Įtariamieji dėl kariuomenės ginkluotės dingimo stos prieš teismą | KaunoDiena.lt

ĮTARIAMIEJI DĖL KARIUOMENĖS GINKLUOTĖS DINGIMO STOS PRIEŠ TEISMĄ

  • 2

Kauno teisėsaugininkai, tiriantys mįslingą ginkluotės dingimą iš Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono sandėlio, sparčiai artėja prie finišo. Dar šį mėnesį šią paslaptimis apgaubtą bylą planuojama perduoti Kauno apylinkės teismui.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas prieš porą mėnesių, kai po jungtinių pratybų minėtame sandėlyje buvo atlikta inventorizacija. Jos metu pasigesta šovinių. Jie nerasti iki šiol. Ir neaišku, kada dingo – per minėtas pratybas ar dar prieš jas.

Nors ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai dar nėra gavę iš Lietuvos kariuomenės visų užsiprašytų dokumentų, preliminariai tiek dingusių šovinių kiekis, tiek kariuomenei padaryta žala nėra dideli.

Gavus minėtus dokumentus, ketinama pareikšti įtarimus už šovinių išdavimą atsakingiems sandėlio darbuotojams.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, teisėsaugininkai teigė, kad realiausia versija, jog trūkumas galėjo susidaryti dėl netvarkingos apskaitos. Mažai tikėtina, kad šoviniai buvo pavogti, turint tikslą iš to pasipelnyti.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad karys, dėl aplaidumo praradęs jam tarnybos reikalams patikėtą ginklą, šaudmenis, sprogmenis, sprogstamąsias medžiagas, transporto priemonę ar kitą karo techniką, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o del auksiniu samciu

gaus premija...

tik

idomu kas teis buvusius kom valdancius kur uz dovanota metalo lauza buvo issvaistyti milijonai ir /vsio zakonno/ kai i tai atsakys p.olek su.......... p. butkevic?........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS