Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme? | KaunoDiena.lt

KAS IŠ TIKRŲJŲ ĮVYKO DAUGIABUČIO KIEME?

Į portalą kreipėsi keisto, kaip pats teigia, įvykio liudytoju tapęs pilietiškas kaunietis Mantas. Jo keliama problema apie daugiabučių namų kiemuose nesaugiu greičiu važinėjančius automobilius – aktuali. Tačiau policijos pateikta šio įvykio versija, remiantis pradėtu ikiteisminiu tyrimu, liudija, kad nėra saugu ten ir automobilių vairuotojams.

Gelbėjo vaiką?

„Išėjęs pasivaikščioti pamačiau keistą situaciją. Pramonės prospekto 47-ojo namo kieme būriavosi žmonės, jo centre stovėjo policijos automobilis su įjungtas švyturėliais. ,,Kas svarbiau: automobilis ar vaiko gyvybė?“ – kėlė klausimą besibūriuojantys žmonės“, – maždaug taip prasidėjo laiškas.

Anot jo autoriaus, įsiaudrinę žmonės teigė išgirdę kieme greitai važiuojančio automobilio garsą. O netrukus – ir smūgį. Išlindus pro langus, kieme buvo pabirę pirkiniai. Kaip paaiškėjo, iš parduotuvės su mažamečiu vaiku ėjusio vyriškio. Jis buvo purvinas. Anot susirinkusiųjų, vyriškis buvo partrenktas automobilio, kai bandė gelbėti savo vaiką, tačiau nespėjo pasitraukti pats.

Ne mažiau susirinkusiuosius įaudrino ir esą netrukus prisistatę automobilį vairavusio jaunuolio draugai. Vienas jų, prisistatęs policijos pareigūnu, pareiškė, kad mažamečio tėvas privalės atlyginti automobiliui padarytą žalą.

Įtartinas pareigūnų elgesys

Netrukus atvyko ir du policijos pareigūnai, kurie galimai partrenktą vyriškį įsisodino į savo automobilį. Jį išlaisvinti, atidarydamas duris, bandė vyriškio vaikas. Tačiau buvo perspėtas pareigūno, kad taip elgtis negalima.

Pravirkusio vaiko tėvui taip pat paaiškinta, kad jis neturi teisės palikti automobilio be policijos leidimo. O besipiktinantiems susirinkusiesiems pakartota, kad sulaikytasis privalės atlyginti automobiliui padarytą žalą. Be to, į žmonių replikas dėl galimai pavojingo šio automobilio greičio atsakyta, kad to įrodyti nepavyks, nes kieme nėra greičio matuoklio.

Netrukus vaiką pasiėmė atėjusi moteris. O jo tėvą išsivežė policija.

„Kieme likę stoviniuoti žmonės ir toliau svarstė: „Kas svarbiau – apgadintas automobilis ar žmogaus gyvybė?“. Ir išgyveno, kad kiemuose „lakstantis“ jaunimas dabar jausis dar labiau nebaudžiamas ir problema tik didės“, – taip baigiasi laiškas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė apie šį įvykį praėjusios paros suvestinėse rado kiek kitokią, kaip akcentuota, pirminę informaciją.

„Trečiadienį apie 17.35 val. Pramonės prospekto 47 namo kieme 1969 m. gimęs asmuo paleido į automobilį „Honda Civic“ alaus butelį. Automobilio vairuotojo, gimusio 1994 m., pareiškime teigiama, kad buvo apgadintas galinis dešinysis hondos sparnas. O bandant metusįjį alaus butelį sulaikyti, jis priešinosi ir trenkė automobilio vairuotojui ranka. Jį sulaikyti padėjo į pagalbą atėjęs nepažįstamas asmuo. Dainavos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Įtariamasis, kuriam nustatytas sunkus girtumas – 3,36 promilės, uždarytas į areštinę,“ – tokia pirmine informacija apie šį įvykį ketvirtadienio ryte disponavo policijos atstovė.

Anot O.Vaitkevičienės, sulaikytajam išsiblaivius, bus apklaustas ir jis. 

Norite pranešti naujieną? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt arba spauskite čia.

GALERIJA

  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
  • Kas iš tikrųjų įvyko daugiabučio kieme?
Skaitytojo Manto nuotr.
Gairės: kaunas, daugiabučių kiemai, automobiliai, policija, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

to vairuotoja

susiraskite eismo taisyklese kas yra zenklas gyvenamoji zona, tada perskaitykite ir susiraskite kur yra parasyta , kad daugiabuciu kiemai ir be jokiu zenklu yra priskiriami gyvenamosiios zonos statusui. ISVADA KAD DAUGIABUCIO KIEME VAIRUOTOJAI VISUR PRIVALO PRIPAZINTI PESCIOJO GYVENTOJO, NESVARBU AR VAZIUOJAMOJE DALYJE ,PIRMENYBE. TAI GYVENAMA ZONA. BYLA BAIGTA

Vairuotoja

Dar viena problema yra kai atsilus orams kiemuose vaikuciai dideliu greiciu laksto su dviratukai,paspirtukais,rieduciais ir t.t. Jie visai neziuri yra ju keli automobilis ar ne. Vairuotojai sustoja ir baisu ar tas greitai skrendantis vaikelis ant dviratuko trenksis i masina ar ne. Reiketu kad tevai geriau priziuretu savo zaidziancius vaikus arba rastu saugesne jiems vieta.

Pukis

Visi drasus kai mato, kad zmogas isgeres ir nelabai turtingas. Idomu kas butu jei taip kostiumuota dede toj situacijoj. Kas tada arestinej butu uzdarytas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS