Įtariamas kaimynių žudikas nepasakė, kur paslėpė savo aukas | KaunoDiena.lt

ĮTARIAMAS KAIMYNIŲ ŽUDIKAS NEPASAKĖ, KUR PASLĖPĖ SAVO AUKAS

Savo kaimynių nužudymu kaltinamas Karolis Neoras nepasakė, kur paslėpti galimų jo aukų palaikai, ir suteikus jam teisę į paskutinį žodį. Neišgirdo aukų artimieji ir atsiprašymo.

„Paskutinio žodžio nebus!“ – penktadienio ryte pareiškė mūvintis šortais konvojaus iš Tardymo izoliatoriaus į Kauno apygardos teismą atvežtas K.Neoras, ignoruodamas gausiai į posėdžių salę susirinkusius žmones, tarp kurių buvo ir jo mama bei močiutė.

„Nekalbėsite? Neturite ką pasakyti?“ – trumpam sutriko bylą nagrinėjančios teisėjų kolegijos pirmininkė Danutė Giačaitė. Į visus jos klausimus teisiamasis atsakė paniekinančia veido išraiška: „Ne!“.

Kaip jau rašyta, kaltinimą šioje vienoje mįslingiausių pastarojo meto Kauno bylų palaikantis Kauno apygardos prokuroras Virginijus Sokolovas pasiūlė 24-erių K.Neorui pačią griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki gyvos galvos kalėjime. Anot V.Sokolovo, įrodinėjusio teisiamojo kaltę apie  pusantros valandos, įrodymų, kad K.Neoras padarė jam inkriminuojamus nusikaltimus, pakanka.

Teisiamojo advokatas Ričardas Girdziušas, kurio baigiamoji kalba nusitęsė net per du teismo posėdžius, prašė jo ginamąjį išteisinti. Esą kaltinimas remiasi tik prielaidomis – jokių įrodymų nėra. Be to, R.Girdziušas, nepaisant to, kad bylą nagrinėjusi teisėjų kolegija atmetė jo prašymą skirti K.Neorui pakartotinę psichiatrinę ekspertizę, ir toliau teigė, kad dėl jo ginamajam ne vieno garsaus specialisto diagnozuotos šizofrenijos šis iš viso negali būti teisiamas.

Iki jam inkriminuojamų nusikaltimų dvejus metus teisę studijavęs K.Neoras stojo prieš teismą gavus Utenos ekspertinio skyriaus, atlikusio jo stacionarinę psichiatrinę ekspertizę, išvadą, kad jis šizofrenijos simptomus simuliuoja. Utenos ekspertai K.Neorui nustatė tik mišrius asmenybės sutrikimus, kurie jam leidžia atsakyti už galimai padarytus labai sunkius nusikaltimus.

K.Neoras kaltinamas 2015-ųjų sausio 23-ąją dėl savanaudiškų paskatų nužudęs 63-ejų Nijolę Vaškevičienę, gyvenusią virš jo tame pačiame S.Žukausko gatvės daugiabutyje.

Antrosios galimos K.Neoro aukos, buvusios jo sodo sklypo prie Kauno marių kaimynės Valerijos Urmonienės, buvo pasigesta dar po trijų dienų – 2015-ųjų sausio 26-ąją. Buvusiai ilgametei Kauno prekybos organizacijų valdybos vadovei, kurią K.Neoras taip pat kaltinamas nužudęs dėl savanaudiškų paskatų, po pusmečio turėjo sukakti 87-eri. Jos bute Maironio gatvėje, kaip ir R.Vaškevičienės namuose, buvo aptikta ne tik dingusiųjų kraujo, bet ir biologinių K.Neoro pėdsakų. Dingusiųjų palaikai, kurie, kaip įtariama padalinti į dalis, nerasti iki šiol.

Nedavė K.Neoras teisme ir parodymų.

„Nusprendžiau neduoti jokių parodymų, nes teisinasi tas, kas neteisus. O aš šioje byloje būsiu teisus visada. Be to, neprivalau nieko įrodinėti – tai privalo prokuroras. Ir ekspertų išvada dėl mano psichinės būklės yra niekinė. Ar turite klausimų?“ – skaitė tada iš anksto pasirašytą tekstą K.Neoras.

Teismas planuoja skelbti procesinį sprendimą šioje byloje balandžio 27-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Kaunietė

Kažin kodėl Lryte prie straipsnio šia tema dauguma komentatorių įrodinėja, kad kol nesurasti lavonai, jokiu būdu negalima jo kaltinti nužudymu. Atseit dabartiniai įrodymai yra per silpni. Neįsivaizduoju kaip šį tipelį galima užtarinėti.

...

Tai gal reiktų kebabų kepėjų paklaust?

spec

Silpni irodymai. Isteisint!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS