Kontrabandiniai rūkalai iš Kaliningrado į Lietuvą nepateko – sulaikė pasienyje | KaunoDiena.lt

KONTRABANDINIAI RŪKALAI IŠ KALININGRADO Į LIETUVĄ NEPATEKO – SULAIKĖ PASIENYJE

  • 0

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnais Kybartų kelio poste sulaikė lengvąjį automobilį „Audi“, iš Rusijos į Lietuvą slėptuvėse vežusį įvairių rūšių kontrabandinių rūkalų už beveik 7 tūkst. eurų.

29-erių Kaliningrado srities gyventojas automobiliu „Audi“ į muitinės postą atvyko rugpjūčio 12 d. apie 6 val. ryto.

Muitinės pareigūnus jis patikino gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių. Nors vyriškis iš pažiūros elgėsi ramiai, muitinės ir VSAT pareigūnai, įvertinę galimą riziką bei įtardami, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos nedeklaruotos prekės, nusprendė jo vairuojamą automobilį patikrinti detaliau.

Atliekant tikrinimą, pareigūnų įtarimai netruko pasitvirtinti – automobilio ratuose ir kuro bake buvo rasta prislapstyta įvairių rūšių cigarečių. Iš viso slėptuvėse rasti 2 tūkst.262 pakeliai cigarečių „Allure“, „NZ“, „Jin Ling“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 7 tūkst. eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė ir cigaretes, ir automobilį, o vairuotojui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šį pažeidimą kaimyninės šalies piliečiui gresia nemaža piniginė bauda, tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

GALERIJA

  • Kontrabandiniai rūkalai iš Kaliningrado į Lietuvą nepateko – sulaikė pasienyje
Muitinės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS