Kanapių auginimo verslu vertęsi tėvas ir sūnus ilgam sės už grotų | KaunoDiena.lt

KANAPIŲ AUGINIMO VERSLU VERTĘSI TĖVAS IR SŪNUS ILGAM SĖS UŽ GROTŲ

Dviem šeimos nariams - tėvui ir sūnui - paskelbtas nuosprendis Kauno apygardos teisme baigus nagrinėti baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, įrenginių narkotinėms medžiagoms gaminti gaminimo, neteisėto kanapių auginimo ir neteisėto naudojimosi energija. Teismas tėvui P. D. skyrė 11,5 metų laisvės atėmimo ir 20 MGL (4 518,08 Eur) baudą, sūnui V. D. - 11 metų laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose.

Anot teismo atstovės Skirmantės Zelenkienės, 58 metų P. D. ir 29 metų V. D. stojo prieš teismą policijos pareigūnams 2016 metų rugsėjį Ukmergės rajone esančioje sodyboje ir Jonavos rajone esančiame pastate aptikus 17 kg narkotinės medžiagos kanapių. Patalpose buvo įrengta elektros instaliacijos sistema, būtina kanapėms auginti, įrengti laikmačiai, šildymo lempos, vėdinimo ventiliatoriai, pasirūpinta talpyklomis ir pakavimo įranga. Pažymėtina ir tai, kad kaltinamieji neteisėtai prisijungė prie AB „Energijos skirstymo operatorius“ elektros tinklo ir naudojosi elektra, taip padarydami akcinei bendrovei didelę žalą.

P. D. bei V. D. savo kaltės dėl kanapių auginimo nepripažino, teigė nieko nežiną ir apie neteisėtą prisijungimą prie elektros tiekimo tinklų. Visgi byloje surinkti įrodymai - liudytojų parodymai, specialistų išvados, kriminalistų surinkta informacija tėvo ir sūnaus kaltę patvirtino. Nors kaltinamieji ir laikėsi didelės konspiracijos - naudojo ryšio blokavimo priemones, mobiliuosius telefonus važiuodami į sodybą palikdavo, pačią sodybą slėpė, visgi tai, kad jie periodiškai lankydavosi šiose patalpose ir augino kanapes, buvo įrodyta.

Kauno apygardos teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

taipogis

Taskanapes pries 20 m sedavo tarp bilviu , jos atbaidydavo kolorado vabalus .

AK

Jie kalejime uždirbs daugiau negu už tas zoles. Ten tokios salygos, kad tik rašyk į Briuselį ir gauk kompensaciją. Daktaras tai įrodė.

Narkomanas

Neteisybė, už žmogžudystę mažiau duoda, dalbajobai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS