Mato nužudymu kaltinami sugyventiniai vartojo narkotikus, galėjusius sukelti agresiją | KaunoDiena.lt

MATO NUŽUDYMU KALTINAMI SUGYVENTINIAI VARTOJO NARKOTIKUS, GALĖJUSIUS SUKELTI AGRESIJĄ

Narkotikai, kurių rasta Mato nužudymu įtariamos jo motinos Monikos Kaziukaitytės ir jos sugyventinio Gedimino Kontenio organizmuose, gali sukelti agresiją, patvirtino antradienį teisme apklaustas teismo medicinos specialistas.

„Teismo medicinos specialistas paaiškino, kokias žmogaus reakcijas sukelia tam tikros narkotinės, psichotropinės medžiagos, rastos pas juos organizme. (...) Vienas iš tų poveikių žmogaus organizmui yra smurtas, agresija“, – po posėdžio žurnalistams antradienį sakė prokuroras Vytautas Gataveckas.

Kauno apygardos teisme byla dėl itin žiauraus mažamečio nužudymo nagrinėjama neviešuose posėdžiuose.

Pasak prokuroro, medicinos ekspertas teisme kalbėjo apie poveikį, kurį galėjo turėti kaltinamųjų organizme rasti marihuanos ir amfetamino pėdsakai.

Taip pat apklaustas specialistas, apžiūrėjęs sumušto mažamečio palaikus. Nustatyta, kad vaikui suduoti ne mažiau kaip 135 smūgiai, mirtini buvo suduoti į galvą. Turima duomenų, kad vaikas prieš mirtį muštas tris dienas.

Posėdyje apklausos dvi liudytojos, dar vieną medikę į kitą posėdį bus prašoma atvesdinti, nes ji neatvyko.

„Kitą posėdį baigiamųjų kalbų dar neplanuojame“, – sakė prokuroras.

Baigiamųjų kalbų metu paaiškės, kokios bausmės kaltinamiesiems prašoma. Jiems abiems gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Teismo medicinos specialistas paaiškino, kokias žmogaus reakcijas sukelia tam tikros narkotinės, psichotropinės medžiagos, rastos pas juos organizme. Vienas iš tų poveikių žmogaus organizmui yra smurtas, agresija.

M. Kaziukaitytės gynėjo prašymu bus kviečiami dar keli liudytojai: psichologė iš tardymo izoliatoriaus bei pora, anksčiau prižiūrėjusi nužudytą mažametį. Pasak prokuroro, jie nėra tiesiogiai susiję su nagrinėjamais įvykiais.

Žiauriai sumuštas berniukas mirė pernai metų sausio 27-osios rytą Kauno klinikose.

Vaikas į ligoninę sausio 25 dieną dėl daugybinių kūno sumušimų buvo pristatytas iš namų Kėdainiuose. Ekspertai nustatė, kad vaikui suduoti ne mažiau kaip 135 smūgiai, mirtini buvo suduoti į galvą. Turima duomenų, kad vaikas prieš mirtį muštas tris dienas.

Vaiko motinai inkriminuojamas tyčinis itin žiaurus savo bejėgiškos būklės mažamečio šeimos nario nužudymas. Kaltinime teigiama, kad ji, „suvokdama, kad ilgalaikiu mušimu ir daugybės kūno sužalojimų padarymu sukelia dideles fizines kančias bei skausmą, itin žiauriai nužudė mažametį, dėl mažametystės esantį bejėgiškoje būklėje, savo šeimos narį“. Moteris taip pat teisiama už piktnaudžiavimą motinos valdžia.

Jos sugyventinis G. Kontenis teisiamas dėl itin žiauraus bejėgiškos būklės mažamečio nužudymo. Jam inkriminuojami ir trys epizodai dėl nežymaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

G. Kontenis/Vilmanto Raupelio nuotr.

Nužudyto mažamečio tėvas byloje yra pateikęs 300 tūkst. eurų civilinį ieškinį.

Abu sugyventiniai savo kaltę neigia ir verčia ją vienas kitam. Bylos duomenimis, vaiko mirtį sukėlė abiejų sugyventinių veiksmai. Prokuroras yra sakęs, kad smurtą prieš mažametį pora aiškino auklėjimu: jie tikino vaiką baudę už netinkamą elgesį, jeigu jis neklausydavo.

Kaltinamajame akte paminėta, kad nusikaltimui įtakos galėjo turėti narkotinės medžiagos, jų pėdsakų rasta tiriant kaltinamuosius.

Tyrimo metu apklausta per 120 asmenų, atlikta 12 ekspertinių tyrimų, juos atliko medikai, teismo medicinos ekspertai, psichiatrai, kriminalistai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Irena

tokius isgamas tai tik uzdaryti ir pacius kankinti neduoti valgyti ir tris kartus per diena musti ir laikyti tol kol patys nenustips kankinti kiek galima kai tas mazas vaikutis kentejo nuo ju baisiu kankinimu ir nesulauke pagalbos jus ne zmones jus isgamos

kur buvo Cerniauskas

kad neisnese vaiko ? o kur WC armija 240 stribu ,ko nevadavo Matuko ?ar Ziobienei geriau blogiausia motina uz geriausia teta ?

...

Abu organais išardyt... gaaal kas dar ir bus gero :s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS