Karas kiemuose: už pastabą – smūgis į veidą | KaunoDiena.lt

KARAS KIEMUOSE: UŽ PASTABĄ – SMŪGIS Į VEIDĄ

Konfliktas dėl automobilio stovėjimo vietos Vilijampolėje vienam kauniečiui baigėsi ligoninėje. "Tik pasakiau, kad čia nestatytų automobilio ir sulaukiau smūgio", – pasakojo nukentėjusysis.

Trenkė prie vaikų

Spalio 11 d. ties Kulvos g. 28-uoju namu užfiksuotas kruvinas incidentas. Čia gyvenantis Tomas Dambrauskas "Kauno dienai" pasakojo, kad kieme ir taip mažai vietos, todėl netelpa net gyventojų transporto priemonės. Netoli yra "Vilijos" baseinas, tad dažnai atvykėliai palieka kieme ar šalia jo automobilius ir veda vaikus pasiplaukioti.

Tokie prašalaičiai ne tik užstato vietos gyventojų automobilius, bet ir sukelia eismo problemų.

"Kieme telpa penkiolika automobilių, o name yra 45 butai. Mes kiekvieno kaimyno automobilį žinome, tvarkingai statome, kad kuo daugiau automobilių tilptų, net veidrodėlius užlenkiame. Jei atvažiuoja svetimi, dažnai paprašome, kad automobilius pastatytų kitur. Žinoma, niekas nepyksta, jei atvyksta kas nors į svečius ir palieka kieme transporto priemonę", – pasakojo kaunietis.

Pasak T.Dambrausko, praėjusį trečiadienį į namus grįžęs apie 19 val., vietos automobiliui nerado, tačiau kieme stovėjo svetimas "Audi". Pamatęs, kad nuo baseino prie jo eina vyras su dviem mažamečiais vaikais, T.Dambrauskas pasakė pastabą, tačiau tokios vairuotojo reakcijos nesitikėjo.

"Pasakiau, kad nepaliktų čia automobilio, nes sukelia problemų gyventojams. Jis pradėjo šūkauti ir artintis. Pajutau stiprų smūgį į veidą, visur pasipylė kraujas. Tai buvo labai netikėta, nes būna, kad pagrasina, jog trenks, o ne taip iškart smūgiuoja. Nespėjau nei pasitraukti, nei jo tos rankos pamatyti. Buvo keista ir tai, kad man trenkė dviejų savo vaikų akivaizdoje.

Kiek iš kitų girdėjau, jis yra ar buvo boksininkas, todėl kliuvo toks stiprus smūgis. Bet kokiu atveju, jei manai, kad esi teisus, galima žodžiais išsiaiškinti. Aš jam juk netrenkiau", – stebėjosi nuo smūgio nukentėjęs vietos gyventojas.

Prireikė medikų

T.Dambrauskas pasakojo, kad jam kliuvo vienas, bet labai stiprus smūgis. Incidentą matė ir keli kaimynai bei jo draugė. Nukentėjusysis iškvietė policiją ir greitosios medicinos pagalbos ekipažą. Medikai vyrą nuvežė į ligoninę, o policijos pareigūnai surašė protokolą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Man apie 2 cm plyšo lūpa, prireikė dešimties dygsnių, kad susiūtų žaizdą. Be to, skauda galvą ir dantis.

"Sumušimai nemaži. Man apie 2 cm plyšo lūpa, prireikė dešimties dygsnių, kad susiūtų žaizdą. Be to, skauda galvą ir dantis. Po pirminės apžiūros gydytojai sakė, kad lyg smūgis dantų nepažeidė, tačiau dar reikia atlikti išsamesnius tyrimus, nes ateityje dantys gali pradėti klibėti. Tikėjausi, kad jis atsiprašys ir mes susitaikysime, tačiau jis nenori su manimi kalbėtis, todėl kreipiausi į advokatą", – incidento padarinius aiškino Kulvos gatvės gyventojas.

Kaltino nukentėjusįjį

Stiprų smūgį patyręs vyras pasakojo, kad po incidento paskambinus bendruoju pagalbos telefonu 112, dispečerė patarė prie smūgiavusio vyro nesiartinti ir palaukti pareigūnų. "Audi" vairuotojas iš Kulvos gatvės 28-ojo namo kiemo nebėgo ir sulaukė policijos. T.Dambrauskas pasakojo, kad jam trenkęs vyras pareigūnams bandė aiškinti, kad esą jis kažką darė prie automobilio, todėl jam ir trenkė.

"Kauno diena" susisiekė su smurtavusiu vyru. Jis pristatė Vitalijumi ir neneigė, kad panaudojo fizinį smurtą, tačiau bandė aiškinti, kad taip esą norėjo apsaugoti savo turtą.

"Automobilis stovėjo leistinoje vietoje, jokių stovėjimą draudžiančių ženklų ten nėra, tai užfiksavo ir policija. Aš ten apie valandą stovėjau. Jis išlaukė momento, kai nuėjau į baseiną pasiimti vaikų ir tada norėjo apgadinti automobilį. Grįžęs pamačiau, kad jis nuleidinėja ratus", – savo versiją dėstė Vitalijus.

Jis neneigė, kad apsižodžiavo su T.Dambrausku ir jam smogė vaikų akivaizdoje.

Parkavimo problema

Kulvos g. 28 gyventojai jau senokai bando išspręsti parkavimo problemą kieme ir šalia jo. Į kiemą galima patekti iš Demokratų gatvės. Čia gyventojai miesto eismo saugumo specialistams įrodė, kad būtina pastatyti ženklus "Stovėti draudžiama", nes automobiliai pastatomi taip, kad negalima normaliai išvažiuoti iš kiemo, tačiau, regis, tai mažai gelbėja.

"Per automobilius nematyti, ar kas nors važiuoja gatve. Nesaugu taip aklai važiuoti. Kai pastatė ženklus ties įvaža į kiemą, šiek tiek sumažėjo statomų automobilių. Žmonės vis tiek stato savo transporto priemones, tad gyventojai dažnai patys fiksuoja ir praneša policijai arba iš karto kviečia pareigūnus. Per dieną ne viena bauda surašoma, nes žmonės tiesiog piktybiškai stato automobilius bet kur. Dar ir kiemą mūsų užstato", – pasakojo T.Dambrauskas.

Jo nuomone, galbūt subraižytos geltonos linijos geriau atkreiptų vairuotojų dėmesį. Pikčiausia, kai geranoriškai perspėjame vairuotojus, kad jie paliko neleistinoje vietoje savo automobilį, o šie piktai atkerta: kur nori, ten ir stato.

Tai, kad Vilijampojės rajone yra didelių parkavimo problemų, patvirtino ir butų savininkų bendrijos "Inkaras" valdybos pirmininkas Saulius Petriūnas.

"Ženklus Demokratų gatvėje pastatė, nes būdavo avarijų, tačiau vairuotojai jų nepaiso. Šiaip "Vilijos" baseinas niekaip neišsprendžia automobilių statymo problemos. Netoli jų yra aikštė, ten reikia skalda užpilti, tada atsilaisvintų ne tik pati gatvė, bet ir kiemai. Kalbėjau apie tai su seniūnu, tačiau jis nieko konkretaus negalėjo pasakyti, nes yra girdėjęs, kad aikštėje kažką planuoja statyti", – pasakojo S.Petniūnas.

Anot jo, kol kas išvaduoti Kulvos g. 28-ojo namo kiemo nuo svetimų automobilių taip pat negalima, nes žemė valstybinė. Namo gyventojai turi apsispręsti ir ją išsinuomoti. Tada būtų galima savame sklype įrengti atitvarus.

Kol kas lieka pasikliauti tik kaimynais ir vieniems kitus saugoti. Tai padės ir neseniai su Kauno policija pasirašyta Saugios kaimynystės sutartis. Planuojama įrengti ir vaizdo stebėjimo kameras.

"Paprastai visi taikiai išsprendžiame, patraukiame automobilius, tačiau nežinau, kaip T.Dambrauskui taip nutiko. Diegiame įvairias saugumo priemones: kieme yra apšvietimas, rakinamos laiptinės, tačiau tai parkavimo problemos nesprendžia. Galbūt reikalai pajudės po gyventojų susirinkimo, kai spręsime namo renovacijos klausimą, tad gal savivaldybė leis čia ženklus pastatyti ir taip riboti kitų patekimą", – kalbėjo bendrijos pirmininkas.

GALERIJA

  • Tvarka: gyventojai stengiasi tvarkingai statyti automobilius, nes vietų ir taip trūksta.
  • Karas kiemuose: už pastabą – smūgis į veidą
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (62)

Sigitas

Čia Vitalijus ginasi. Viskas aišku. Niekas nesiruošė nuleidinėti padangų. Jis chuliganas ir tiek.

Anonimas

Didžiausia bėda, kad nei viena valdžia nesprendė, nesprandžia ir nespręs mašinų statymo klausimo. Bandžiau ir aš. Norit įrengti taip vadinamą "šlagbaumą", reikia išsinuomoti žemę, gauti projektą, kuris be abejo kainuos. Nesvarbu, kad įvažiavimas į to namo kiemą nesikeitė nuo sovietmečio. Buvo ir yra Kaune laisvų vietų požeminių ir antžeminių garažų statybai. Kiek mašinų galėtų būti saugiai pastatyta. Atsilaisvintų kiemai, žalios vejos. Bet savivaldybių klerkam ši broblema, kaip ir daugelis kitų nerūpi.

Anonimas

Museika savo vaiku akivaizdoje kita musa, na nuo mazens mokina kad reik mustis..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS