N. Venckienės advokatai: ekstradicija gali prasidėti bet kuriuo metu | KaunoDiena.lt

N. VENCKIENĖS ADVOKATAI: EKSTRADICIJA GALI PRASIDĖTI BET KURIUO METU

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Valstybės departamentas nesikiš į buvusios teisėjos ir parlamento narės Neringos Venckienės ekstradicijos klausimo svarstymą, nurodė jos advokatai, pranešė naujienų agentūra „The Associated Press“.

N. Venckienės gynėjų teigimu, jos ekstradicija gali prasidėti bet kuriuo metu.

Anksčiau šį mėnesį interviu šiai naujienų agentūrai N. Venckienė teigė bijanti būti nužudyta, jei būtų grąžinta į Lietuvą, nes ji esą padėjo atskleisti įtakingų pedofilų tinklą. Bėglė pridūrė, kad mielai taptų JAV piliete.

„Kitų priežasčių mane susigrąžinti jie neturi – tik kad mane nužudytų“, – sakė N. Venckienė.

Jei bus perduota Lietuvai, N. Venckienei gali būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes įvykdė garliaviškis N. Venckienės brolis Drąsius Kedys, kaltinęs grupę asmenų seksualiniais nusikaltimais prieš jo ir Laimutės Stankūnaitės dukterį. D. Kedys nuo teisėsaugos pasislėpė ir vėliau buvo rastas negyvas. Jo ir L. Stankūnaitės dukros globėja tapo N. Venckienė. Jai nevykdant teismo sprendimo perduoti mažametę motinai, 2012 metais mergaitė iš namų Garliavoje paimta dalyvaujant gausioms policijos pareigoms.

Vėliau į Seimą išrinkta N. Venckienė išvyko iš Lietuvos parlamentams panaikinus jos teisinę neliečiamybę 2013 metais, netrukus paskelbta jos paieška.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

anna

baisi nusikaltele., cia raso tik trupinius ka ji pridariusi, o kas padengs didyiules valstzbes islaidas uz iv. apsaugas, policijos darba ir daug kitu del jos melo ir jos kaltes kie pridaryta skriaudu, kiek metu piknaudziavo savo tarnybine padetimi ir visas tas farsas del brolio, kuris neiskeliavo i kita dimensija, o.................?

ardas

Ji ne tik nekalta, bet paversta atpirkimo ožka.

O M G

gaila man jos ir ji tikrai nekalta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS