą išskirti juos abiejų bendru sutikimu.

Šį kartą ikiteisminį tyrimą dėl T.K. inkriminuojamų nusikaltimų kontroliuojantis Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras Vidas Kilinskas prašė šio teismo leisti suimti įtariamąjį maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Buvo sutvarstyta ir kairioji į teismą atvežto T.K. ranka. Pamatęs žiniasklaidos fotoobjektyvus, jis puolė slėpti veidą, dėl ko yra pagrindo įtarti, kad išpuolis Panemunės policijos komisariato kieme – galimai ne vienintelis pastaruoju metu T.K. padarytas nusikaltimas. 

Teisėja Birutė Drozdienė patenkino prokuroro prašymą, motyvuodama tuo, kad ankstesni T.K. teistumai neišnykę, jis vėl padarė keturis naujus nusikaltimus ir kelia grėsmę aplinkiniams. 

GALERIJA

  • Įtariamasis pareigūnų sužalojimu ne pirmą kartą šiurpina Kauną
  • Įtariamasis pareigūnų sužalojimu ne pirmą kartą šiurpina Kauną
  • Įtariamasis pareigūnų sužalojimu ne pirmą kartą šiurpina Kauną
  • Įtariamasis pareigūnų sužalojimu ne pirmą kartą šiurpina Kauną
  • Įtariamasis pareigūnų sužalojimu ne pirmą kartą šiurpina Kauną
  • Įtariamasis pareigūnų sužalojimu ne pirmą kartą šiurpina Kauną
  • Įtariamasis pareigūnų sužalojimu ne pirmą kartą šiurpina Kauną
  • Įtariamasis pareigūnų sužalojimu ne pirmą kartą šiurpina Kauną
  • Įtariamasis pareigūnų sužalojimu ne pirmą kartą šiurpina Kauną
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (44)

Anonimas

Nu negražiai darot, draugai, kaimynai, aišku nemalonu skaityt kai teisia tą apie kurį jūs žinot tiesą. Bet vardais, asmeninėm detalėm, gal vis dėl to nevieta.

geras

As tai pats nesuprantu tu kurie viesina asmenine info apie suimtaji.jos gyvenima.tai gal straipsni jau visa rasykit ir apie save apsirasykit,a jus visai.zmoniu atsiklauskit.a jus pasikalbet neturit su kuo

o

Jooo, meile, cia meiles nei laso, o tik pripratimas, bet galima ir taip gyventi aisku.kaip sakant, kas kaip nori,jie geriau zino.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS