Kauno apskrityje pričiupti septyni neblaivūs vairuotojai | KaunoDiena.lt

KAUNO APSKRITYJE PRIČIUPTI SEPTYNI NEBLAIVŪS VAIRUOTOJAI

  • 0

Alkoholio vartojimas dažnai įvardijamas kaip opi problema, kuri neretai tampa skaudžių eismo įvykių priežastimi. Kauno apskrities pareigūnai nori pabrėžti, kad vairuotojai, vartoję alkoholinių gėrimų ir nusprendę sėsti prie automobilio vairo, itin rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių sveikata bei gyvybe.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) pareigūnai vakar, birželio 11 dieną, patruliuodami, užtikrindami viešąją tvarką bei reaguodami į gautus pranešimus, Kauno apskrityje išaiškino net septynis neblaivius transporto priemonių vairuotojus.

Apie 14.10 val. Kėdainių r., Pelėdnagių sen., pareigūnai sustabdė vyro vairuotą automobilį „Audi 80“. Vairuotojas, kuriam nustatytas 1,61 prom. girtumas, pareigūnams teigė važiavęs nusipirkti alaus.

Apie 15.30 val. Kaišiadorių r., Stasiūnų k., jaunuolis vairavo automobilį „Opel Astra“, būdamas neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,94 prom.

Apie 19.55 val. gautas gyventojų pranešimas, kad Kaune, T. Masiulio g., pastebėtas galimai neblaivus „VW Polo“ vairuotojas. Atvykus pareigūnams pastebėtas minėtas automobilis ir jo viduje buvęs vairuotojas. Vyras, kuriam nustatytas 2,36 prom. girtumas, pareigūnams teigė išgėręs brendžio ir alaus.

Apie 20.35 val. Jonavoje, Gėlių g., vyras pastebėjo, kad į tvorą įvažiavo automobilis „Honda“, kuris vėliau pasišalino iš eismo įvykio vietos. Automobilį vairavęs asmuo išaiškintas – tai vyras, kuriam pareigūnai nustatė vidutinį girtumo laipsnį – 1,62 prom.

Apie 20.40 val. Kauno r., Kačerginėje, pastebėtas įtartinai kelyje manevruojantis automobilis „VW Golf“. Sustabdžius automobilį, paaiškėjo, kad jį vairavo neblaivus vyras. Jis vairuoti automobilio negalėjo ne tik todėl, kad buvo 2,11 prom. girtumo, bet ir todėl, kad teisė vairuoti transporto priemones atimta. Pareigūnams atlikus dokumentų patikrinimą, paaiškėjo, kad automobilis nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, taip pat neatlikta automobilio privalomoji techninė apžiūra.

Apie 22.00 val. Kėdainių r., Dotnuvos sen., vyras vairavo automobilį „Opel Vectra“, būdamas sunkaus girtumo laipsnio – 2,55 prom.  

Apie 22.00 val. gautas telefoninis pranešimas, kad Kauno r., Domeikavos sen., pavojingai kelyje manevruoja automobilis „Opel Vectra“. Pareigūnams sustabdžius automobilį, paaiškėjo, kad jį vairavo vyras, kuriam nustatytas 1,84 prom. girtumas.

„Nuo šių metų pradžios įsigaliojęs naujasis administracinių nusižengimų kodeksas numato vairuotojams, kuriems nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, baudžiamąją atsakomybę, už kurią gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Nesėskime už vairo išgėrę, nerizikuokime savo ir kitų eismo dalyvių saugumu, rūpinkimės vieni kitų saugumu“, - primena Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS