Muštynių Laisvės alėjoje byla: trys kaltinamieji išsireikalavo švelnesnių kardomųjų priemonių | KaunoDiena.lt

MUŠTYNIŲ LAISVĖS ALĖJOJE BYLA: TRYS KALTINAMIEJI IŠSIREIKALAVO ŠVELNESNIŲ KARDOMŲJŲ PRIEMONIŲ

Kauno apylinkės teismas trims Laisvės alėjos muštynių bylos kaltinamiesiems suėmimą ketvirtadienį pakeitė į švelnesnes kardomąsias priemones, vieno asmens gynėjo prašymas atmestas.

Suėmimai į švelnesnes kardomąsias priemones pakeisti Rokui Sipavičiui, Lukui Ščerbinskui ir Juozui Minkevičiui, BNS nurodė Kauno apylinkės teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Trims teisiamiesiems skirta intensyvi priežiūra šešių mėnesių laikotarpiui, 5 tūkst. eurų užstatai ir dokumentų paėmimai.

Kaltinamojo Edgaro Rezajevo prašymas dėl intensyvios priežiūros ir dokumentų paėmimo sąlygų pakeitimo atmestas.

Jo advokatas prašė asmeniui leisti išvykti iš namų, keliauti į užsienį, trijų kitų kaltinamųjų advokatai – kardomąsias priemones pakeisti iš suėmimo į švelnesnes.

Prokurorė Gabija Večerinskienė pirmadienį vykusiame teismo posėdyje prieštaravo kardomųjų priemonių sušvelninimui.

Laisvės alėjos muštynių byloje kaltinimai nesunkiu sveikatos sutrikdymu iš chuliganiškų paskatų pareikšti septyniems asmenims. Jie ikiteisminiame tyrime kaltės nepripažino, dalis dėl jos nepasisakė.

Nukentėjusiais šioje byloje pripažinti keturi asmenys.

2023 metų rugpjūtį, dienos metu, Kauno policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad vienoje restorano lauko erdvėje Laisvės alėjoje kaukėtų vyrų grupė užpuolė prie staliuko sėdėjusius keturis vyrus ir moterį.

Užpuolikai kumščiais, metaliniais strypais, kastetais, peiliais ir kitais daiktais smurtavo prieš minėtus kavinės lankytojus.

Tyrimo duomenimis, bendrininkų grupėje veikė devyni vyrai, po išpuolio šeši iš jų buvo suimti. Dėl likusių trijų asmenų nusikalstamų veikų ikiteisminiai tyrimai atskirti.

Policija šį įvykį siejo su nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimusi, pašaliniai žmonės nenukentėjo.

Pirmas teismo posėdis dėl išpuolio Laisvės alėjoje įvyko sausio 10 dieną, bet neatvykus vieno iš kaltinamųjų gynėjui, tuomet nuspręsta, kad nėra galimybių pradėti bylos nagrinėjimo. Antras posėdis buvo numatytas pirmadienį, vasario 26 dieną, jame nesulaukta nukentėjusiųjų, kurie nepasirodė ir vasario 27-osios posėdyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Onkologas

Kodėl išgamos užsidengę veidus? Kaip žinot žmonėm, kurių bibiasnukių saugotis laisvėj?

Anonimas

Teismai dalina bausmes juokingas, kuo didesni nusikaltimai, tuo daugiau tylos ir arba išteisina arba duoda dėl vaizdo kelis metus:)))) pasitikėjimo jokio.

Kaip ir buvau minejes

Teismas savo cirka jau pradeda??ar nesudomintu tai spec.tarnybu??kiek tai gali testis??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS