Kauno oro uoste muitininkai sulaikė įtartinus lagaminus | KaunoDiena.lt

KAUNO ORO UOSTE MUITININKAI SULAIKĖ ĮTARTINUS LAGAMINUS

  • 1

Kauno oro uosto poste muitinės pareigūnai iš Stambulo grįžusio lietuvio lagaminuose aptiko komercinį kiekį prekių. Daugiau kaip 2 tūkst. eurų vertės įvairių drabužių gabenęs 30-metis vyriškis muitinės kontrolei jų nepateikė ir nedeklaravo.

Ketvirtadienį rytiniu reisu iš Stambulo (Turkija) grįžęs lietuvis, išeidamas iš Kauno oro uosto atvykimo salės, nepranešė, kad gabena muitinei privalomų pateikti prekių. Tačiau muitininkai piliečio lagaminus jau buvo peršvietę introskopu ir matė, kad juose – įtartinai daug vienodų daiktų.

Pareigūnai „užuomaršą“ pasikvietė norėdami detaliai patikrinti bagažą, tačiau ir pradėjus patikrinimą vyriškis tikino, kad deklaruojamų daiktų neturi. Atidarius lagaminus, muitininkų įtarimai pasitvirtino – juose buvo 84 vnt. vienodų vyriškų marškinėlių, sportinių kostiumų, megztinių, striukių, džinsų, pažymėtų „Hugo Boss“ ir „Emporio Armani“ prekės ženklais. Bendra prekių vertė – daugiau kaip 2 tūkst. eurų.

Pasipelnyti iš drabužių vyriškiui nepavyks: muitinės pareigūnai juos sulaikė, o vyriškiui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šį pažeidimą jam gresia nuo 2,7 iki 6 tūkst. eurų bauda bei gabentų daiktų konfiskavimas.

Lietuvos muitinė primena, kad be importo muitų ir mokesčių į Lietuvą iš trečiųjų šalių asmeniniame bagaže galima įsivežti prekes, skirtas keleivio ar jo šeimos narių asmeniniam naudojimui arba dovanoms, taip pat gabenamų prekių bendra vertė turi būti ne didesnė kaip 430 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Turkas

"...prekių vertė turi būti nedidesne nei 430€". Tie rūbai turkijoje realiai dar dvigubai pigiau kainuoja. Tik va lietuvių ekspertai gali juos tikrais laikyti :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS