Šilainių gaisro liudininkas: šokau iš septinto aukšto, atsipeikėjau ligoninėje | KaunoDiena.lt

ŠILAINIŲ GAISRO LIUDININKAS: ŠOKAU IŠ SEPTINTO AUKŠTO, ATSIPEIKĖJAU LIGONINĖJE

Kauno apygardos teisme dedami paskutiniai taškai Šilainių gaisro bylos tyrime. Kitame teismo posėdyje liudys kaltinamieji. Žodis bus suteiktas vieno nukentėjusiųjų, kuris po tragedijos liko prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlyje, mamai.

Kauno apygardos teisme dedami paskutiniai taškai Šilainių gaisro bylos tyrime. Kitame teismo posėdyje liudys kaltinamieji. Žodis bus suteiktas vieno nukentėjusiųjų, kuris po tragedijos liko prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlyje, mamai. 

Ketvirtadienį vykusiame posėdyje buvo peržiūrėta vaizdo medžiaga iš Kauno klinikų ir degalinės. Degalinės filmavimo kameros užfiksavo, kaip rengdamiesi žygiui į Šilainių daugiabutį jaunuoliai užsuko nusipirkti benzino, jo prisipylė į bakelį ir išvažiavo tuo pačiu taksi automobiliu, kuriuo ir atvyko. 

Remiantis pagarsintais Manto Tamašausko parodymais, siaubingų kėslų vedama kompanija į Šilainių g. 27 namo buto septintame aukšte duris paskambino praėjus maždaug pusvalandžiui po Pauliaus Sasnausko kivirčo ir muštynių su vienu iš gimtadienio dalyvių. 

M.Tamašauskas tvirtino, kad benziną ant 19-mečio Mindaugo Skruodžio ėmė pilti Paulius Diliūnas ir Martynas Sasnauskas. Kuris įžiebė degtuką, M.Tamašauskas nematė. „Mindaugas degė. Mačiau jo veidą. Bandžiau gesinti, bet jis nubėgo į vonią“, – tragedijos detales ikiteisminio tyrimo pareigūnams dėstė M.Tamašauskas. 

Akimirksniu įsiliepsnojusi ugnis įkalino gimtadienio dalyvius degančiame bute. M.Tamašauskas matė, kaip prieš jį per balkoną šokusį draugą pagavo ugniagesiai. „Aš taip pat šokau, bet manęs nepagavo. Atsipeikėjau jau ligoninėje“, – dėstė M.Tamašauskas. 

Praėjo beveik dveji metai nuo M.Skruodžio gyvybę nusinešusio gaisro Šilainių daugiabutyje. Gyvo sudegusio 19-mečio mama Dž.Skruodienė pareigingai vaikšto į kiekvieną jos sūnaus žūties aplinkybes nagrinėjantį teismo posėdį. „Norių viską žinoti“, – valdydama ašaras pratarė Dž.Skruodienė. 

Moteris neslėpė, kad jos šeimą sukrėtusios tragedijos pasekmės dar juntamos. Per visą šį laiką ji nesulaukė nei teisiamųjų, nei jų artimųjų atsiprašymo ar užuojautos. „Aš suprantu, kad tėvai neatsako už pilnamečių vaikų veiksmus, tačiau kažkaip keista“, – svarstė 10 vaikų užauginusi mama. 

Ji neabejojo, kad klausyti teisiamųjų pasakojimų bus sunkiausia. Kaltinimai šioje byloje pareikšti 19-mečiui P.Sasnauskui, 23 metų P.Diliūnui ir 20-mečiui Lukui Buckui. P. Sasnausko brolis Martynas Sasnauskas nuo teisėsaugos pasislėpęs iki šiol. Jo atžvilgiu byla išskirta.

Vaikinams pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti du ar daugiau žmonių, dėl nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, dėl sunkaus dviejų ar daugiau asmenų sveikatos sutrikdymo, viešosios tvarkos pažeidimo, turto sugadinimo. Nei vienas kaltinamasis savo kaltės nepripažįsta. 

Per 2012 metų kovo 25-osios nakties košmarišką gaisrą Šilainiuose, Baltų pr. 27, vienas žmogus žuvo, septyni buvo sunkiai sužeisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

apsvile sokliai

Vargsas vaikiukas,ar neuzsigavai besokdamas,pupuliuk,o kaimynai netrukde jum,kai garsiai muzika leisdavot,balagana kelet,tranketes per visa nakti? Ka? Atsakyk,velnio ispera tu,nuodieguli! Norejot astriu pojuciu,nuotykiu? Stai ir gavot,ispudziu,tikiusi,ilgam uzteks...

Krapavickaitei

gramatinės klaidos akis bado. Marš atgal į mokyklą !!!!

Tomas;

Reikėtu iteisinti mirties bausme .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS