Kauno policininkė gaudo Pravieniškių bėglius kaip voras muses: sekmadienį buvo dar viena serija | KaunoDiena.lt

KAUNO POLICININKĖ GAUDO PRAVIENIŠKIŲ BĖGLIUS KAIP VORAS MUSES: SEKMADIENĮ BUVO DAR VIENA SERIJA

  • 22

Sekmadienio vidurdienį vienos Kauno policininkės, nenustojančios stebinti puikia savo regimąja atmintimi, dėka buvo sulaikytas beveik penkis mėnesius Lietuvos kalėjimų tarnybos ieškotas laiku iš darbo Kaune į bausmės atlikimo vietą negrįžęs Pravieniškių 1-ojo kalėjimo atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistasis.

Jau septynis kartus teisto 30-mečio Manto Vabalo, atliekančio bausmę už sunkų sveikatos sutrikdymą, kuri turėjo baigtis 2024-ųjų vasarį, paieška buvo paskelbta dar prieš Jonines – birželio 17-ąją, kai jis tą šeštadienį nustatytu laiku negrįžo į Pravieniškes, anot Lietuvos kalėjimų tarnybos, iš darbo Kaune – Laisvės alėjoje ir neatsiliepė telefonu.

Panašu, kad iki praėjusio sekmadienio šis smurtautojas iš Vilniaus sėkmingai slapstėsi Kaune. Kol tądien, apie 13 val., jo Tunelio gatvės viešojo transporto stotelėje nepastebėjo viena Kauno Nemuno policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnė, nuo kurios pavydėtino akylumo šią vasarą jau buvo nukentėjęs ir vienas garsiausių pastarojo meto Pravieniškių bėglių Jonas Rylovas, sugebėjęs taip pat šiemet birželį per pusketvirtos paros net du kartus pergudrauti šios įkalinimo įstaigos pareigūnus. Kaip jau rašyta, apie pirmą tokį atvejį jie sužinojo tik iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojų, į kuriuos pagalbos tada kreipėsi prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ apsaugininkai, bandę patys sulaikyti pas juos apsivogusį J. Rylovą, bet šiam pavyko nuo jų pabėgti. Tiesa, pametus kalinio pažymėjimą, pagal kurį ir buvo nustatyta ilgapirščio asmenybė. Po tada dvi dienas trukusių J. Rylovo paieškų minėta Nemuno policijos komisariato pareigūnė atpažino jį Ramybės parke. Kaip teigta, po J. Rylovo sulaikymo – iš jo dėvėtų šortų, pavogtų prieš dvi dienas iš „Akropolio“.

Praėjusį sekmadienį ši akyla Kauno policininkė, kuriai tądien buvo nedarbo diena, pravažiuodama automobiliu pro minėtą viešojo transporto stotelėje atpažino ir joje lūkuriavusį jau beveik penkis mėnesius besislapstantį M. Vabalą, nes šis figūravo viename jos komisariato tyrime dėl vagystės.

Tiesa, jis minėtos pareigūnės buvo pastebėtas jau lipantis į troleibusą. Tačiau pranešus apie tai dirbantiems kolegomis, šie taip pat buvo labai operatyvūs – M. Vabalas buvo sulaikytas jau išlipęs iš minėto troleibuso Vytauto prospekte ties Stoties turgaviete.

Anot Lietuvos kalėjimų tarnybos, sulaikytasis jau grąžintas į kalėjimą. O minėta septynerius metus policijoje dirbanti pareigūnė, lėmusį jo fiasko, pasirodo, net du kartus atstovavo Kauno apskrities VPK komandai geriausių šalies policininkų konkurse, ir abu kartus su kolegomis ne veltui tapo jo nugalėtoja. 

GALERIJA

  • Kauno policininkė gaudo Pravieniškių bėglius kaip voras muses: sekmadienį buvo dar viena serija
Asociatyvi Laimio Steponavičiaus, Kalėjimų tarnybos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

policninke atpazino nusikaltely

is jo pavogtu akropolyje, trusiku...!!!??

paaiškinsiu :

,,pusiaukelės'' namai , 2 keliai - arba atgal į kaliūzę arba pasišalinus atgal į pusiaukelės namus , tada vėl 2 keliai - arba atgal į kaliūzę ...

reikia jos bijoti

Ar čia ta policininkė, kurią išprievartavo kolegos ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS