Pedofilijos skandalo atgarsiai: Kedžių kaimynei apribota laisvė | KaunoDiena.lt

PEDOFILIJOS SKANDALO ATGARSIAI: KEDŽIŲ KAIMYNEI APRIBOTA LAISVĖ

Dar vienoje su garsiuoju Garliavos pedofilijos skandalu susijusioje byloje paskelbtas nuosprendis.

Kauno apylinkės teismas Kedžių kaimynei Olgai Girdauskienei metams apribojo laisvę. Ji buvo kaltinama poveikiu Laimutės Stankūnaitės dukrai. Moteris privalės nuo 23 val. iki 6 val. būti namuose.

Teismo sprendimu O.Girdauskienė turės atlyginti 5 tūkst. eurų neturtinės žalos ir daugiau nei 3,5 tūkst. eurų teismo išlaidų.

O.Girdauskienė į nuosprendžio paskelbimą neatvyko. Teismas pranešė, kad moteris negaluoja dėl aukšto kraujospūdžio.

65 metų garliavietė O.Girdauskienė tariamo pedofilijos skandalo įkarštyje neatsitraukdavo nuo mergaitės, tuo metu gyvenusios Garliavoje pas savo tetą Neringą Venckienę. Teisėsauga surinko įrodymų, jog kaimynė liepdavo mažametei pasakoti išmoktas nešvankias istorijas apie tris pedofilus.

O.Girdauskienė mergaitę ir filmavo. Mažametė prisiminė apie jai darytą poveikį, liudydama teisme nuotoliniu būdu. Teismo posėdžiai buvo nevieši.

Pasak valstybinį kaltinimą palaikiusios prokurorės Linos Svidinskaitės-Ridikės, kaltinamoji savo kaltės nepripažino. Prokurorė O.Girdauskienei prašė apriboti laisvę 1 metams ir 3 mėnesiams.

Teismas paaiškino, kad apkaltinamąjį nuosprendį priėmė remdamasis liudytojų parodymais, jau išnagrinėta baudžiamąja byla, kurioje išteisintas tragiškai žuvęs Andrius Ūsas, ir garso įrašais.

L,Stankūnaitė, atstovavusi savo nukentėjusiai dukrai, prašė teismo 30 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo. Teismas šią sumą sumažino vertindamas visas bylos aplinkybes.

Teismas paaiškino, kad nors ir pripažino O.Girdauskienę kalta, tačiau jos padarytas nusikaltimas nėra smurtinis. Vis dėlto nukentėjusi l.Stankūnaitės dukra yra saugoma valstybės ir negali gyventi visaverčio gyvenimo.

Teismas atkreipė dėmesį, kad O.Girdauskienei skirta gana solidi teismo išlaidų suma. Byla Kauno apylinkės teisme buvo nagrinėjama apie metus, buvo surengta apie 20 posėdžių, tačiau dalis jų neįvyko dėl kaltinamosios kaltės.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas.

Rytoj Kauno apylinkės teisme bus nagrinėjama dar viena su šiuo pedofilijos skandalu susijusi bylą. Kaltinamųjų suole be O.Girdauskienės sėdės ir seneliai Kedžiai. Kaltinimai trijulei pareikšti dėl mergaitės tvirkinimo.

Šioje byloje L.Stankūnaitė teismui pateikusi 579,2 tūkst. eurų civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Iš Kedžių ir Venckų namų L.Stankūnaitei perduota mergaitė, kaip teigiama, atskleidė, kad Garliavoje buvo verčiama pasakoti nebūtas istorijas apie ją prievartavusius tris vyrus, „kremą“ ir „sysalus“. Skelbiama, kad mažametės žodžius patvirtino ir teisėsaugos slapta daryti įrašai – klausymosi įranga buvo sumontuota po Kauno teisėjo Jono Furmanavičiaus ir L.Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymo, įvykdyto 2009 metų spalio 5 dieną.

GALERIJA

  • Pedofilijos skandalo atgarsiai: Kedžių kaimynei apribota laisvė
  • Lina Svidinskaitė-Ridikė
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Žvlg

Iki Kedžiu istorijos apie pedofiliją niekas nekalbėjo,buvo žole apžėle,podofilų nusikaltimai išriškėjo Kedžių paviešinimu.Spręskite patys ,kas dedasi Lietuvoje,pedofilija yra,vaikus tvirkina vaikus apsvaigine, parduoda pedofilam,pinigus daro šioje srityje.Iškėlus į viešumą problemą gal šiuo metu sumažėjo prekyba berniukais ,pedofilam.Kedžio nuopelnu,tačiau labai brangiai tai kainavo kažkam.

Žvlg

Netikiu bet kokiais kaltinimais Kedžius,aš jų nepsžįstu,tačiau tai kas vyksta surežisuota sąmoningai .Gal po daugelio metų išgirsime tiesą,tačiau taip žaisti su žmonėmis nekaltais, nusikaltimas.

TAIGI

Norint Neringa pargabenti į Lietuvą, reikia Amerikai pateikti tvirtus įrodymus, kurių nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS