Kas vadovauja Kauno policijai? | KaunoDiena.lt

KAS VADOVAUJA KAUNO POLICIJAI?

Nuskambėjęs konfliktas prie profesinės sąjungos "Sandrauga" pirmininko Kęstučio Juknio namų įgauna dar sodresnių atspalvių. Nors Kauno policija atsisakė pradėti dėl jo ikiteisminį tyrimą.

Apskundė pareigūnus

Nukentėjęs nuo K.Juknio Marius Č. kreipėsi pagalbos į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Imuniteto skyrių.

Šio prašoma įvertinti tą vasario 8-osios vakarą dirbusio Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus pamainos vyresniojo Tomo Petraičio veiksmų teisėtumą. Po mįslingų pokalbių mobiliuoju telefonu, pareigūnas esą perrašė Mariaus Č. pareiškimą dėl K.Juknio veiksmų.

"Kauno diena" rašė, kad konfliktas kilo, kai Marius Č. atvyko pas K.Juknį į namus siekdamas atgauti skolą. Iš automobilio išlipęs  K.Juknis, nekreipė į Marių Č. jokio dėmesio, o pastarajam iš nevilties uždėjus savo pirštinėtą ranką ant vartų judesio daviklio, K.Juknis jį apšaudė. Marius Č. tikino net nebandęs kelti kojos į skolininko privačią teritoriją. Ir visa tai įvyko automobilyje Mariaus Č. laukusios žmonos ir jų penkiamečio sūnaus akyse.

Keistas skambutis

Iškviestiems policijos patruliams išsivežus K.Juknį, apšaudžiusį Marių Č. šratasvydžio žaidimuose naudojamu pistoletu, pastarasis nuvyko rašyti pareiškimo į Kauno AVPK Nusikalstamų veikų registravimo skyrių.

Jo pareigūnė iš pradžių Mariaus Č. pasakojimą apie incidentą užrašė tiksliai. Netrukus jos darbą ėmė taisyti pamainos vyresnysis T.Petraitis. Anot Mariaus Č., po jo nugirstų šio pareigūno pokalbių mobiliuoju telefonu.

Iš pradžių T.Petraičiui paskambino K.Juknio sutuoktinė, kurią Marius Č. teigia atpažinęs iš balso. Po pokalbio su šia T.Petraitis puolė skambinti, sprendžiant iš pokalbio turinio, savo viršininkui. O paskui jau ėmė perrašinėti ir iš Mariaus Č. žodžių jo kolegės surašytą pareiškimą. Dalis teksto buvo ištrinta, o vietoj jo naujai įrašyta, kad į pareiškėją pataikyta nebuvo ir kad šis tik prašo K.Juknį sudrausminti.

Mariui Č. bandant dėl to prieštarauti, nes incidento metu buvo pažeista jo striukė – gerai, kad nepataikyta, pavyzdžiui, į akį, jam buvo paaiškinta, kad jis bus papildomai iškviestas į Kauno AVPK padalinį Centro policijos komisariatą, kur turės galimybę savo parodymus papildyti.

Jaučiasi apgautas

Kaip jau teigiama Mariaus Č. skunde prokuratūrai dėl Centro policijos komisariato tyrėjos Lauros Talkevičiūtės nutarimo atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, toks nutarimas buvo priimtas jo papildomai neapklausus, o remiantis tik T.Petraičio iškreiptai užrašytais jo pirminiais parodymais.

Marius Č. prašo Imuniteto skyriaus išsiaiškinti, ar tokiai įvykių eigai neturėjo įtakos galimas interesų konfliktas, pareigūnams vengiant pakenkti K.Jukniui, kuris, kaip skelbiama "Sandraugos" interneto svetainėje, pasirodo, yra juos atstovaujančios profsąjungos pirmininkas.

Skunde Imuniteto skyriui cituojamas ir praėjusių metų lapkričio 16-osios šios svetainės pranešimas apie sudarytą sutartį dėl jungtinės atstovybės su Kauno AVPK – tarp partnerių minima ir K.Juknio vadovaujama "Sandrauga".

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Donse

Panašus į aktorių Danatą Storpirštį.

Anonimas

Kada bus geriau?

Kælmas

"Žukeli",pastebėjai kad laikai keičiasi? nepavėluosi į traukinį? Ar gali Policijoje dirbti tokie petraičiai,ne tik kad neatliekantys savo pareigų,bet dar ir klastojantys oficialius dokumentus? Argi už tai nenumatyta baudžiamoji atsakomybė-juk tai darė PAREIGŪNAS,o ne turgaus prekeivis!?? Ar tyrėjai kaip visada "neras" įrodymų?!! Žmonėms iki gyvo kaulo įgriso korupcija ir nebaudžiamumas-senai laikas tokius veikėjus siūsti į užribį..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS