Makabriška gimtadienio paslaptis slėpta porą metų | KaunoDiena.lt

MAKABRIŠKA GIMTADIENIO PASLAPTIS SLĖPTA PORĄ METŲ

Prieš teismą stojo du tragiškai pasibaigusio gimtadienio dalyviai. Po jo be žinios dingusio kauniečio S.P. palaikai rasti tik po dvejų metų. Pernai gruodį jie aptikti Ramučių lietaus kanalizacijos šulinyje, esančiame privačioje Liepų gatvės valdoje.

Pasigesta po šventės

Apie 36-erių S.P. iš Žemųjų Šančių dingimą 2016-ųjų pradžioje pranešė jo motina, pasigedusi sūnaus po šventinio 2015-ųjų Kalėdų ir 2016-ųjų sutikimo maratono.

Jau tada buvo užsikabinta, kad skradžiai žemės prasmegęs S.P. planavo su kitu tokiu pačiu nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjusiu kauniečiu Dariumi Navickiu važiuoti į svečius pas Ramučiuose gyvenantį savo pažįstamą Arvidą Narauską. S.P. kartu su pastaruoju uždarbiaudavo kraudami krovinius Palemono geležinkelio stoties sandėliuose.

Tačiau ir D.Navickis, ir A.Narauskas, kuris tada šventė savo 50-metį, S.P. paiešką pradėjusius teisėsaugininkus tikino, kad pastarojo jie tada nesulaukę.

Dingusysis be žinios buvo nesėkmingai ieškomas beveik dvejus metus, kol pareigūnams pavyko surinkti pakankamai įkalčių prieš minėtus jo draugus. Vienas iš šių parodė, kur paslėpti S.P. palaikai. Paaiškėjo, kad jis buvo nužudytas dar prieš 2015-ųjų Kalėdas – gruodžio viduryje.

Ugniagesiai gelbėtojai juos iš A.Narausko tėvui priklausiusios valdos lietaus kanalizacijos šulinio iškėlė dalimis. Namo savininkas, po kurio stogu tuo metu glaudėsi ir jubiliejų šventęs sūnus, šios tragiškai pasibaigusios užstalės metu jau gulėjo sunkios ligos patale, todėl S.P. ieškoję teisėsaugininkai jo net neapklausė.

Darius Navickas/Eitvydo Kinaičio nuotr.

Užmuštas keraminiu puodeliu?

Nustatyta, kad S.P. galbūt buvo nužudytas švenčiant A.Narausko gimtadienį. Šio metu įvyko konfliktas, per kurį neblaivus D.Navickis įtariamas trenkęs keraminiu puodeliu jam į galvą. S.P. mirė įvykio vietoje.

S.P. tėvai ir sesuo yra pareiškę nemenkus ieškinius. Visi jie prašo 50 tūkst. eurų moralinio atlygio.

Apie tai, kad D.Navickis garsėja karštu būdu, rodo ne tik jau penki jo teistumai. Visi jie susiję su smurtu – išžaginimas, fizinio skausmo sukėlimas, nesunkus sveikatos sutrikdymas, viešosios tvarkos pažeidimas.

Apžiūrint A.Narausko tėvo namus, buvo aptikta kraujo pėdsakų, kaip paaiškėjo vėliau – dar vienos D.Navickio aukos, sumuštos per ten vykusį kitą vakarėlį.

Tačiau D.Navickis, kuris jam inkriminuojamo S.P. nužudymo metu ne per seniausiai buvo grįžęs iš pataisos namų, neprisipažįsta įvykdęs šį nusikaltimą. Savo kaltę pripažįsta tik jam aukos palaikus slėpti padėjęs A.Narauskas, kaltinamas nusikaltimo slėpimu.

Baudžiamasis kodeksas už tyčinį nužudymą numato laisvės atėmimą nuo septynerių iki penkiolikos metų. Už nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kitos žmogžudystės šešėlis

Ne per seniausiai 38-erių sulaukęs D.Navickis nuosprendžio laukia už grotų. Pernai spalį jis Kauno apylinkės teismo buvo nuteistas ketverių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimu už dar vieną nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Dar viena jo auka tapo A.Narauskas, kuris, kaip įtariama, buvo sumuštas konfliktuojant, ką toliau daryti su S.P. palaikais. D.Navickis norėjo juos paslėpti kitur arba užbetonuoti. Vos galą su galu sudurdavęs A.Narauskas turėjo kitų planų, tarp kurių buvo ir bandymas uždirbti, priduodant į metalo supirktuvę palaikų slėptuvės ketaus dangtį. Galiausiai taip ir buvo padaryta, pakeičiant jį lentomis ir skarda.

Bylą teismui rengusių teisėsaugininkų duomenimis, 52-ejų A.Narauskas – jau teistas dėl nužudymo, tačiau ši jo veika tada kvalifikuota kaip neatsargus gyvybės atėmimas. Ir šį nusikaltimą jis įvykdė dirbdamas Kelių policijoje. Tada nuo jo kulkos krito įtariamas pažeidėjas, tačiau A.Narauskas dėl to už grotų nesėdo. Ir šis jo teistumas jau išnykęs.

Bus atvesdintas prievarta

Pirmajame S.P. nužudymo bylos posėdyje, turėjusiame įvykti antradienį, A.Narauskas, šiuo metu gyvenantis Dzūkijoje, kur dirba medkirčiu, nepasirodė. Paaiškėjo, kad jo nepavyko rasti namuose, o į pašto skyrių, kuriame buvo paliktas šaukimas į teismą, jis neatvyko.

Prokuroras pasiūlė, kad į kitą teismo posėdį A.Narauskas būtų atvesdintas prievarta. Tačiau tam bandė priešintis jo advokatas: esą jo ginamajam galėjo būti problemiška pasiimti iš pašto šaukimą į teismą ir dėl savo, ir dėl pašto darbo valandų. Tačiau bylą nagrinėjantis teisėjas Albinas Antanaitis prokuroro prašymą patenkino.

Konvojaus į posėdį atvestas kalėjimų kamščiu betampantis D.Navickis buvo neblogai nusiteikęs. Iš pradžių dar lyg ir bandęs dangstyti savo veidą nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų, vėliau jis ėmėsi kito užsiėmimo – ėmė valgyti akimis S.P. artimuosius, tai, žinoma, šiuos erzino.

GALERIJA

  • Makabriška gimtadienio paslaptis slėpta porą metų
  • Makabriška gimtadienio paslaptis slėpta porą metų
  • Makabriška gimtadienio paslaptis slėpta porą metų
  • Makabriška gimtadienio paslaptis slėpta porą metų
  • Makabriška gimtadienio paslaptis slėpta porą metų
  • Makabriška gimtadienio paslaptis slėpta porą metų
Eitvydo Kinaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

A

Cia smeistas.jis mano sunaus tevas.

nuomone

labai daug netiesos straipsnyje,kadangi asmeniskai pazystu visa seima,zurnalistai ,turetu atsakingiau rasyti visu pirma P.S. niekada neturejo sesers,antra jo mama pasigedo ta pacia diena,trecia jis turejo kur gyventi ir gyveno pakankamai gerai,pagal straipsni iseina ,kad jis buvo bomzas kaip ir zmogzudys,tai absoliutus melas

Rita

Ne, mergaitę nužudė Paulius Navickas iš Vilijampolės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS