Kaune tiriant galimai apgaule įgytas ES lėšas – įtarimai devyniems asmenims, du suimti | KaunoDiena.lt

KAUNE TIRIANT GALIMAI APGAULE ĮGYTAS ES LĖŠAS – ĮTARIMAI DEVYNIEMS ASMENIMS, DU SUIMTI

  • 8

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo vykdant Europos Sąjungos (ES) finansuojamus projektus devyniems asmenims Kaune pareikšti įtarimai, du iš jų suimti, ketvirtadienį pranešė portalas „Lrytas.lt“.

Jo duomenimis, Panemunėje Kaune esančios bendrovės, kurios patalpose šią savaitę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko kratas, atstovai apgaule galėjo įgyti apie 4 mln. eurų.

Devyniems įmonės darbuotojams pareikšti įtarimai sukčiavus, dviem iš jų Kauno apylinkės teismas trečiadienį skyrė suėmimą, likusiems – švelnesnes kardomąsias priemonės.

Tyrimui vadovaujantis Europos deleguotasis prokuroras Darius Karčinskas naujienų portalui nurodė, kad įmonė vykdė keturis ES finansuojamus projektus, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas beveik prieš metus.

Anot prokuroro, bendrovė užsiima pramonine veikla, šis ikiteisminis tyrimas nėra susijęs su procesiniais veiksmais Darbo partijos būstinėje tiriant 500 tūkst. eurų ES sąjungos biudžeto lėšų pasisavinimą.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, antradienio rytą FNTT prašė ugniagesių pagalbos patekti į pastatą Panemunėje. Kopėčiomis pareigūnui užlipus prie antro aukšto lango, viduje buvę asmenys patys atidarė duris.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Eina sau...

Aš teikiau paraišką dėl dotacijos naujai darbo vietai. Kad jūs žinotumėte, kokių bereikšmių dalykų prašė, kiek ten reikėjo pildyti formų, fotografijų daryti.. tai tik turint gerą sekretorę ir buhalterę galima gauti paraminių lėšų. Pačioj pabaigoj buvo revizorius atvažiavęs tą mano namuose esančią darbo vietą pažiūrėti. Su vyru juokavome, kad administruodami tuos 6000€ turbūt sumokėjo daug daugiau savo darbuotojams ir komisijoms iš jų, važinėtojams per visą Lietuvą, daugiau sumokėta buvo nei man skirti 6000€

Uz 4 milijonus,suime del

Akiu tik 2 nusikaltelius???ir kaip lietuviskas teismas???pora men.ir tas cirkas baigsis,nes visi bus paserti..

Ir dar reiktų

Patikrinti vaikų darželius!!!Nes ten vyksta panašūs dalykai ir dar daug įdomybių vyksta ten.(Pvz:darbuotojai gauna komandiruotpinigius,juos turi grąžinti vedejai) ir t.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS