Kai svarbi kiekviena sekundė: KTU sporto salėje sukniubusį vyrą suskubo gaivinti kolegos | KaunoDiena.lt

KAI SVARBI KIEKVIENA SEKUNDĖ: KTU SPORTO SALĖJE SUKNIUBUSĮ VYRĄ SUSKUBO GAIVINTI KOLEGOS

  • 17

Sausio 4-ąją Kauno greitosios medicinos pagalbos (GMP) brigadų pagalbos prireikė dviem vyrams, kuriems sutriko sveikata. Įvykio vietos skirtingos, bet greta nelaimėlių buvusių žmonių reakcijos – vienodos. Jie nepasimetė ir iki atvykstant medikams patys ėmėsi gaivinimo veiksmų.

„Sausio 4 dieną Kauno mieste atgaivinti du 60–70 metų vyrai, kuriems staigi mirtis įvyko dėl miokardo infarkto sukelto skilvelių virpėjimo. Vienam klinikinė (mirtis, – aut. past.) įvyko namuose, kitam sporto salėje, abiem buvo pradėtas pradinis gaivinimas nedelsiant (vienu atveju namiškių, kitu – kolegų). GMP atvyko per 6–8 minutes, tęsė gaivinimą, atliko po kelias defibriliacijas, abu atgavo sąmonę iki stacionaro, transportuoti į LSMUL Kardiologijos klinikos (KK) kardiologinę reanimaciją – išgyveno. Begaliniai džiugi žinia mums, dėkingumas atlikusiems gaivinimo veiksmus iki mums atvykstant“, – situaciją komentavo Kauno GMP direktoriaus pavaduotoja medicinai Ilona Kajokaitė.

Puikiai vykdė visus nurodymus.

Paprašius atskirai pakomentuoti kiekvieną atvejį, GMP atstovė teigė, kad pagalbos šauksmas iš sporto salės, esančios Studentų gatvėje, atskriejo 18.47 val. Pasak I. Kajokaitės, vyrą, kuriam sutriko sveikata, iki atvykstant medikams, gaivino kolegos, kartu susirinkę pažaisti. „Puikiai vykdė visus nurodymus“, – pabrėžė Kauno GMP atstovė.

Apie antrąjį atvejį, kuomet vyro gaivinimas vyko namuose, I. Kajokaitė daugiau informacijos pateikti negalėjo.

Kauno GMP direktoriaus pavaduotoja medicinai pridūrė, kad defibriliatorius abejais atvejais iki atvykstant GMP brigadoms panaudotas nebuvo.

Žinant, kad Studentų gatvėje yra įsikūręs Kauno technologijos universitetas (KTU), portalo žurnalistai kreipėsi į įstaigos atstovus tikėdamiesi sužinoti daugiau įvykio detalių.

Taip, toks atvejis buvo, žinome, kad žmogui viskas gerai.

KTU atstovas žiniasklaidai Mantas Lapinskas patvirtino faktą apie aprašytą įvykį. „Taip, toks atvejis buvo, žinome, kad žmogui viskas gerai. Deja, daugiau komentuoti negalime dėl duomenų, susijusių su asmens sveikata“, – teigė KTU atstovas.

Pokalbio su M. Lapinsku metu paminėtas ir faktas, kad nelaimė įvyko vakare, kuomet sporto salėje gali treniruotis ne tik studentai, bet ir kiti asmenys, mat salė yra nuomojama. 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

samas

Buvo rašyta,,kad gulinčiam sužeistam ar be sąmonės žmogui, eilinis pilietis neturi teisės teikti pagalbos. Jis liks atsakingas už neigiamas pasekmes. Tar kitko, tuo naudojasi draudimo kompanijos, jei nelaimėlis buvo apsidraudęs.

Jonas

Kai 70 metu bando irodyti kad jis dar kietas ir renkasi sporto salese su fiziniais kruviais neatitinkanciais metus,koks tikslas kvakseti apie skiepytas ar ne.

Ar

Ar jie buvo prasirgę? Buvo darytas tyrimas ir nustatyta, kad infarkto rizika po covid ligos išauga 5 kartus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS