Kaunietis užtalžytas negyvai dėl svetimos skolos | KaunoDiena.lt

KAUNIETIS UŽTALŽYTAS NEGYVAI DĖL SVETIMOS SKOLOS

Prieš Kauno apygardos teismą antradienį stojo reto žiaurumo nusikaltimu kaltinami trys kauniečiai. Jų aukos kūne ekspertai suskaičiavo daugiau kaip 110 sužalojimų. Velionis talžytas ne tik rankomis bei kojomis, bet ir durų stakta, skalbimo mašinos dangčiu bei būgnu, šluota, kuri nuo smūgių sulūžo. Badytas jis ir šakute.

Nužudytas svainio bute

Ekspertai konstatavo, kad į teisiamųjų suolą pasodintų Artūro Našatopovo, Mariaus Ramanausko ir Ovidijaus Vitkevičiaus auka didžiąją dalį egzekucijos buvo sąmoningas – prieš mirtinus sužalojimus krūtinės ląstoje, ant kurios greičiausiai buvo šokinėta, bei galvoje šis 30-metis patyrė šoką.

Velionis buvo O.Vitkevičiaus, kurio bute viename Kovo 11-osios gatvės bendrabučių visa tai vyko, sesers sugyventinis. O atėjo jis pas svainį tą lemtingą pernykštės balandžio 16-osios vakarą pats. Jiedu gyveno skirtinguose to paties bendrabučio aukštuose.

Į svečiui surengtą egzekuciją, trukusią ne vieną valandą, kaimynai nereagavo, nes jau buvo pripratę prie iš šio buto nuolat sklindančio triukšmo.

Pateikė nerealią versiją

Apie tai, kad jo bute – mirtinai sužalotas svainis, pranešė pats O.Vitkevičius. Tačiau tik įdienojus, nors apsižiūrėta, kad svečias jau nebegyvas buvo apie pusę dviejų nakties.

O.Vitkevičius buvo sutaręs su bendrininkais, kad visą kaltę prisiims vienas. Tačiau pagal velionio sužalojimo mastą buvo nerealu, kad tai – vieno žmogaus darbas.

Netrukus buvo sulaikytas ir tame pačiame mikrorajone gyvenantis A.Našatopovas. Kaip ir O.Vitkevičius, jis dar nebuvo išsiblaivęs.

Trečiasis egzekucijos dalyvis – M.Ramanauskas – buvo sulaikytas po poros dienų slapstymosi. Pastarajam advokatą nusamdė užsienyje dirbanti sesuo. A.Našatopovui – su Kauno organizuoto nusikalstamumo pasauliu siejamas jo brolis. A.Našatopovą, kuris ikiteisminio tyrimo metu atsisakė duoti parodymus, gina ne vienam Kauno gaujų nariui teisme atstovavęs advokatas Ričardas Girdziušas.

Grasino ir fotografui

„Šitą reikės pasigauti gatvėje!“ – turėdamas galvoje portalo kauno.diena.lt fotografą, savo bendrininkams sakė A.Našatopovas, neįvertinęs, kad yra įjungtas teismo narve įrengtas mikrofonas ir viskas girdisi posėdžių salėje.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A.Našatopovas buvo aršiausias ir egzekucijos, atvedusios šią trijulę į teisiamųjų suolą, dalyvis. Būtent jis kaltinamas talžęs auką ne tik rankomis ir kojomis, bet ir visais jau minėtais smūgių, kaip ir nužudytasis, neatlaikiusiais daiktais. Pavyzdžiui, ant nuo smūgių sulinkusių skalbimo mašinos dangčio bei būgno aptikta ne tik nužudytojo kraujo, bet ir A.Našatopovo pirštų atspaudų.

Vienintelį O.Vitkevičių gina valstybės paskirta advokatė. Pastarasis – ir vienintelis dar neteistas. 31-erių M.Ramanauskas prieš trejus metus teistas už disponavimą netikrais pinigais. 39-erių A.Našatopovas teistas jau penkis kartus – už vagystę, viešosios tvarkos pažeidimą, savavaldžiavimą bei nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Kaltininkas pasislėpė

Ikiteisminio tyrimo metu parodymus davę teisiamieji teigė bandę paauklėti O.Vitkevičiaus svainį dėl to, kad šis netesėjo savo pažado. Esą šis žadėjo grąžinti pinigus, kuriuos iš 32-ejų O.Vitkevičiaus, šį sumušęs, atėmė jo pažįstamas. Pastarasis nuo ikiteisminį tyrimą dėl šio apiplėšimo pradėjusių pareigūnų pasislėpė.

Pirminiais duomenimis, iš O.Vitkevičiaus atimta suma nebuvo didelė. Tai buvo pinigai, gauti pridavus surinktą metalą bei butelius.

Antradienį atversti šios bylos teisme nepavyko, neatvykus nukentėjusiaisiais joje pripažintiems nužudytojo broliui bei sugyventinei. Nė vienas iš jų kol kas nepareiškė teisiamiesiems ir jokio ieškinio.

GALERIJA

  • Teismas
  • O. Vitkevičiaus
  • Teismas
  • Teismas
  • Teismas
  • Teismas
  • Teismas
  • A.Našatopovas
  • Teismas
  • Kaunietis užtalžytas negyvai dėl svetimos skolos
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kettaris

nezinau kas ir kaip tuos brolius ir seseris ir motina nuskriaude kad jie patys taip elgiasi , viskas toje seimoje prasidejo kai dingo nasatopovu tevas , patikekit nasatopovu seima buvo labai pavzdinga net Labai , dingo tevas ir viskas prasidejo kas kam ir kas kaip kur , ten seimoje as manau tevas buvo laikiklis ir baudejas visos seimos , uzjauciu visus nukentejusius del tokiu isgyvenimu , alkoholis ir narkotikai daro Savo , daug Maciau savo gyvenime kai del narkotiku alcoholio zmones parado vaikus tevus ir viska kas brangiausia

New

Kaimyne tu ka CIA loji ziurke tu nieko nezinai ir loji CIA kaip paskutine kale pasigydyk debile tU it nepisk proto CIA visiem

Kns

Jie tik kaimynùs ir bauginti tegali! Nuo kada Arunas agurkinis :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS