Kaune užsidegė kraunamas riedis | KaunoDiena.lt

KAUNE UŽSIDEGĖ KRAUNAMAS RIEDIS

Garaže Kaune pirmadienio vakarą užsidegė kraunamas riedis.

20.50 val. gautas pranešimas iš saugos tarnybos darbuotojos, kad Ledonešio gatvėje dega garažas.

Gaisras likviduotas iki atvykstant ugniagesių pajėgoms, pranešė Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

Garaže buvo užsidegęs kraunamas riedis, sudegė degiosios riedžio detalės.

Gegužės pabaigoje Rokiškio rajone, Juodupės miestelyje, kraunamas riedis sukėlė gaisrą, per jį sudegė namas.

Gaisro metu nudegė stogas, išdegė namo vidus, apdegė sienos, sudegė viduje buvę namų apyvokos daiktai, sukrito medinė perdanga.

Ugniagesiai sako, kad su elektriniu riedžiu galima įdomiai, aktyviai ir smagiai praleisti laisvalaikį, tačiau netinkamai naudojamas jis gali atnešti didelių nuostolių jų šeimininkams.

Pirmiausia, prieš naudodami riedį, atidžiai perskaitykite gamintojo instrukciją. O prieš jį įkraudami, patikrinkite, ar nepažeisti laidai, pats prietaisas ar elektros šakutės lizdas.

Kaip skelbė ugniagesiai, gaisrą Juodupėje sukėlė įkraunamas riedis, jis sprogo ir ugnis žaibiškai suniokojo šeimos būstą ir visą turtą.

Ugniagesiai primena, kad panašus įvykis atsitiko ir kovo 31 dieną Panevėžyje, Statybininkų gatvėje. Bute taip pat sprogo įkraunamas prietaisas ir sukėlė gaisrą. Jis pridarė šeimininkams daug žalos.

„Pirkite sertifikuotus riedžius, iš oficialių pardavėjų ir tai bus dar vienas būdas smagiai praleisti laisvalaikį. Pirmiausia, prieš naudodami riedį, atidžiai perskaitykite gamintojo instrukciją. O prieš jį įkraudami, patikrinkite, ar nepažeisti laidai, pats prietaisas ar elektros šakutės lizdas“, – pataria ugniagesiai.

Ugniagesiai sako, kad būtina naudoti tik tam prietaisui skirtą įkroviklį. Jis išimamas iš pakuotės, pastatomas ant nedegaus pagrindo.

Įkraunamo riedžio negalima uždengti kitais daiktais. Pasak inspektoriaus, įkraunamo riedžio negalima palikti be priežiūros, jis nekraunamas ilgiau, nei to reikalaujama instrukcijoje. Be to, rekomenduojama vengti jį  įkrauti nakties metu.

Draudžiama riedžio įkrovimo darbus patikėti mažamečiams vaikams.  Transportuojant riedį, jo kroviklį, reikia saugoti, kad nesusilankstytų laidai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

paspirtukas

ir kam tas briedis reikalingas?

Žemaitijos kaunietis

Atleiskite,bet kalti šių riedukų pardavėjai.Pardavinėjami riedukai su nekokybiškais pakrovėjais(charger),arba akumuliatoriais.Šiaip akumuluatorius sprogti negalėtų,jeigu įkrovimas,pilnai pakrovus, būtų automatišjai išjungiamas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS