Kaune registruotos įmonės vadovo byla dėl apgaule įgytos medienos keliauja į teismą | KaunoDiena.lt

KAUNE REGISTRUOTOS ĮMONĖS VADOVO BYLA DĖL APGAULE ĮGYTOS MEDIENOS KELIAUJA Į TEISMĄ

Kaune registruotos įmonės vadovo ir jo bendrininko byla dėl apgaule įgytos medienos už 30 tūkst. eurų perduota teismui, trečiadienį skelbia ikiteisminį tyrimą atlikusi Telšių policija.

Dvejus metus trukusio tyrimo metu nustatyta, kad anksčiau teistas 1963 metais gimęs Kaune gyvenantis įmonės direktorius kartu su bendrais 2017 metų sausio-kovo mėnesiais įvykdė penkias nusikalstamas veikas, kurių metu apgaulės būdu iš kitų įmonių ir asmenų buvo įgyta medienos už 30 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė tik vieną bendrininką – 1992 metais gimusį Raseinių gyventoją, kuris, kaip teigiama, dirbo įmonėje.

Įmonei vadovavęs asmuo įtikindavo medienos pardavėjus, kad jo ketinimai sąžiningi, su jais sudarydavo pirkimo-pardavimo sutartis, kuriose susitardavo nusipirkti medieną. Tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis tokius veiksmus atliko iš anksto žinodamas, kad su pardavėjais neatsiskaitys ir apgaule įgis svetimą turtą.

Tais atvejais, kai būdavo susitariama, jog medieną į įmonės nurodytą vietą atveš pardavėjas, krovinį priimdavo ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas asmuo, kitais atvejais medienos paėmimu ir išvežimu iš pardavėjo rūpinosi, kaip teigiama, įmonėje įdarbintas direktoriaus bendrininkas – Raseiniuose gyvenantis vyras, kuris pardavėjams prisistatydavo kito asmens pavarde.

Įmonės direktorius kartu su bendrininkais sukčiaudami „pirkdavo“ medieną Kelmės, Telšių, Šiaulių rajonuose, o taip pat Vilniuje ir Varėnoje.

Taip pat įmonės vadovas pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis, susijusius su darbo užmokesčiu. Darbo užmokesčio apskaitos žiniaraščiuose nurodė asmenis, kurie įmonėje nedirbo. Jiems taip pat buvo apskaičiuojamas ir neva išmokamas atlyginimas.

Baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu perduota Kauno apylinkės teismui. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS