Marijampolę terorizavę mašinų padegėjai priėjo liepto galą | KaunoDiena.lt

MARIJAMPOLĘ TERORIZAVĘ MAŠINŲ PADEGĖJAI PRIĖJO LIEPTO GALĄ

  • 0

Kauno apygardos teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti bylą, kurioje dešimt marijampoliečių kaltinami teroristiniais tikslais deginę automobilius, taip siekdami įbauginti dalį visuomenės ir paveikti Marijampolės teisėsaugą.

Už septynių automobilių padegimą terorizmu yra kaltinami dešimt asmenų – trys iš jų atlieka bausmę už kitus nusikaltimus, likusieji kaltinamieji yra laisvėje.

Nors trečiadienį į teismo posėdį susirinko tiek kaltinamieji, tiek jų advokatai, bylos nagrinėjimas atidėtas, vienai iš advokačių paprašius laiko susipažinti su bylos medžiaga.

„Kolegija tenkina prašymą ir bylos nagrinėjimą atideda, kadangi tokią teisę gynėja turi, juolab kad iš tiesų nebuvo galimybės susipažinti su bylos medžiaga“, – sakė bylą nagrinėjanti teisėja Danutė Giačaitė.

Bylos duomenimis, nusikaltimas įvykdytas 2011 metais, kai vienas iš kaltinamųjų siekė įbauginti dalį visuomenės ir Marijampolės policiją priversti susilaikyti nuo procesinių veiksmų atlikimo vieno asmens atžvilgiu. Siekdamas atkeršyti policijos pareigūnams už neva neteisėtus procesinius veiksmus, kai minėtas asmuo buvo suimtas, jis nurodė kitiems dviem kaltinamiesiems organizuoti automobilių padegimus.

Vykdant šį nurodymą, 2011 metų sausio 13-osios naktį įvairiose Marijampolės vietose vienu metu buvo padegti septyni automobiliai. Ugniagesiai tuomet pranešė, kad liepsnojo Kosmonautų, Balsupių, Vytauto, A.Brazaičio ir Draugystės gatvėse stovėję automobiliai.

Pasak bylą tyrusio prokuroro, nėra duomenų, kad data nusikaltimui būtų buvusi pasirinkta sąmoningai.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti šeši asmenys.

Kitas posėdis byloje numatytas vasario 27 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS