Konteineryje auką slėpę žudikai stojo prieš teismą | KaunoDiena.lt

KONTEINERYJE AUKĄ SLĖPĘ ŽUDIKAI STOJO PRIEŠ TEISMĄ

  • 0

Kauno apylinkės teismas leido trims mėnesiams suimti Žaliakalnio gyventojus Dainių Nevulį bei Tomą Dzindziliauską, kurie prisipažino praėjusį savaitgalį, būdami apsvaigę nuo degtinės bei alaus „kokteilio“, negyvai užtalžę bei užspardę savo sugėrovą, kurį palaidojo buitinių atliekų konteineryje

Galimybės slėpti veidą nebuvo

41-erių D.Nevulis bei 30-ies T.Dzindziliauskas jų likimą sprendusiam teisėjui Aurelijui Rauckiui teigė, kad išsiblaivę sėdėjo ir laukė, kol ateis policija.

Būdami įtariami tuo pačiu nusikaltimu, jie tradiciškai buvo atvežti į teismą atskirai. D.Nevulį pristatė patys kriminalistai. Dėl už nugaros surakintų rankų jis neturėjo galimybės užsidengti veido nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų.

Surakintas antrankiais buvo ir T.Dzindziliauskas, kurį į teismą pristatė konvojaus pareigūnai. Tačiau šis iš pastarųjų automobilio išlipo jau dangstydamasis, nes konvojaus pareigūnai buvo surakinę jo rankas iš priekio.

Kaip jau rašyta, D.Nevulio ir T.Dzindziliausko sugėrovo – 46-erių Arvydo Jankausko – lavonas buvo aptiktas antradienio pavakarę, kai buvo pastebėtos iš krūmuose bandyto slėpti konteinerio kyšančios žmogaus kojos. Pirminiais duomenimis, tai pastebėjo vienas Liškiavos gatvės, kurioje gyveno T.Dzindziliauskas, gyventojas. Netrukus nustatyta, kad smarkiai sumuštas ir žemyn galvą į šį konteinerį įkištas velionis – taip pat vietinis gyventojas. Šeima jo buvo pasigedusi nuo šeštadienio, tačiau į policiją dar buvo nesikreipusi.

Buto šeimininkas bus paleistas

Du įtariamieji A.Jankausko nužudymu buvo sulaikyti dar tą patį antradienio vakarą.

Vienas jų buvo kaimyninės Obuolių gatvės gyventojas, kurio bute ir įvyko tragiškai pasibaigęs konfliktas. Tačiau dėl 49-erių D.V.V., kuris dar neteistas, suėmimo į teismą nuspręsta nesikreipti, nes jis tikino, kad dviem jo svečiams kumščiais bei kojomis auklėjant trečiąjį, jau buvo „smigęs“. D.V.V. antrino ir įtariamieji.

Tačiau D.V.V. likimas taip pat neakivaizdžiai sprendėsi teisme, kur D.Nevulis bei T.Dzindziliauskas pakartojo tą patį. Priešingu atveju D.V.V. taip pat būtų buvęs skubiai atvežtas į teismą, prašant suimti ir jį.

Tą šeštadienį D.V.V. bute girtauta nuo pat ryto. O lemtingas konfliktas įvyko jau šeštadieniui baigiantis. Dėl ko, įtariamieji žmogžudyste teigia negalintys prisiminti, nors prisipažįsta sudavę A.Jankauskui ne vieną dešimtį smūgių. Daugiausia – į galvą bei krūtinę. Anot teismo medicinos ekspertų, A.Jankauskas mirė dėl patirtos galvos traumos.

Alkoholis – prastas patarėjas

Supratę, kad auka nebegyva, apgirtę įtariamieji nužudymu nesugalvojo nieko kito, kaip bandyti atsikratyti kūno.

Pirminiais duomenimis, buto, kuriame buvo nužudytas A.Jankauskas, šeimininkas pramiegojo ir konteinerio su aukos kūnu nuvežimą, prisidengiant tamsa, į kaimyninę Liškiavos gatvę, kur jis buvo permestas per maždaug metro aukščio atitvarą ir paliktas krūmuose. Ten lavonas išbuvo beveik tris dienas.

Po to D.Nevulis grįžo į savo namus Riešutų gatvėje, kur iki sulaikymo toliau gėrė. Jis buvo sulaikytas vėliausiai – trečiadienio rytą.

Ir D.Nevulis, ir T.Dzindziliauskas – jau teisti. Teistas, anot teisėsaugininkų, buvo ir jų nužudytas vyras. Tačiau ne tiek kartų, kiek D.Nevulis, kurio biografijoje – jau keturi teistumai (pirmasis – vos sulaukus 18-kos) ir du nutraukti ikiteisminiai tyrimai (vienas – pernai), pritrūkus įrodymų. Kokia anksčiau buvo šio įtariamojo žmogžudyste „specializacija“, nepatikslinama.

T.Dzindziliauskas teistas tris kartus: už eismo įvykį su sunkiomis pasekmėmis, už ką jam buvo skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė, vengimą ją atlikti bei viešosios tvarkos pažeidimą.     

GALERIJA

  • Atvesdinimas
  • Atvesdinimas
  • Atvesdinimas
  • Atvesdinimas
  • Atvesdinimas
  • Atvesdinimas
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS