Sukčių iš Estijos antplūdis tęsiasi: Kaune sulaikyti dar du įtariamieji | KaunoDiena.lt

SUKČIŲ IŠ ESTIJOS ANTPLŪDIS TĘSIASI: KAUNE SULAIKYTI DAR DU ĮTARIAMIEJI

  • 9

Visų Šventųjų dieną į Kauno policijos rankas pateko dar du Estijoje gyvenantys rusai, siejami su šeštadienį Kaune bei Vilniuje sulaikytais įtariamaisiais sukčiavimu bankomatuose, naudojant suklastotas elektronines mokėjimo korteles. 

Tačiau šį kartą įtariamieji minėtais nusikaltimais buvo sulaikyti ne prie Kauno prekybos centrų, o pateko į pareigūnų pasalą netoli Ateities plente esančių sandėlių. Pastarieji laukė čia jų trečiadienio vakare gerą valandą.

Šį kartą įtariamieji, kaip jų pirmtakai Kaune bei Vilniuje, suklastotų banko mokėjimo kortelių neturėjo.

Kaip jau rašyta, pas aštuonis šeštadienį sulaikytus įtariamuosius šiais nusikaltimais, tarp kurių buvo ir du lietuviai, aptikta apie 80 minėtų klastočių. Kaune – 52, Vilniuje – 25.

Sulaikytieji lapkričio 1-ąją – panašaus amžiaus kaip ir jų pirmtakai.  Vienam iš jų – 28-eri, kitam – 29-eri. Tačiau tik vienas iš jų turi Estijos pilietybę. Kitas – be pilietybės. Be to, vienas iš jų, pirminiais duomenimis, jau teistas Estijoje.

Prokuroras šiandien prašė suimti juos abu porai mėnesių. Kauno apylinkės teismas šį kartą leido įtariamuosius sukčiavimu bei netikrų elektroninių mokėjimo kortelių klastojimu suimti vienam mėnesiui. Nors šio sprendimo motyvai – tokie patys, kuriais prokuroras grindė savo prašymą juos suimti: gali pasislėpti bei daryti poveikį tyrimui. 

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, suimtieji nelinkę prisipažinti turintys kokį nors ryšį su savaitgalį su įkalčiais sulaikytais įtariamaisiais tokiais pačiais nusikaltimais. Jie bandė tikinti atvykę į Kauną visai kitais reikalais.

Šį ikiteisminį tyrimą pradėjusi Kauno policija dėkoja pilietiškiems asmenims už suteiktą informaciją.

Kaip jau rašyta, spalio 27-ąją pareigūnams buvo pranešta apie įtarimą keliančius asmenis prie Šarkuvos gatvėje esančio prekybos centro bankomato. Tada buvo sulaikytas 28-erių metų Estijos pilietis, pas kurį rasta 15, kaip įtariama, plastikinių mokėjimo kortelių. Po keliolikos minučių panašiomis aplinkybėmis „Akropolyje“ buvo sulaikyti dar du – 28-erių ir 31-erių metų Estijos piliečiai, pas kuriuos rasta jau 30 tokių kortelių Dar už dešimties minučių – V.Krėvės prospekto prekybos centre – mūsų šalies gyventojas, turėjęs septynias tokias korteles.

Beveik tuo pačiu metu Vilniuje buvo sulaikyti dar trys Estijos gyventojai bei vienas lietuvis su panašiais galimos nusikalstamos veikos, už kurią gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų, įkalčiais. Anot teisėsaugininkų, galimos klastotės – įvairių bankų kortelės.

Dėkodama už pilietiškumą, Kauno policija primena, kad visuomet pastebėjus galimai daromą teisės pažeidimą apie tai reikėtų nedelsiant pranešti Bendrojo pagalbos centro telefonu 112.

GALERIJA

  • Sukčių iš Estijos antplūdis tęsiasi: Kaune sulaikyti dar du įtariamieji
  • Sukčių iš Estijos antplūdis tęsiasi: Kaune sulaikyti dar du įtariamieji
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

rimta

Huilostanas-ruskyj myr vatnyku nebeismaitina,tie kaip skeriai po Europa plusta.

neatskiria pelu nuo grudu

ar jau estus nuo rusu nebeatskiriate ,rusai gali buti kuom tik nori, cia ju genuose,

Kirvis

Kodel i Lietuva ileidziami neaiskus asmenys be pilietybes? Tokiems reikia uzdrausti judeti ES viduje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS