Vienuolikmetis sulaukė mokyklos darbuotojo smurto? | KaunoDiena.lt

VIENUOLIKMETIS SULAUKĖ MOKYKLOS DARBUOTOJO SMURTO?

  • 15

Vakar pavakarę į Kauno policiją kreipėsi vienuolikmečio mama, pareikšdama, kad jos sūnus mokykloje patyrė ūkvedžio smurtą. 

Anot 28-erių metų pareiškėjos, tai įvyko prieš kelias valandas vienoje Vilijampolės mokykloje. Esą minėtas jos darbuotojas, nusivedė sūnų į uždarą patalpą, kur suko šiam ranką ir vieną kartą sudavė kumščiu į šoną. 

Kauno policija praneša pradėjusi dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą – dėl mažamečiui sukelto fizinio skausmo. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Nukentėjusysis gydomas ambulatoriškai.

Mokyklos darbuotojai portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad šis šeštokas ketvirtadienį pamokose nepasirodė. Tačiau esą prieš jį smurtavęs jau septintą dešimtį pradėjęs direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams tai neigia.

Mokykla savo jėgomis išsiaiškino, kad šis į policijos suvestines patekęs incidentas įvyko per pietų pertrauką valgykloje. Minėtas šeštokas, atėjęs čia su keliais bendraklasiais, nenusinešė indų, dėl ko pirmiausiai juos bandė sudrausminti valgyklos darbuotojos. Tačiau šeštokai jų neklausė, dėl ko įsikišo tuo metu valgykloje pietavęs direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams. Tačiau pastarajam, taip pat bandžiusiam sudrausminti neklaužadas, pavyko nutverti už rankos tik minėtą vienuolikmetį, kurio mama atėjo į policiją. Jo draugams pavyko pabėgti, ignoruojant pastabą dėl nenusineštų indų. Jie teigia incidento nematę.

Anot įtariamojo kolegų, jis šokiruotas dėl tokio kaltinimo. Mokyklos vadovė apibūdino jį kaip darbuotoją, niekada anksčiau neįtartą tokiais dalykais. Tuo tarpu esą nukentėjęs šeštokas apibūdinamas kaip probleminio elgesio mokinys.

Šiandien po pamokų mokykla specialiai dėl šio incidento rengia Vaiko gerovės posėdį.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Musti nevalia

Teisingai darbu auklekite,bet nemuskite.Ne Jusu vaikas,nekiskite nagu.Praejo tie laikai,kada galejote vaikams ausis sukineti,dabar blyna patys nuo mokinio gausit atgal ir bus ramu.

mokinys

gali ka nori tas vaikezas prisneket dabar jie tokias teises turi , kad ohoho, nepatiks kas ir pliurps, ypac,tie probleminiai, paskui laksto mamytes, kad nauda ispestu,

Jis ūkvedys

Jei nesusitvarkė, tai ir gavo. Ūkvedys ne mokytojas, jam nekeliami tokie reikalavimai kaip mokytojui. Provokavo GAVO lengvinanti aplinkybė! Kitą kartą gal ne mušti, o auklėti darbu reiktų, pvz, duoti išplauti, išvalyti. Beje, tvarka yra labai sąlyginis dalykas: kas vienam tvarka, kitam kūrybinis netvarkingumas:):):)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS