Kaune atskleistas gerai organizuotas prostitucijos verslas | KaunoDiena.lt

KAUNE ATSKLEISTAS GERAI ORGANIZUOTAS PROSTITUCIJOS VERSLAS

Po daugiau nei pusmetį trukusio tyrimo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnams pavyko atskleisti gerai organizuotą prostitucijos verslą, vykdytą Kauno mieste. Ketvirtadienį suimtas visai kito pobūdžio oficialių darbą bei aukštąjį išsilavinimą turintis 29-erių kaunietis, įtariamas šio nusikalstamo verslo organizavimu, vadovavimu jam bei pelnymusi iš kito asmens prostitucijos. 

Slaptažodį atstojo nuotrauka

Informaciją apie tai, kad vienas asmuo, prisidengęs legaliais masažo salonais, užsiima ir kita veikla - teikia seksualines paslaugas, ONTV pareigūnai gavo 2016-ųjų pabaigoje.

Siekiant ją patikrinti, imtasi tam tikrų slapto tyrimo veiksmų. Surinkti duomenys parodė, kad seksualinės paslaugos teikiamos prisidengiant egzotinių masažų salonų, veikiančių išsinuomotose patalpose Aleksote bei pačiame Kauno centre - Kaunakiemio gatvėje, veikla.  Jų darbuotojos seksualiai aptarnaudavo klientus darbdavio joms išnuomotose butuose. Šie buvo nuolat keičiami.

Klientų buvo ieškoma populiariame interneto skelbimų portale. Į jį dedamus skelbimus apie teikiamas esą masažo paslaugas iliustruodavo merginos, dėvinčios tik apatinius drabužius, nuotrauka. Tai buvo kaip slaptažodis. Ir šie skelbimai būdavo publikuojami trumpai - tai įdedami, tai išimami. 

Sekė ieškančiųjų darbo skelbimus

Teikiamų paslaugų kaina svyravo nuo 40 iki 100 eurų. Priklausomai nuo paros laiko, trukmės ir pan. Tačiau kai kuriems klientams buvo taikomos nuolaidos.

Pirminiais duomenimis, klientai buvo aptarnaujami tik darbo dienomis. Pirminėje ikiteisminio tyrimo stadijoje nenustatyta ir, kad seksualines paslaugas teikiančios merginos darė tai prievarta.

Tačiau dar ne visos jos apklaustos. Pirminiais duomenimis, tuo vertėsi iki dešimties merginų tiek iš Kauno, tiek iš provincijos.

Kai kurios iš jų šiuo metu dirba užsienyje. Ir dar aiškinamasi, kaip jos ten atsidūrė, ir ar tai nesusiję su galimais įtarimais dėl platesnės nusikalstamos veiklos, kurie šio verslo organizatoriui gali būti pareikšti ateityje.

Tačiau jau išsiaiškinta, kad darbuotojų savo nusikalstamam verslui jis taip pat ieškojo interneto skelbimų portaluose - tarp ieškančiųjų darbo. Buvo ieškoma jaunų moterų, besiskelbiančių, kad neturi jokių darbo įgūdžių ir sutiktų dirbti bet kokį darbą.

Teko apsimesti klientais

Pirmajam pokalbiui darbo ieškančios merginos buvo kviečiamos į susitikimą tiesiog gatvėje. Į jį įtariamasis šio nusikalstamo verslo organizavimu atvykdavo su metais jaunesniu savo pažįstamu - galimai padėjėju, kuriam taip pat pareikšti įtarimai dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos. Ir tik gatvės filtrą praėjusios merginos jau buvo kviečiamos pokalbiui į kurį nors įtariamajam šio nusikalstamo verslo organizavimu priklausantį masažo saloną.

Ieškančioms darbo buvo užsimenama, kad gali tekti teikti ne tik masažo paslaugas, už kurias joms priklausys pusė uždarbio. Kita pusė - darbdaviui.  

Įtariamasis šio nusikalstamo verslo organizavimu bei galimas jo padėjėjas buvo sulaikyti praėjusį antradienį. Tačiau į teismą kreiptasi tik dėl pirmojo suėmimo.

Siekiant atlikti kratas išsinuomotuose butuose, kuriuose priiminėti klientai, jais teko apsimesti ir ONTV pareigūnams. Tik atvykus užsiregistruotu laiku ir kliento laukiančiai merginai atidarius duris, parodytas policijos pažymėjimas. Teigiama, kad kratos buvo rezultatyvios. 

Už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki šešerių metų.

GALERIJA

  • Kaune atskleistas gerai organizuotas prostitucijos verslas
  • Kaune atskleistas gerai organizuotas prostitucijos verslas
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Dikesmike

Jiems taip ir reikia

Gražiai čia mums

kai kurie knisa smegenis mėgindami pripratinti prie minties kad prostitucija turi būti norma.Net mokesčius Valstybei primena..:D)Neee,brangiej, kas yra blogai ir kas gerai gyvenime, mes visi puikiai suprantame.Ir jei tos blogybės pradeda vešėti, tai tik dėl to, kad jas toleruojame.O kas liečia moters nuosavybę-kūną tai gal tada jei leisime su juo elgtis kaip patinka, tai tada ir kakoti viešai gatvėje žmoniu minioje leisim?Arba fontane lytinius organus plauti?:DDD).Puikiai atrodytume..

Žmogaus kūnas -- dvasios šventovė

Kiekviena šventovė yra gerbiama ir puoselėjama, bet jeigu ji (šventovė) pastoviai teršiama ir niekinama, iš jos lieka tik... griuvenos. Sugriauti visuomet lengviau negu atstatyti tai, kas sugriauta. Purvais aptaškyti visuomet lengviau negu juos nuvalyti... Jokiomis priemonėmis neįmanoma atstatyti sugriautos žmogaus dvasios šventovės. Todėl nereikia stebėtis, kodėl taip dažnai žudosi jauni žmonės -- ir merginos, ir jaunuoliai. Įkritę į tuos apaulingus "linksmybių" spąstus jie toliau nebemato gyvenimo prasmės. Be dvasios žmogus jau nebeturi ateities, jis nebegali nuoširdžiai džiaugtis gyvenimu. Tai -- zombis, robotas. Todėl tie, kurie užsiima šiuo jiems "pelningu verslu" išnaudodami jaunus smalsius ir patiklius žmones, yra labiau smerktini nei galvažudžiai, nes jie nužudo žmogaus sielą ir joje pasėja nepasitikėjimą, baimę ir paranoją. Tai štai kodėl žlunga mūsų Lietuva.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS