Įtariamasis žudynėmis iš paskutiniųjų įrodinėja, kad yra ligonis? | KaunoDiena.lt

ĮTARIAMASIS ŽUDYNĖMIS IŠ PASKUTINIŲJŲ ĮRODINĖJA, KAD YRA LIGONIS?

Mįslingiausiomis Kauno žudynėmis kaltinamo Karolio Neoro elgesys, suteikus jam antrą kartą teisę į paskutinį žodį, tapo akivaizdžia šį 24-erių metų kaunietį tyrusių psichiatrų teiginio, kad teisiamasis – mišrių sutrikimų turinti narciziška asmenybė, iliustracija. Nors šis posėdis truko vos kelias minutes.

Kaip jau rašyta, K. Neoro advokatas Ričardas Girdziušas, praėjusiame posėdyje nepavykus pergudrauti pakartotinai jo ginamąjį tyrusių ekspertų, kurie vėl konstatavo, kad teisiamasis šizofrenijos simptomus tik simuliuoja, todėl gali atsakyti už jam inkriminuojamus labai sunkius nusikaltimus, prašė skirti K. Neorui dar vieną – jau trečiąją ekspertizę.

Šį R. Girdziušo prašymą bylą nagrinėjanti Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija atmetė. Tačiau paties K.Neoro prašymą leisti jam pasakyti paskutinį žodį tik po poros savaičių – esą yra pasirašęs pakankamai ilgą kalbą, tačiau tada į posėdį jos kažkodėl neatsinešė, patenkino.

Paskyrus specialų posėdį K.Neoro pasisakymui šį antradienį, iš pradžių, belaukdamas vėluojančios teisėjų kolegijos, jis sėdėjo teismo salės narve demonstratyviai nusisukęs nuo atėjusiųjų jo paklausyti. O suteikus teisę kalbėti teisiamasis pareiškė: „Savo teise į paskutinį žodį nepasinaudosiu.“

Kas lėmė tokį K.Neoro elgesį, jo advokatas žiniasklaidai atsakyti negalėjo.

Savo teise į paskutinį žodį nepasinaudosiu.

Kaip jau rašyta, prokuroras Virginijus Sokolovas siūlo įkalinti K.Neorą iki gyvos galvos, bausmę atliekant kalėjime.

Teisiamojo advokatas R.Girdziušas prašo jo ginamąjį išteisinti. Esą kaltinimas remiasi tik prielaidomis – jokių įrodymų nėra. Net gi, kad be žinios dingusios K.Neoro kaimynės yra nužudytos. Esą, kas tai matė?

K.Neoras kaltinamas 2015-ųjų sausio 23-ąją nužudęs 63-ejų Nijolę Vaškevičienę, gyvenusią virš jo tame pačiame S.Žukausko gatvės daugiabutyje. Antrosios jam inkriminuojamos aukos – 86-erių metų Valerijos Urmonienės, kuri buvo jo artimųjų sodo sklypo prie Kauno marių kaimynė, pasigesta dar po trijų dienų – sausio 26-ąją. Ir šios ilgametės Kauno prekybos organizacijų valdybos vadovės bute Maironio gatvėje, kaip ir N.Vaškevičienės namuose, buvo aptikta ne tik dingusiųjų kraujo, bet ir biologinių K.Neoro pėdsakų.

V.Urmonienės dukterėčia prašo priteisti iš K.Neoro 150 tūkst. eurų moralinį atlygį ir beveik 8500 eurų už padarytą turtinę žalą. N.Vaškevičienės sūnus prašo 100 tūkst. eurų moralinio atlygio ir 290 eurų turtinio. Pagal pateiktą kaltinimą, vienai galimai savo aukai į anūkus, o kitai į proanūkius tikęs K.Neoras nužudė jas dėl savanaudiškų paskatų – gviešdamasis šių vienišų pensininkių turto.

Po akivaizdaus teisiamojo pasityčiojimo ne tik iš nukentėjusiųjų, bet ir iš visų atėjusiųjų išklausyti jo žadėto paskutinio žodžio, V.Urmonienės dukterėčia šią situaciją komentavo vienareikšmiškai: „Cirkas!“ Policijoje dirbantis N.Vaškevičienės sūnūs buvo linkęs nuo komentarų susilaikyti.

Savo sprendimą, ar K.Neoras kaltas, šiame jau penkiolika mėnesių trunkančiame teismo procese planuojama skelbti gruodžio 19-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

valdas

labai panasus i seimo narius,,,,taktoka ta pati.........

WW

Ar kaltas ar ne atsako teismas. Tačiau jei nerasta tiesioginių įrodymų, tai kuo rementis teisiamas kaip žmogžudys. Tai visuose , net paprastuose detektyvuose konstatuojama.

o

o žudyti, smurtauti liga netrukdė? Už savo veiksmus privalo atsakyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS