Kauno daugiabučio laiptinė virto šaudykla: santykius aiškinosi 18-metis ir jo mamos sugyventinis | KaunoDiena.lt

KAUNO DAUGIABUČIO LAIPTINĖ VIRTO ŠAUDYKLA: SANTYKIUS AIŠKINOSI 18-METIS IR JO MAMOS SUGYVENTINIS

  • 3

Ketvirtadienio vakare vieno Dainavos mikrorajono daugiabučio laiptinėje aidėjo šūviai. Taip baigėsi vyriškas pokalbis, kuriam neblaivų motinos sugyventinį čia išsikvietė į savo buvusius namus atėjęs aštuoniolikmetis. Šios nelygios dvikovos nugalėtojo Kauno policija šiandien iki vidurdienio dar buvo neradusi.

Policijos suvestinėse apie tai pranešama tradiciškai lakoniškai: „Jaunuolis iš daikto, panašaus į pistoletą (galimai šratinis ginklas), apie kelis kartus šovė į neblaivų (1,41 prom.) vyrą, gimusį 1972 m. Nukentėjusysis, suteikus med.pagalbą, gydomas ambulatoriškai. Įtariamasis, gimęs 2003 m., ieškomas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo savo artimajam giminaičiui ar šeimos nariui.“

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, vėliau šis ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas į kitą to paties Baudžiamojo kodekso straipsnio dalį, kuri numato atsakomybę jau už giminystės ryšiais nesusijusio asmens sveikatos sutrikdymą, nes mamos sugyventinis nėra įtariamojo, kuris, pirminiais duomenimis, pastaruoju metu gyveno atskirai, šeimos narys. Nors ir už šį nusikaltimą maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki dvejų metų. Tačiau dar galima skirti ir viešuosius darbus, laisvės apribojimą arba areštą, kai už giminaičio ar šeimos nario sveikatos sutrikdymą be arešto ar minėto laisvės atėmimo dar gresia ir bauda.

Tačiau pradėtas ikiteisminis tyrimas dar gali baigtis ir susitaikymu, nes, pirminiais duomenimis, įtariamasis dar nėra teistas. Iki 11 val. Kauno policijai dar nebuvo pavykę jo surasti. Kaip ir prisišaukti į apklausą nukentėjusįjį bei jo sugyventinę, nuo kurios pozicijos taip pat daug kas priklausys.

Pirminiais duomenimis, aštuoniolikmečio mama šio konflikto metu taip pat buvo namuose, į kuriuos atėjęs jos sūnus, turėjęs buto raktą, pasikvietė pokalbiui į laiptinę neblaivų jos sugyventinį. Neatmetama, kad tokios pačios būklės galėjo būti ir ši moteris.

Prieš išvežamas greitosios medikų į Kauno klinikas, nukentėjusysis tespėjo paaiškinti, kad į jį pradėta šaudyti, vos išėjus į laiptinę. Sugyventinės sūnaus rankose buvo daiktas, panašus į pistoletą. Ir iš jo paleista ne mažiau dešimt šūvių. Tačiau, kaip jau užsiminta, tai buvo neblaivaus žmogaus parodymai. Nors medikai konstatavo ne tik žaizdą jo veide, bet ir paviršines kraujosrūvas galvos srityje.

Pirminiais duomenimis, tai – jau ne pirmas aštuoniolikmečio santykių aiškinimasis su mamos sugyventiniu. Šis konfliktas – jau įsisenėjęs. Ir policija šiuo adresu tą vakarą skubėjo taip pat jau ne pirmą kartą. Pareigūnų įsikišimo prireikdavo ir konfliktuojant patiems sugyventiniams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

saude kaip tire y zmogu!!!

vien uz tai jis kalejime minimum turetu 5 metus sedet, net nekalbant apie tai kokia zala padare...

žurnalistas :D

šovė "apie kelis kartus" :D

MYLIMAS

Žilvinai R.matyt girtas krysas gaudei pašove

SUSIJUSIOS NAUJIENOS