Kaune siautėjo girtas vairuotojas iš Ukrainos – dar labiau įkaušęs už tiltą apgriovusią tautietę | KaunoDiena.lt

KAUNE SIAUTĖJO GIRTAS VAIRUOTOJAS IŠ UKRAINOS – DAR LABIAU ĮKAUŠĘS UŽ TILTĄ APGRIOVUSIĄ TAUTIETĘ

  • 82

Panemunės tiltą su visureigiu „Land Rover“ apgriovusi neblaivi ukrainietė turi pasekėjų – sekmadienio pavakarę dar girtesnis prie vairo Aleksote įkliuvo dar vienas Ukrainos pilietis. Laimė, ir šį kartą viskas baigėsi dar palyginti laimingai.

Kaip pranešama Kauno policijos suvestinėje apie išskirtiniausius praėjusios paros kriminalus, apie 15.40 val. S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje automobilis „Audi“, vairuojamas vyro, gimusio 2002 m., pirminiais duomenimis, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Ligier“, vairuojamu besimokančios vairuotojos, gimusios 2008 m. Ši, kaip ir priklauso, važiavo su suaugusiu asmeniu, o tokio modelio automobilius gali vairuoti ir moksleiviai.

Laimė, pirmas krikštas su gyvenimo realybe, išvažiavus net ir vidury baltos dienos į Kauno gatves, nepilnametei baigėsi laimingai. Apie tai, kad ji būtų fiziškai nukentėjusi, nepranešama.

Andriaus Staniulio vaizdo įrašai

Tuo tarpu „Audi“ vairavęs Ukrainos pilietis kaip reikiant prisidirbo. Jam nustatytas sunkus girtumas. Pirmuoju bandymu jis įpūtė į pareigūnų alkoholio matuoklį 2,56 promiles. O po penkiolikos minučių – ir 3,38. Nors ikiteisminio tyrimo už vairavimą, esant girtesniam negu 1,51 promilė, pradėjimui būtų užtekę ir pirmojo jo pūtimo į alkotesterį. Tačiau tai, kad antruoju bandymu promilių padaugėjo, rodo, kad alkoholis vartotas prieš pat sėdant už vairo.

Andriaus Staniulio vaizdo įrašas

Kaip ir istorijos su jau minėta Panemunės tiltą prieš mėnesį taranavusia ukrainiete atveju, ne paskutinį vaidmenį ir šį kartą suvaidino pilietiški kauniečiai. Vienas iš jų, kurio automobilio vaizdo registratorius užfiksavo, reikia manyti, tik dalį tos dienos šio ukrainiečio nuotykių Aleksoto gatvėse, po jo įvažiavimo į nepilnametės vairuojamą automobilį šį kelių „erelį“ su kitu vairuotoju sulaikė. O po to perdavė iškviestai policijai.

Remiantis tuo, ką įamžino jo automobilio vaizdo registratorius, viskas galėjo baigtis ir kur kas liūdniau. Tačiau, laimė, pėsčiųjų zonoje, į kurią prieš tai ukrainietis taip pat buvo įvažiavęs, tuo metu nebuvo žmonių.

Už tai, kad vairavo automobilį, būdamas sunkiai apgirtęs, Ukrainos piliečiui, vadovaujantis Lietuvos įstatymais, gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metu. Kaip ir jau minėtai jo 35-erių metų tautietei, kuri po to, kai vėlų spalio 18-osios vakarą apgriovė Panemunės tiltą, įpūtė pirmuoju bandymu į alkoholio matuoklį 1,85 promiles. O antruoju – jau 2 promiles. Jos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl automobilio vairavimo sunkiai apgirtus dar nebaigtas.

Feisbuko grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Gairės: girtas ukrainietis, girtas prie vairo, eismo nelaimė Aleksote, avarija Aleksote, avarija LT
Rašyti komentarą
Komentarai (82)

Ceslovas

Ar nereikes mums patiems Lietuviams jau steikti partizanu burius , kad nuo situ valkatu hoholu belarusu pradet gintis , ka galvoja valdzia kodel i Lietuva plusta tokie parazitai tuc tojau juos visus vyr lauku , tokiam valkatai deporta ikalt visam gyvenimui , kiek prostituciu Lietuvoi 99 proc is Hoholijos ponai Policininkai imkites darbo , tevyne pavojui

Meskis

Ta ukrainieti,deportuoti i Ukraina,kodel jis nekariauja?

elena

idomu kodel Lietuva isileidzia jaunima jie dezertyrai vadinasi bega nuo karo anksciau uz dezertyravima sodindavo i kalejima stovi prie parduotuviu ju bobos ismaldos praso ir dar pasalpas gauna tokias kad musu lietuvaiciai pensiju tokiu negauna jiems gyventi butus suteikia o lietuvaiciai neturi kur gyventi ir dar su mazais vaikais kokia geda turetu buti vyriausybei savais nesirupina svetimi geresni
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS