Kauno policijai egzaminą surengęs izraelietis sulaukė atpildo | KaunoDiena.lt

KAUNO POLICIJAI EGZAMINĄ SURENGĘS IZRAELIETIS SULAUKĖ ATPILDO

Kauno apylinkės teismas per tris dienas paskelbė nuosprendį Izraelio piliečiui Vladimirui Rozentaliui, kurio byla už bandymą nuginkluoti Kauno kelių policijos patrulį buvo perduota šiai teisingumo institucijai per pusantros paros. Nuspręsta, kad jis per pusmetį turi sumokėti beveik 2750 eurų baudą ir atlyginti nuo jo tarnybos metu nukentėjusiam pareigūnui moralinę žalą, o policijai – už sugadintą turtą.

Alus pažadino vaikystės nuoskaudas?

Kaip jau rašyta, 66-erių V.Rozentalis, kuriam ši akistata su Temide buvo pirmoji gyvenime, teisme atsiprašė nukentėjusiojo ir teigė, kad gailisi šio jo senatvę nepuošiančio poelgio. Antradienio ryte po kelių mėnesių viešnagės Lietuvoje jis turėjo išskristi į Tel Avivą. Tačiau viską aukštyn kojomis apvertė per pustrečios valandos oro uosto bare išgerti aštuoni bokalai alaus.

Likus penkioms valandoms iki skrydžio, V.Rozentalis buvo sulaikytas Kauno oro uoste policijos dėl to, kad šlitinėjo neblaivus viešoje vietoje. Anot liudininkų, oro uosto bare šis Sibire, kur 1940-aisiais buvo ištremtas jo tėvas, gimęs ir prieš 24-erius metus į Izraelį iš Lietuvos, į kurią grįžo su tėvais tik 1960 metais, emigravęs pensininkas surengė skandalingą šou, kurio metu kaltino lietuvius šaudžius žydus.

Į policijos suvestines jis pateko ne vien dėl tąnakt jam nustatyto 2,86 promilės girtumo. Vežamas tarnybiniu automobiliu į  Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (AVPK), V.Rozentalis surengė neeilinį profesionalumo egzaminą į oro uostą iškviestiems Kelių policijos valdybos patruliams.

Įveikė tik atvykus pastiprinimui

Vienas iš minėtų pareigūnų, pripažintas šioje byloje nukentėjusiuoju, teisme neslėpė, kad jų tarnybinis automobilis nepritaikytas vežioti tokius pažeidėjus. Be to, V.Rozentaliui net nebuvo uždėti antrankiai, nes iš pradžių jis nerodė jokio agresyvumo. Tačiau, kai Savanorių ir Pramonės prospektų sankryžoje teko sustoti, nes degė raudonas šviesoforo signalas, automobilio gale šalia kito kolegos sėdėjęs sulaikytasis staiga atsidarė dureles ir iškišo kojas į važiuojamąją kelio dalį.

Nukentėjusysis teigė, kad iššokęs laukan bandė bėglį, kurį kolegai pavyko nutverti už rankos, sulaikyti. Tačiau V.Rozentalis tada stvėrė už jo ginklo dėklo. O grumtynių metu, prieš paguldant jį ant žemės, nurovė nuo tarnybinės liemenės radijo stotį ir bandė šia suduoti jį tramdančiam pareigūnui į galvą. Nepavykus, sviedė radijo stotį į važiuojamąją kelio dalį, dar bandydamas nukentėjusiajam įkąsti.

Iš Kauno policijos areštinės V.Rozentalis buvo paleistas tik prieš pat teismo posėdį už 1200 eurų užstatą. Be to, iš jo paimtas pasas ir areštuoti sulaikymo metu turėti 215 eurų.

Prokuroro ir advokato ginčas

V.Rozentalio, kuriam buvo pareikštas kaltinimas ne tik dėl pasipriešinimo policijai, bet ir dėl jos turto sugadinimo, byla buvo perduota teismui pagreitinto proceso tvarka. Išnagrinėta per pusvalandį.

Civilinius ieškinius jam buvo pareiškęs ne tik Kauno AVPK, įkainavęs suplėšytą liemenę bei sugadintą radijo stotį daugiau nei 640 eurų, bet ir grumtynių metu nukentėjęs pareigūnas, prašęs 500 eurų moralinio atlygio už dvikovos metu patirtą fizinį skausmą, baimę, kad ginklas gali patekti į neblaivaus asmens rankas bei artimųjų išgyvenimus po šios istorijos paviešinimo.

Prokuroras prašė teismo ne tik pilnai tenkinti šiuos abu ieškinius, bet ir skirti V.Rozentaliui 100 MGL arba beveik 3800 eurų baudą. Tačiau teisiamojo advokatas, paskirtas jam Lietuvos valstybės, prašė teismo baudos dydį jo ginamajam sumažinti iki tiek, kad šis neviršytų sumokėto užstato bei sulaikymo metu turėtos sumos. Taip pat netenkinti nukentėjusiojo ieškinio. Esą pastarasis, eidamas dirbti į policiją, žinojo, kad  šis darbas rizikingas.

Neslėpė apmaudo

Bylą nagrinėjusi teisėja Audronė Levinskienė pripažino V.Rozentalį kaltu padarius abu jam inkriminuotus nusikaltimus ir visiškai patenkino tiek nukentėjusiuoju pripažinto policininko, tiek Kauno AVPK ieškinius.

Jų užtikrinimui pratęstas V.Rozentalio teisių apribojimas į sulaikymo metu pas jį rastus 1415 eurų, 1200 iš kurių buvo paimti kaip užstatas.

Tačiau A.Levinskienė skyrė V.Rozentaliui mažesnę baudą, negu prašė prokuroras. Išskaičiavus iš jos du eurus už suėmime praleistą parą, gavosi daugiau kaip 1000 eurų mažesnė suma.

Pasiteiravus, ar skųs nuosprendį, sutrikęs V.Rozentalis neslėpė apmaudo: „Iš kur aš imsiu tokius pinigus?!“ Esą tie 1415 eurai, kurie rasti pas jį sulaikymo metu, buvo per dvejus metus sąskaitoje susikaupę pinigai iš Lietuvoje gaunamos pensijos. Grįžus į Izraelį, jis turėjo iš šios sumos sumokėti pusmečio skolą už butą bei pasitikrinti pas gydytojus.

Anot V.Rozentalio, ar skųsti šį nuosprendį, jis dar tarsis su savo sūnėno žmona – civilinių bylų advokate, dirbusia vienoje Vilniaus kontoroje.

GALERIJA

  • Kauno policijai egzaminą surengęs izraelietis sulaukė atpildo
  • Kauno policijai egzaminą surengęs izraelietis sulaukė atpildo
  • Kauno policijai egzaminą surengęs izraelietis sulaukė atpildo
  • Kauno policijai egzaminą surengęs izraelietis sulaukė atpildo
  • Kauno policijai egzaminą surengęs izraelietis sulaukė atpildo
  • Kauno policijai egzaminą surengęs izraelietis sulaukė atpildo
  • Kauno policijai egzaminą surengęs izraelietis sulaukė atpildo
Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

na,

žydų pakalikai, tikitės, kad pimšteinai numes jums išmaldą už komentarus?

---

Lietuviai žydšaudžiai

KLAUSIMAS

ALE KURIOS LT DARYKLOS ALUS TAIP UZVEZE IZRAELIETI...MH CIA BUTU REKLAMA AR ANTIREKLAMA...mano zmona sarra susidomejo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS